Gibson / Sweetwater – tyveri!!!

Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Gibson Les Paul – aldret via Murphy Lab
Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Gibson Les Paul – aldret via Murphy Lab

Man har knapt nevnt det før det dukker opp en historie om et grundig tyveri av de instrumentene som ble nevnt – nemlig Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Les Paul Custom, både som aldret og som VOS. Nevner det siden det mest sannsynlig er noe som noen vil sitte på en stund før det flyttes, og lett å flytte det blir det heller ikke, av en god del ulike årsaker.

Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Gibson Les Paul – VOS
Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Gibson Les Paul – VOS

Det som skjer er at en sending med gitarer fra Gibson i Nashville bestilt av, og på vei til, Sweetwater i Fort Wayne i Indiana blir utsatt på et grovt tyveri fra en lastebil ved Flying J Travel Center i Whiteland i Indiana, på vei til Sweetwaters hovedkvarter i Fort Wayne.

Hodet til gitaren, komplett med speilet montert slik Adam Jones har det på sin orginal. Speilet følger med gitaren

«På en eller annen måte, i en trailer full av gitarer, ble denne ene pallen plukket ut som den eneste som ble stjålet, på en rasteplass for truckers,» sier Phil rich, som er den som har ansvaret for varemottak hos Sweetwater. «Tyveriet tilsvarer omtrent 95.000 dollar med gitarer, og vi har en følelse av at denne personen/personene visste helt eksakt hva de skulle se etter.»

Adam Jones i studio med sin Gibson 1979 Silverburst Les Paul Custom

«Disse gitarene var drømmegitarene til tretten Gibson og Adam Jones fans, som tålmodig hadde ventet på at de skulle bli levert,» forteller Cesar Gueikian hos Gibson. «Vi har besluttet å publisere serienummerne til disse trette stjålne gitarene og vi appellerer til alle Gibsons fans å holde øynene åpne for dem, og at de underretter oss om noen av dem skulle komme opp til overflaten. Våre fans bør spørre alle selgere om serienummer før de kjøper slik at de er sikre på at de ikke blir solgt en av de stjålne gitarene.»

Baksida av hodet på VOS modellen

Om noen skulle få noe informasjon om disse gitarene så ber vi dem om å kontakte detektiv Kenny Folley hos Whiteland Police Department, enten via KPolley@whitelandpd.us eller via telefon 1-317- 535-8100.

Baksida av gitaren, med den spesielt utformede reimknotten

«Våre lojale kunder har ventet lenge for å motta disse gitarene, og de vil bli temmelig fortvilte,» sier David Fuhr, SVP hos The Sweetwater Experience. «Vi håper Gibson og Sweetwaters tett sammenvevde nettverk av gitarister vil være i stand til å hjelpe oss med å finne disse gitarene igjen, og at de som er ansvarlige for tyveriet blir arrestert.»

Sspekken for den aldrede modellen

Det var så seint som i forrige uke at Gibson og Adam Smith fra bandet Tool lanserte en flerårig samarbeidsavtale, med premiere onsdag 27. oktober for Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Les Paul Custom, en gitar i et klart begrenset antall, og som den første serien som har kommet ut av Gibson Custom Shop Murphy Lab, gitarer som eksakt gjenskaper Adam Jones egen originale Gibson Les Paul Custom Silverburst fra 1979. Disse modellene ble umiddelbart utsolgt for hele verdensmarkedet. 79 var aldret via Murphy Lab og 179 var VOS gjennom Custom Shop.

Spekken for VOS modellen

Flere detaljer om dette prosjektet finner du i blogginnlegget før dette innlegget på – sessionnotater.com – her handler det om tyveriet. Det er en dagstur å kjøre mellom Nashville og Fort Worth – fra Gibsons hovedkvarter og til Sweetwaters. Man må ha mistenkt noen for å ha fulgt nøye med på den sendingen. Det går alltid en hel del varer fram til lageret til Sweetwater, så at det er noe som foregår hele tida er jo godt kjent, og det er jo ikke akkurat slik at man opererer med totalt hemmelighold når det gjelder slike forsendelser. Denne gangen må noen ha fulgt med siden det kun var disse gitarene som forsvant.

Her en liste med serienummer til alle de tretten gitarene som ble stjålet

Det kan bli vanskelig å bli kvitt dem. En ting er å finne en kjøper i den mørke enden, det neste blir jo for vedkommende å ta gitaren i bruk. Med en gang man tar den i bruk i det offentlige rom kan det dukke opp spørsmål. Disse gitarene er det såpass få av, og de er alle sammen utført på et helt spesielt vis. De stikker ut med en gang det er det første, det neste da er mer å sjekke serienummeret. Uten serienummer mister gitaren mye av verdien, og med serienummeret blir den vanskelig å holde skjult.

The Witness – en animert kortfilm som presenterer gitaren, med musikk av Tool

Adam Jones har, som den visuelle artisten og videografen han også er, produsert en animert kortfilm som presenterer gitaren. Den kan du strømme fra Gibson TV. Der spiller Adam Jones, og med seg har han resten av bandet Tool også, nemlig Danny Carey på perkusjon, Justin Chancellor på bass, og mikset av Joe Barresi.

Her det bare å følge med siden dette utmerket godt er gitarer som kan komme til å dukke opp hvor som helst i denne verden. Den som skulle snuble over en slik vil helt sikkert bli godt behandlet av Gibson.

Legg inn en kommentar