Epiphone: Inpired By Gibson

Epiphone Inspired By Gibson ES 335 og 339

Epiphone: Inspired By Gibson presenterer nå også en serie med ES og akustiske modeller, og som de innledende ordene sier så er dette modeller som helt klart er inspirert av og henter sine designelementer fra Gibsons egen modeller. Siden disse kommer under merket Epiphone kommer de med en langt mildere prislapp, og med en overraskende høy kvalitet. Dette er modeller som bygger på de originale tegningene fra Gibson.

Epiphone Inspired By Gibson ES 335
Epiphone Inspired By Gibson ES 335

«Epiphone Inspired By Gibson samlingen består av noen av de mest ikoniske gitardesignene noensinne skapt,» sier Krista Gilley, som er varemerkesjef hos Epiphone. «Ved å spille av via vår motpart Gibson vil vi tilby musikere en fremragende gitar av høy kvalitet, og det til en pris som vil gjøre dem tilgjengelig for de fleste. Denne robuste samlingen består nå av disse legendariske akustiske- og ES-modellene, inkludert gitarer som er ideelle for alle musikere på enhver scene.»

Epiphone Inspired By Gibson ES 335 Figured
Epiphone Inspired By Gibson ES 335 Figured

De modellene som dukker opp i 335-serien er ES-335, Figured ES-335 og ES-339 – alle sammen helt klart inspirert av Gibson. Epiphone Inspired By Gibson ES 335 er en av de mest anvendelige gitarene i verden, og den har vært en favoritt for alt fra rock, blues og jazz (samt en god del bruk av gitarister innenfor Country i Nashvilles studioer). Fra Gibson i sin tid lanserte originalen i 1958 så har denne modellen drevet gitarister over hele verden i hele seks tiår. For de som ønsker seg den klassiske lyden og designen til en ES-335, til en hyggelig pris, er dette en av de beste tilbudene du kan få i dag. ES-335 er tilgjengelig enten som kirsebærrød eller vintage sunburst, så vel som den figurerte versjonen, ES-335 Figured, som kommer med et finerlag på lokket og ryggen av flammelønn. Den modellen vil være tilgjengelig i finisher som Raspberry Tea Burst og Blueberry Burst (bildene forteller en hel del om hva dette er). Hver enkelt ES-335 blir bygd opp av sider, lokk og rygg av lønn som så blir koblet med et senterstykke av lønn som løper langs midten inne i gitaren, for å kunne skape den fantastiske sustainen, varmen og den resonante tonen som mange gjerne ønsker ut av en slik gitar. De er alle sammen utstyrt med Epiphones Alnico Classic Pro humbuckere, som leverer den lyden man gjerne forbinder med disse gitarene. Den har en C-profil i halsens profil, en profil som en del nok vil kjenne godt igjen, og mest sannsynlig ganske så trygge med også. Hodet har lånt fasong fra den fasongen som kom ut av Kalamazoo på sekstitallet.

Epiphone Inspired By Gibson ES 339
Epiphone Inspired By Gibson ES 339
Epiphone Inspired By Gibson ES 339
Epiphone Inspired By Gibson ES 339

Den noe mindre Epiphone Inspired By Gibson ES-339 er tilbake, designet for de som gjerne ser etter tonen og utseendet til en ES-335, men i et noe mindre og lettere instrument. Den handformede halsen med sin C-profil minner med en gang musikere på hvor det hele startet. Denne modellen er også utstyrt med et par Epiphone Alnico Classic Pro humbuckere, noe som med en gang er med på å gi den sammen tonen man gjerne kjenner igjen ved en ES-modell, som musikere har ønsket gjennom mer enn seks tiår. Stemmestabilitet og presis intonasjon blir kraftig bidratt gjennom GraphTech NuBone™ sadelen, Grover Rotomatic mekanikk og Epiphones eksklusive LockTone™ stol og strengefeste, som også er med på å legge til mer sustain til din tone. ES-339 kommer i en høyglanset finish i farger som Cherry, Pelham Blue, Vintage Sunburst og Natural.

Epiphone Inspired By Gibson J-200 og Hummingbird

Så følger de akustiske modellene som også er en del av dette slippet, og dette er inspirert av kjente modeller fra Gibsons katalog som igjen er konstruert på basis av de originale tegningene som Gibson i sin tid skapte. Her finner du arbeidshesten J-45, Hummingbird og Hummingbird 12 String samt den legendariske J-200.

Epiphone Inspired By Gibson J-45 og J-45 EC

J-45 er kjent som arbeidshesten, og er Gibsons mest kjente og populære akustiske gitar. Den har vært valgt an svært mange musikere siden den i sin tid ble introdusert i 1942. Nå kommer Epiphone Inspired By Gibson J-45 og J-45 EC Cutaway, og det er modeller som i følge Epiphone har alt en gitarist måtte ønske. Epiphone J-45 blir bygget av massivt tre, med en komfortabel rund C-profil i halsen, tjue medium jumbo bånd og et hode hentet fra Kalamazoo på sekstitallet – alt sammen utført i en fin Aged Vintage Sunburst finish. Disse modellen er dessuten også utstyrt med Fishman Sonicore pickup og Sonitone forforsterker, noe som gjør disse gitarene sceneklare rett ut av esken. Epiphone Inspired By Gibson J-45 EC Cutaway gir litt bedre tilgang til de øverste båndene samtidig som den beholder alle de egenskapene som gjør en J-45 til en J-45. Lokk av Sitka gran og sider og rygg av massiv mahogni. Den har også en Fishman Sonicore pickup i kombinasjon med en Presys II forforsterker med volum og tonekontroller, og med den samme Ages Vintage Sunburst finishen.

Epiphone Inspired By Gibson Hummingbird

Epiphone Inspired By Gibson Hummingbird er Hentet fra en av Gibsons mest lett gjenkjennelige modeller. Her er det igjen snakk om massivt tre i hele konstruksjonen, og en rekke egenskaper som er hentet ut av de gamle modellene fra Gibson. Denne er også utstyrt med Fishman Sonicore pickup og Sonitone forforsterker. Mekanikken er forgylt, og den kommer med flerlags belisting både foran og bak. Kalamazoo-inspirert fasong på hodet, sadel og stol av bein. Den leveres i enten en Aged Antique Natural Gloss eller Aged Heritage Cherry Sunburst finish.

Epiphone Inspired By Gibson Hummingbird 12-String

Heritage kommer nå også som tolvstrenger, Epiphone Inspired By Gibson Hummingbird 12-String Acoustic, og den tilbyr en klar og lys tone med en meget fin tonal balanse, og også denne kommer med det gjenkjennelige plekterbrettet som man gjerne assosierer med en Hummingbird. Den er bygd av at massivt granlokk, med rygg og sider av massiv mahogni. Pålimt hals, etter gammelt mønster fra Gibson. Sadel og stol av bein, Fishman Sonitone pickup system og en Aged Vintage Gloss finish.

Epiphone Inspired By Gibson J-200
Epiphone Inspired By Gibson J-200

Epiphone Inspired By Gibson J-200 er en slående hyldest til den gitaren som gjerne beskrives som kongen av flat-top gitarer. Helt siden originalen ble introdusert i 1937 så har J-200 vært det foretrukne valget for mange syngende cowboys, som Tex Ritter og Gene Autry så vel som kongelige innenfor folk, rock og country inkludert Emmylou Harris, Elvis, Jimmy Page, Bob Dylan, George Harrison, The Edge, Pete Townsend og mange, menge fler. Den kommer med den velkjente super-jumbo fasongen uten cutaway med sider og rygg av flammet lønn, et lokk av massiv Sitka gran og en hals bestående av to deler lønn med en senterstripe av mahogni. Treet er valg ut for en best mulig tone. Den er dessuten også utstyrt med den klassiske mustasjestolen, krone i hodet og graduerte kroner lagt inn i gripbrettet og et plekterbrett i J-200 stil med tofarget grafikk. Den kommer i enten Aged Antique Natural Gloss eller Aged Vintage Sunburst Gloss. Mer info finner du på sidene til Epiphone – https://www.epiphone.com/ – og din lokale musikkhandler kan utmerket godt hjelpe deg med å finne ut både pris og levering av disse modellene.

Legg inn en kommentar