IK Multimedia AmpliTube 5

IK Multimedia AmpliTube 5

Så har IK Multimedia sluppet AmpliTube 5, som de sjøl beskriver som et gigantisk skritt for ampkind – og hvordan det skal oversettes kan jo alle gjerne spekulere på. Skal man gjøre det bokstavelig blir det – forsterkerheten, om man tar utgangspunkt i mankind. Uansett hva og hvordan man måtte ønske å beskrive det så har IK Multimedia kommet med en meget omfattende oppgradering av sin AmpliTube. Her presenteres et omfattende utvalg av forsterker- og effektmodeller, noe som vil gi alle som setter seg ned for å jobbe med denne utgaven en hel del utfordringer bare i det å forholde seg til det hele, men for de som får taket på det hele vil det åpne seg noen fantastiske dører det er det ingen tvil om. Her vil du finne modeller av mye av det du finner av forsterkere både for gitar og bass, og alt dette kan du bruke til øving, innspilling eller på en hvilken som helst scene. Du kan med andre ord ta alt det du skaper med AmpliTube fra ide og hele veien fram til et sluttprodukt, og det med full kontroll hele veien. Versjon 5 av AmpliTube gir deg et massivt utvalg av utstyr, egenskaper og fleksibilitet, noe du som bruker nok både vil ha stor nytte av og stor glede av.

AmpliTube leverer 129 nye utstyrsmodeller, noe som gir deg tilgang på totalt mer enn 400 ultrarealistiske modeller, som sammen med en hel nydesignet kabinettseksjon med deres unike nye VIR™ teknologi, som sammen med en forbedret forsterker / høyttaler interaksjon gir en dramatisk forbedret sonisk autensitet ifølge IK Multimedia. De som har brukt AmpliTube fram til nå vil helt klart sette pris på det.

Det nye justerbare brukermiljøet sørger for at det å skape og rute riggoppsett blir så enkelt som fot i hose, men forbedrede valgmuligheter av utstyr, dra og slipp plassering og støtte for en, to eller tre forsterkerrigger med opp til 57 ulike samtidige effekter. Det er også en god del nye rackeffekter, som kan hentes ut av IK Multimedias T-RackS 5, og hvor man enkelt kan forme til profesjonelt tilpassede «akkurat som på albumet» toner, om det er hva man ønsker å oppnå. Det er et nytt mikservindu, AmpliTubes åttekanals DAW, en utvidet Looper med to samtidige spor og et uendelig antall lag med lyd, noe som helt klart vil legge til enda mer sonisk kraft i studio eller på scenen.

https://www.ikmultimedia.com/products/amplitube5/index.php?p=video

AmpliTube 5 kan fungere både som en frittstående applikasjon så vel som en plug-in for enhver DAW, og denne versjonen er tilgjengelig i fire ulike utgaver tilpasset den enkeltes behov – fra den gratis tilgjengelige AmpliTube Custom Shop opp hele veien gjennom AmpliTube 5 MAX som gir tilgang til alle offisielle artist- og bandsamlinger som IK Multimedia kan levere.

Det er nå nær tjue år siden IK Multimedia introduserte AmpliTube, som på det tidspunktet var verdens første gitar og bass forsterker og effekt plug-in som vart i stand til å modellere hele kjeden en gitar eller bass går fra instrumentet og hele veien fram til innspillingsmediet, og alt det på hva de gjerne sjøl beskriver som på et hyperrealistisk og intuitivt vis. AmpliTube-serien i dag kan tilby lyder hentet ut av produsenter som Fender, Mesa/Boogie og Orange for å ha nevnt noen, og ikoniske artister som Joe Satriani, Brian May, Slash og mange flere.

Det er som sagt en ny kabinettseksjon basert på IK Multimedias egen VIR™ teknologi. Det står for Volumetric Impulse Response. For å være i stand til å oppnå den høyeste standarden når det gjelder nøyaktighet og realisme har IK målt 600 IR responser per høyttaler for hver eksisterende og nye kabinettmodellene, noe som har blitt en total på 143.000 IR målinger. For at alt dette skulle bli korrekt ned til millimeteren, utviklet IK et spesialtilpasset målesystem med en dedisert robotbasert automasjon. Resultatet er et massivt 3D kart med opsjoner for plassering av mikrofoner – alle fanger interaksjonen mellom høyttalere, kabinett og gulv – for en komplett sann lyd som aldri tidligere har blitt hørt verken i programvare eller hardwaresimulering. Alt dette er tilgjengelig via et 3D basert miljø med et grid som gjør det mulig for brukeren å plassere de bevegelige mikrofonene til hvert enkelt kabinett til et presist IR punkt eller sømløst blande det hele sammen med ulike målinger. Utover det kan brukere nå også importere og laste inn egne IR målinger og justere dem for å finne den perfekte matchen for den tonen man er på jakt etter.

Ik Multimedia AmpliTube 5

AmpliTube 5 kan tilby det bredeste utvalget med mye av det man gjerne sikler etter når det kommer til gitar- og bassforsterkere, kabinetter, høyttalere, pedaler, mikrofoner og rackeffekter som du kan finne i noen applikasjon i dagens verden, med mer enn 400 modeller (AmpliTube MAX versjonen) inkludert 129 nye modeller. Alle hundre kabinettene har blitt komplett målt opp på nytt med IKs nye VIR™ teknologi. Nitten nye rackeffekter har blitt lagt til, inkludert et utvalg av modeller hentet fra T-RackS 5 og optimalisert for gitar, to nye pedaler og fem nye forsterkere som er håndplukket fra de beste boutique modellene er også inkludert, så vel som to romemuleringer som tilbyr en del flere ambiente scenarioer. Alt er tilgjengelig i AmpliTube 5. I tillegg tar AmpliTube 5 turen innom alt det gamle utstyret man har funnet hos AmpliTube, gitt det et friskt nytt utseende, optimalisert den interne gainstrukturen og nyutviklet sluttrinn/høyttaler interaksjonen for å maksimalisere realisme og tone.

Både de eksisterende og nye brukerne vil nyte godt av det helt nye brukermiljøet som kommer med AmpliTube 5. Denne gangen er det fullt ut skalerbart, som med en gang sørger for at det kan tilpasses enhver skjermstørrelse, inkludert de siste retinaskjermene, og det med et oppdatert ergonomisk layout og et helt nytt nivå av realisme.

Utover mono og stereo vil den helt nye utstyrskjeden, som er fullstendig tilpasningsdyktig for den enkelte brukeren, nå tilby våte-tørre-våte konfigurasjoner og andre avanserte serie- og parallellruting av signalet. Kjeden har blitt kraftig utvidet til å støtte opp til 57 samtidige modeller delt mellom pedaler, rack, forsterkere og kabinetter. Brukeren kan trekke og slippe enhver modell på plass fra en søkbar sidestolpe, for å bygge opp eller endre på rekkefølgen i til og med komplekse oppsett i løpet av sekunder.

Det nye mikservinduet i studioseksjonen komplimenterer AmpliTube 5 utvidede opsjon når det kommer til signalkjeden og en åtte spors DAW. Den gjør det mulig for brukere å blande sammen sine kabinetter og mikrofonlyder, pluss DI signalet, og så ta i bruk panorering, nivåer, busser og 19 innebygde effekter med et utvalg hentet fra T-RackS 5 slik at man kan legge til litt ekstra studiopolering til ethvert spor.

AmpliTube Custom Shop tilbyr en kostnadsvennlig og enkel måte å sette opp demoer og for å bygge spesialtilpassede utstyrsløsninger, à la carte, som IK Multimedia uttrykker det. AmpliTube 5 kommer med en fullstendig ombygd Custom Shop med et moderne og enkelt miljø å navigere i, noe som vil bidra til å hjelpe brukere med demo av utstyr og for en raskere frigjøring av utstyret, sortere mellom utstyr de eier eller ikke, låse opp forhåndsinnstilt-spesifikt utstyr og mye mer. AmpliTube 5 kobler dessuten også sømløst til IK Multimedias AXE I/O, som av mange har blitt regnet som det beste interfacet for gitar på markedet, så vel som med AXE I/O Solo, som er den kompakte versjonen av det forannevnte interfacet. Med disse kan du forme omtrent alt du måtte være på jakt etter av lyd fra ditt instrument.

AmpliTube 5 leveres som sagt i fire ulike versjoner. Det starter med AmpliTube 5 CS som er gratis, videre til AmpliTube 5 SE som vil ha en pris på Euro 149,99 (intropris er Euro 99,99), via AmpliTube 5 med en pris på Euro 299,99 (intropris på Euro 149,99 og hele veien opp til AmpliTube 5 MAX som vil ha en pris på Euro 399,99 (intropris på Euro 299,99). Introduksjonsprisene gjelder i introduksjonsperioden, og alt er tilgjengelig som forhåndsbestilling via IK Multimedia for slipp i løpet av fjerde kvartal 2020.11.03

De som ønsker kombinasjonen av isenkram og applikasjoner må vite at AmpliTube 5 også kan leveres i en pakke sammen med AXE I/O og AXE I/O Solo. Prisene er der vil bli for AXE I/O + AmpliTube 5 MAX Euro 399,99, mens AXE I/O Solo + AmpliTube 5 vil gå for Euro 299,99.

IK Multimedia kan også tilby en kryssoppgradering for de som har kjøpt et registrert IK produkt med en verdi av Euro 99,99 eller mer.

I tillegg til det vil enhver kunde som har kjøpt AmpliTube 4 eller annen AmpliTube isengrampakke som inkluderer AmpliTube 4 etter 15. oktober 2020 vil automatisk få tilbud om en oppgradering til AmpliTube 5 SE.

For mer informasjon kan du ta turen innom – https://www.ikmultimedia.com/products/amplitube5/ – hvor all nødvendig informasjon er å finne.

Legg inn en kommentar