John Lennon Songwriter Contest – JLSC – 2020

Fra Imagine konserten i forbindelse med NAMM i januar 2016

Det er en buss i vår tid som har vokst inn til noe lignende et aldri så lite ikon i vår til i USA. Det er ikke Further, sjøl om det jo er en historie med så mange spennende elementer og alt mulig innhold at svært få vil unngå bedre kjennskap til den (velkommen skal du være, regner jeg med). Det jeg her snakker om er The John Lennon Educational Tour Bus. Det er en buss som reiser over hele USA og Canada gjennom hele året, hvert år, og som tilbyr gratis turer gjennom bussen og alt det den kan tilby av fasiliteter, og en hel del workshops ved skoler, handlere, festivaler og i forbindelse med turneer med kjente artister. Det er en buss som også dukker opp på ulike industrisammenkomster, noe som har ført til at den har vært en gjenganger på NAMM gjennom svært mange år nå. I mai 2013 lanserte man i Liverpool, England, Lennon Bus Europe, med det samme tilbudet for publikum i Europa.

Konsertens høydepunkt i 2016 var Dr. John RIP

Hvor dette nevnes nå har mer med det å gjøre at man i denne tida har lansert en konkurranse i forbindelse med Lennon Bus til ære for John Lennon på det som ville vært hans åttiårs dag. Det er snakk om The John Lennon Songwriting Contest, en konkurranse som først ble startet i 1997, men som i år vil få en litt spesiell markering. John Lennon Songwriting Contest blir gjort mulig ved hjelp av Yoko Ono Lennon og ulike sponsorer som kommer støttende til, en av disse er Gibson – som har gjort klar en spesiell pakke for de som måtte komme med i konkurransen.

Dr. John RIP med sine Nite Trippers på NAMM i januar 2016

Bussen i seg sjøl er en til enhver tid et kjøretøy som blir satt opp med det beste av det utstyret som industrien kan tilby til enhver tid, og det fullstendig uten profittmotiv. Det er en buss som kommer med det beste av det man kan få av lydutstyr i dagens verden, og den inkluderer også fasiliteter for å spille inn og avvikle HD-video fra bussen. Dette er utstyr som alle kan få lagt hendene på når de kommer ombord på bussen, og det har blitt en hel del som har fått ta del i hva bussen har hatt å tilby til enhver tid. Dette året er det 23 året The John Lennon Educational Tour Bus er i operasjon.

Dr. John RIP

De som ønsker å være med i konkurransen har dårlig tid siden fristen for innlevering er søndag 27 september – om bare noen ganske få dager. På den andre sida er det gjerne slik at om man sitter på en god ide, og noe man føler er en sterk sang, så er det mest sannsynlig klar allerede. Da er det ingen grunn til å holde igjen det er helt klart. Sjekk her – https://jlsc.com/ – for mer info om denne konkurransen. Det er en konkurranse som vil få sin avslutning 9 oktober, dagen som markerer John Lennon åtti år. Det vil bli et virtuelt arrangement, noe som dette året jo har ført til at det meste har blitt, og du vil finne det her – https://www.instagram.com/lennonbus/ – så det er bare å gjøre seg klar, om man vil ta del av det som da vil bli presentert.

Dr. John RIP

Når Gibson blir nevnt er det fordi de ikke bare har kommet ombord som sponsor av det hele, de vil også levere en hel del premier til de som når fram i konkurransen. Tjuefire av vinnerne vil motta en Epiphone LTD Edition Les Paul Quilt Top Pro og en Epiphone Zenith Masterbuilt Acoustic Round Hole. Songwriters artister, og band blir invitert til å bli med på den 24. John Lennon Songwriter Contest for å delta i utdelingen av mer enn 300.000 dollar i kontantpremier og ulike gi-bort premier. Alle som blir med vil også kvalifisere for ukentlige konkurranser, noe som tilbyr ytterligere utstyr og gi-bort, inkludert en Gibson-gitar.

Dr. John RIP

Brian Rothschild, en av grunnleggerne av og administrerende direktør for både Lennon Bus og JLSC sier: «Mens konsertsteder, levende musikk og arrangementer er satt i pause, er vi fokusert på denne konkurransen og med det å kunne sørge for å gi låtskrivere tilgang til mer utstyr hver uke mens de er nødt til å holde seg hjemme. De som leverer bidrag er med på å støtte opp om Lennon Bus programmet og Gibson Gives deler dette engasjementet overfor den neste generasjonen av musikere.»

Dr. John RIP

«Gibson Gives handler om å inspirere, skape og støtte opp om musikk en gitar av gangen,» sier James «J.C.» Curleigh, direktøren hos Gibson, «Dette er vår anledning til å «imagine» (forestille) hva som kan vært mulig for framtidige musikere ved å bli partner med John Lennon Songwriting Contest, spesielt i denne tida hvor utfordringene er så mange.»

Legg inn en kommentar