Nyheter fra Kala og Sadowsky

Kala Island & Tattoos
Kala Island & Tattoos

For de som ikke helt ønsker å gjøre seg ferdig med sommeren kan kanskje en ukulele med dekor kanskje være en løsning. Dekoren er inspirert av Hawaii og låner deg litt fra disse øyene for en stakket stund. Det er en serie som Kala beskriver som Island and Tattoo, og de kommer i en bag – det bare å slenge den på skuldra og ta turen ut blant folk med noen sanger som kan løfte opp dagens hverdag en smule. Disse nye ukulelene fra Kala vil bli levert som sopran- eller konsertmodeller.

Kala Island & Tattoos
Kala Island & Tattoos
Kala Island & Tattoos

De er spesifisert opp på følgende vis – silkematt mahogni serie med sopran og konsert format. Skalalengden er på 346 millimeter med en total lengde på 534 millimeter for sopranmodellen. Disse modellene er utført med lokk av mahogni og rygg og sider av mahogni også. Halsen er også gjort av mahogni, utstyrt med 12 bånd og et gripbrett av valnøtt. Sadel og stol leveres av GraphTech og er deres NuBone oppskrift. Finishen er som sagt silkematt, og så kommer disse instrumentene med dekor hentet fra øyene som er Hawaii og ulike tattoodesigner. De er utstyrt med Aquila Super Nylgut strenger og instrumentet blir levert i en sopran/konsert bag.

Kala Island & Tattoos
Kala Island & Tattoos
Kala Island & Tattoos

I Europa blir det opplyst at prisene vil havne på Euro 102,00 for sopran og Euro 129,00 for konsert. Disse instrumentene vil være tilgjengelig fra midten av oktober av sånn omtrent, og bildene som er lagt ved sier noe om hvordan disse instrumentene vil ta seg ut. Resten er, som man gjerne sier, opp til deg.

Sadowsky Retro Kit
Sadowsky Retro Kit
Sadowsky Retro Kit

Sadowsky ligger heller ikke på latsida i denne tida. Mest sannsynlig er dette en tid hvor man rent faktisk kan få gjort en hel del som man gjerne har blitt en god del mer presset i tid for å få på plass i mer normale tider. Det er snakk om et sett som enkelt kan monteres på en eldre Sadowsky-modeller, og det er en løsning som kalles VTC, noe som står for Vintage Tone Control, og det er en forforsterker for bass som enkelt vil smette inn i en eldre Sadowsky, eller en J-type bass av annet opphav. I følge Sadowsky er dette de nødvendige delene som vil få jobben gjort. De kommer også med Onboard Preamp (4-knotters system).

Sadowsky Retro Kit
Sadowsky Retro Kit
Sadowsky Retro Kit
Sadowsky Retro Kit
Sadowsky Retro Kit

Sadowsky Vintage Tone Control er, Ifølge Sadowsky den perfekte oppgraderingen av eldre Sadowsky-basser som kom uten tonekontroller og oppbygde potter for diskant og bass. VTC-settet inkluderer tandem-pot for diskant og bass, og et push/pull pot for passive tonekontroller, og dessuten også alle de nødvendige delene for å sette det hele på plass. VTC kontrollen er passiv hvor maks innstillingen er flat EQ. Jo mer du skrur kontrollen ned jo mer av den øvre enden av signalet vil bli dempet. VTC vil være tilgjengelig fra midten av november lover Sadowsky.

Sadowsky Onboard Bass Preamp
Sadowsky Onboard Bass Preamp
Sadowsky Onboard Bass Preamp
Sadowsky Onboard Bass Preamp

Sadowsky Onboard Bass Preamp (4-knotters system) er et komplett satt sammen system som tilbyr de samme kontrollene og den samme legendariske aktive forforsterkeren som man finner på alle Sadowskys basser. Dette er en forforsterker som er designet for å passe rett inn i de fleste J-bass designer med en kontrollplate av metall. På nyere aktive J-basser med en sidemontert jack og batterikavitet, vil vanligvis ingen modifikasjoner være nødvendige. På passive basser kreves det kun en enkelt modifikasjon, og det er å flytte utgangsjacken til siden av instrumentet, og for å gjøre plass for et batteri. Kontrollene er volum – pan (balanse) – VTC (Vintage Tone Control) – Diskant/Bass. Diskant og bass kontrollene er utelukkende for boost – flat respons foregår når kontrollene står i kontraklokke posisjonen. VTC kontrollen er passiv, maksimumsinnstillingen er en flat EQ. Jo mer du skrur kontrollen ned jo mer vil du dempe den øverste enden av signalet. Forforsterkeren kan bli installert enten med den inkluderte kontrollplata eller bli montert inn fra baksida der hvor det er gjort åpninger for det i veden, og da bestemmer man sjølsagt også hvordan man vil legge disse opp – som fire i linje eller en diamantformasjon. Det er opp til den enkelte brukers preferanser naturlig nok. Dette systemet er ikke kompatibelt med aktive pickuper som krever noe annet enn 250K eller 500K volum- eller balansepotter.

Sadowsky Onboard Bass Preamp
Sadowsky Onboard Bass Preamp

Det er spesifisert som et 4-knotters system med kontroller for Master volum / Balanse / Diskant og Bass (bygd over hverandre). Frekvensresponsen er fra 5 Hz til 50 kHz. Basskontrollen gir +18 dB boost ved 40 Hz mens diskantkontrollen gir +18 dB boost ved 4 kHz. THD er på 0,18 % ved 1 kHz. Strøm blir forsynt via et enkelt ni volts batteri med et strømuttak på 9 mA for et batteriliv på opp til 870 timer. Inngangsimpedansen er 1 MOhm mens utgangsimpedansen er på 1 KOhm. Mer informasjon får du via – https://www.sadowsky.com/ – og dette siste produktet vil være tilgjengelig fra slutten av oktober kan Sadowsky opplyse om.

Legg inn en kommentar