Gibson – Adam Jones, Tool – Gibson TV

Gibson har signert en flerårig avtale med nok en artist. Denne gangen er det snakk om Adam Jones, som ikke minst er kjent gjennom gruppa Tool, som jo også har tatt hjem en og annen Grammy underveis. Det er jo ikke det eneste han har gjort. Han er godt kjent som en kunstner innenfor det visuelle feltet, skulptør, produsent og en designer er spesialeffekter (her dukker ting som Jurassic Park, Terminator 2, Edward Scissorhands, Ghostbuster 2, Batman 2 og A Nightmare On Elm Street). Denne gangen er det en av hans gitarer som er gjenstand for oppmerksomheten, nemlig hans 1979 Gibson Les Paul Custom – Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Les Paul Custom.

«Jeg er stolt av endelig å kunne vise verden det første slippet i vår flerårige avtale med Adam Jones,» sier Cesar Gueikian, Gibson Brands: «Adam er en av de mest talentfulle og sonisk innovative gitaristene, jeg kaller han bare den moderne riff lorden og soniske arkitekten. Hans kreativitet og tekniske egenskaper når det kommer til musikk, visuelle effekter, produksjon, videografi og utover står ikke tilbake for noen og vårt samarbeid er en sann refleksjon av Adam. Gibson Custom Shop Adam Jones 1979 Silverburst og aldrede replikasjon er det første artistsamarbeidet utført ved det nylig skapte Gibson Custom Shop Murphy Lab. Jeg håper at fans vil forelske seg i disse gitarene, som starter med dette første slippet.»

Gibson Custom Shop Adam Jones Les Paul Custom – Murphy Lab behandlet

Adam Jones 1979 Les Paul Custom er en gitar som kommer i et begrenset opplag, og som blir tilbudt gjennom Gibson Custom Shop Murphy Lab, og som eksakt gjenskaper Adams nummer en gitar, han høyt verdsatte Silverburst 1979 Gibson Les Paul Custom, som har blitt gjort godt synlig over hele verden i forbindelse med bandets verdensturne i forbindelse med albumet «Fear Inoculum», som ble det mestselgende albumet i 2019. Gitaren vil bli presentert av Gibson gjennom to ulike modeller. Den første vil bli produsert i 79 eksemplarer, en modell som har blitt presist aldret av ekspertbyggere og håndverkere i Gibson Custom Shop Murphy Lab ledet av Tom Murphy – og så deretter signert og nummerert av Adam Jones sjøl. Det vil i tillegg bli bygd 179 Adam Jones Les Paul Custom replikasjoner for 2020 med en eksklusivt designet dekorasjon som blir silketrykt til baksiden av hodet på gitaren, og den dekorasjonen er skapt av Joyce Su og Adam Jones. De to samarbeidet også om designet av den spesialproduserte kofferten som vil huse begge disse utgavene.

Gibson Custom Shop Adam Jones Les Paul Custom – Murphy Lab behandlet

Hver Adam Jones 1979 Les Paul Custom vil replisere ikke bare utseendet, men også den eksakte formen på halsen hele veien ned til den unike elektronikken i Adams original – som håndspunnede Seymour Duncan Distortion pickup i stolposisjonen, en DiMarzio volumpot og spesialtilpassede kondensatorer. Til og med det diamantformede festet for reima som man kan finne på Adams originale gitar ble nøyaktig gjenskapt for disse utgavene, så vel som det speilet han festet til framsida av hodet på sin egen gitar – blir inkludert sammen med hver gitar.

Gibson Custom Shop Adam Jones Les Paul Custom – VOS modellen
Gibson Custom Shop Adam Jones Les Paul Custom – VOS modellen

Som en av de mest talentfulle artistene innenfor rocken, er Adam godt kjent som gitaristen i gruppa Tool, som også har dratt inn en og annen Grammy til den egne samlinga. Det gjelder også has arbeid som en visuell kunstner, skulptør, videograf, produsent og designer av spesialeffekter for en rekke filmer, som nevnt i innledningen. Adam var tungt med på gjenskaping av disse nye gitarene, hvor han jobbet sammen med gitarbyggere hos Gibson i Nashville, Tennessee, hvor Gibson hovedkvarter er. Der var for å sikre at det instrumentet de til slutt ville bli sittende igjen med ville være så nært opp til hans originale nummer en gitar som overhodet mulig. Ved å ta i bruk hans omfattende erfaring innenfor visuell kunst, spesialeffekter og design, er Adam både ansvarlig for hoveddelen av Tools musikkvideoer og skaper også den visuelle opplevelsen av bandet på scenen. I forbindelse med verdenspremieren av denne nye Gibson Custom Shop Adam Jones Les Paul Custom ble det skapt en spesiell animert kortfilm, «The Witness», som ble skapt og orkestrert av Adam og mikset av Joe Barresi. Den kortfilmen finner du på sidene på Gibson TV på Nettet.

Når Gibson TV er nevnt kan det også nevnes at de nå også har sluppet et nytt avsnitt til sin «Behind the Board»-serie med programmer. Denne gangen er det komponisten Charles Bernstein som er det sentrale objektet – hvor han snakker om orkestreringen av musikken til filmen «A Nightmare om Elm Street.»

Med Gibson TV har Gibson bygd opp et senter for en hel del meget interessant innhold på Nettet. Du finner disse enten via – https://www.gibson.com/gibsontv – eller via YouTube – https://www.youtube.com/channel/UCfPWFpDpmnYO530l9ivmC6Q – hvor du kan melde deg på som abonnent til den kanalen. For de med interesse av gitar og Gibson spesielt vil jeg nok våge påstanden at det neppe er noe dumt å foreta seg.

I denne aktuelle episoden går Gibson TV dypt inn med filmkomponisten Charles Bernstein for å diskutere skriving, framføring, innspilling og produksjonen av noen av de mest uforglemmelige og skrekkbyggende komposisjonene når det kommer til historien av skrekkfilmer. Se på mens Charles Bernstein beskriver hvordan musikken til «A Nightmare on Elm Street.»

«Det å skape musikken for Wes Cravens film «A Nightmare on Elm Street» var en av de mest tilfredsstillende og utfordrende erfaringene i min karriere,» sier Charles Bernstein, «Når filmen ble sluppet så hadde jeg aldri trodd at Elm Street og Freddy Krueger skulle ende opp med å bli de kulturelle fenomenene vi vet at de er i dag. Det er veldig tilfredsstillende å se hvordan skrekkfans har holdt musikken til Elm Street levende, og også hvordan de temaene jeg komponerte for filmen ser ut til å ha nådd så mange folk.»

Gibson TV Behind the Board med Charles Bernstein

«Orkestreringa av «A Nightmare on Elm Street» er en av de mest skrekkvekkende stykker musikk som noen gang er spilt inn,» tillegger Todd Harapaik, produsent for Gibson TV. «Det å lytte til Charles fortelle om hvordan han skrev og spilte inn denne musikken er en fantastisk leksjon i komponering av musikk, og lydinnspilling. Etter hvert som vi lyttet gjennom dette intervjuet, ble det tydelig nettopp hvorfor dette materialet fortsatt er så mye satt pris på som et av de mest skrekkblandede lydsporene noensinne!»

Charles Bernstein ble født og vokste opp i Minneapolis i Minnesota, og han begynte å spille musikk fra tidlig av (bass og piano). Charles Bernstein mor var pianist for filmer og faren hans var plateprodusent. Charles Bernstein produserte Phil Spectors første demo i en alder av femten år og lærte seg raskt de nødvendige teknikkene for innspilling i studio. Han var en stor fan av Les Paul, som jo på alle mulige måter var den som virkelig satt moderne studioinnspilling på kartet. Charles Bernsteins første filmmusikk var i 1969 for dokumentaren «Czechoslovakia 1968». I 1984, skrev og spilte Charles Bernstein alle instrumentene, og gjorde også hele innspillingen av musikken til «A Nightmare on Elm Street», inkludert bass, synther, gitar og perkusjon. I den senere tida har Charles Bernstein jobbet med Quentin Tarrantino, som har inkludert hans musikk i filmer som «Kill Bill: Volume 1» og «Inglourious Bastards».

Så ta gjerne turen innom Gibson TV. Det er en hel del å hente der, og det beste er hvordan de lar objektene fortelle uten forstyrrelser av noen slag. Det er befriende i en tid hvor man gjerne blir solid forstyrret av individer som gjerne vil ta så mye plass i sola som de kan få ved hjelp av kjente fjes av alle slag. Her det er en hel del å hente for de med interesse for musikk!

Legg inn en kommentar