Belive in Music januar 2021

Det lå litt i kortene slik utviklingen har vært i denne verden under dette året. Først meldte CES at de kom til å avlyse sitt show i Las Vegas i starten av januar neste år, og erstatte det hele med et nettbasert arrangement. Mer om det finner dere her – https://fohonline.com/newsroom/news/ces-2021-show-to-go-digital/?utm_source=FOH&utm_campaign=4000717098-EMAIL_CAMPAIGN_2020_07_28_09_19&utm_medium=email&utm_term=0_495d185834-4000717098-254808839 – og derfra er det mulig å følge det som måtte dukke opp av interesse. Den samme beskjeden kom også fra NAMM 10. august, og det var etter at en del av de sentrale utstillerne allerede hadde markert at de ikke kom til å dukke opp. Nå er det ikke slik at NAMM ikke har fulgt med på dette etter hvert som det har utviklet seg, befinner man seg i USA så har det vært umulig å ikke bli en del av det. Det har ikke blitt bedre, og nå når tallene bare blir verre og verre var det ikke annet å gjøre enn en slik beslutning – både av hensyn til helse og sikkerhet for de som gjerne ville få med seg et slikt arrangement.

Et bilde fra Winter NAMM i 1987

For en som har fått med seg Winter NAMM siden første turen i januar 1986 så blir det helt klart uvant, og det man mer enn noe annet vil savne er alle de relasjonene og kontaktene man har bygget opp gjennom de årene som har gått. Mange av disse har jeg uansett jevnlig kontakt med så helt avsondret er man ikke, men det er noe helt annet å møtes i det som populært kalles kjøttrommet (meatspace), for at det da skjer en hel del annet er det ingen tvil om. Akkurat det vil man helt klart savne, men det kommer tider etter dette også sjølsagt. I mellomtida må man bare ta det ut av det hele som man blir tilbudt, og det NAMM vil gjennomføre når det gjelder en nettbasert tilstedeværelse under starten av neste år vil man følge med på. Arrangementet de ønsker å gjennomføre vil gå under tittelen Belive In Music – https://attend.believeinmusic.tv/ – og det er bare å følge adressen for mer informasjon om hva dette er ment å ville være, samt for å registrere seg for framtidige oppdateringer.

Winter NAMM 1987

Planen er å gjøre klar for en uke i januar 2021 med start 16. januar, hvor man vil få på plass et omfattende program som også vil inneholde en hel del profesjonell undervisning, og det hele vil som sagt foregå via BeliveinMusic.tv, så vel som et interaktivt markedssted for å knytte kjøpere og selgere sammen. Alt sammen designet for å løfte den innovasjonen og inspirasjonen man finner tvers igjennom denne industrien samtidig som man tilbyr støtte til de som er hardest rammet av Covid. Dette blir ikke et NAMM Show eller et virtuelt show, initiativet vil møte de umiddelbare forretningsbehovene til firmaer som er NAMM medlemmer gjennom et program som vil bli nøye tilpasset de behovene man kjenner godt til gjennom å ha arrangert NAMM Show gjennom svært mange år (det hele startet i 1901 tross alt, sjøl om formatet naturlig nok var et litt annet på den tida). Man vil legge vekt på å gi tilgang til viktig kunnskap gjennom ulik undervisning og det å kunne sørge for at folk møtes og kommuniserer med hverandre. Alt det vil foregå i sanntid under den uka i januar.

Winter NAMM 1987, med Ron Wickersham fra Alembic til høyre

Som Joe Lamond, president og CEO for NAMM, sier det: «Søl om det vil være utrygt for oss og møtes som personer i januar, vil BeliveinMusic-uka ta i bruk ny og intuitiv teknologi for å knytte oss alle sammen for å kunne samle den energien som dukker opp når vi møtes. Med et robust markedssted for lansering av nye produkter og for å dele historien og historier om ens eget varemerke, så vil BeliveinMusic også tilby nettverk og kobling for våre kjøpere og selgere, utdanning for alle segmenter innenfor industrien, samt levende musikk og konserter. Og som med alle NAMM hendelser, vil disse aktivitetene løfte oppmerksomhet og finansiell støtte til å tjene vår egen NAMM familie gjennom vår egen sirkel med fordeler modell. BeliveinMusic-uka vil bli et kritisk steg for vår industri for å hjelpe oss med å forberede oss inn i det nye året og for nye muligheter.»

Winter NAMM 1987, Dan Cary

Et firma som har adoptert til hele krisen forbundet med Covid 19 er Sweetwater, og det er et firma som har vært meget dyktige til å balansere mellom det virtuelle og det reelle gjennom mange år allerede. De maktet å gjennomføre en meget vellykket GearFest dette året også, og firmaet i seg sjøl har gjennom fokus på først salg per post og deretter via Nettet klart seg svært bra under denne tida. «Vi her på Sweetwater, så vel som våre kunder, ser fram til NAMM Show, men med Covid har det dukket opp en hel del endringer og vi har alle vært nødt til å forholde oss til det på mange ulike måter. Med ethvert slikt skifte kommer det også muligheter og vi er veldig spente nå når NAMM vil bringe oss Belive in Music,» sier Mitch Gallagher, redaksjonell sjef hos Sweetwater, «for sjøl om det ikke er mulig å erstatte et NAMM Show, så ser vi fram til alt det denne nye plattformen kan tilby, inkludert mulighetene for å knytte kontakt med våre leverandører, mulighetene for alt langt flere av våre folk kan oppleve nye produkter etter hvert som de blir annonsert, utdannings- og treningsdelen som Belive in Music vil tilby, og så mye mer. Ved å komme sammen for NAMMs Belive in Music vil vi alle sammen bidra til å støtte opp om vår egen industri og alle de som skaper musikk i verden. Vi ser fram til et fantastisk event.»

Winter NAMM 1987, Paul Rivera Sr.

Det ukelange arrangementet vil ønske velkommen både innenlandske og internasjonale NAMM medlemmer fra musikkinstrumenter, pro audio, live lyd og live event industrier, artister, media og de som skaper politikken rundt det hele, sammen med deltakere fra GenNext (elever i videregående skoler, undervisere og stab). Man vil finne Music Education Day (spesielt rettet inn mot administratorer innenfor undervisning) og Nonprofit Institute (NAMM Foundation og nonprofit tilknytninger). Framvoksende og etablerte musikere og fans blir invitert inn for å knytte kontakt med varemerker og spesielle musikkskapende prosjekter og muligheter for å vise fram sine talenter og framvisninger gjennom den uka, noe som med en gang åpner opp for å gi tilgang for musikkmakere uten de begrensningene som sted gir.

Summer NAMM 1987, i Chicago, Ken Smith til venstre

Noen av industriens årlige eventer vil også finne sted i forbindelse med Belive in Music uka. Den 36. utgaven av TEC Award vil anerkjenne de individene, firmaene og tekniske innovasjonene som man finner bak innspillingene, live konsertene, filmene, fjernsyn, videospill og multimedia. I 2020 ble Joni Mitchell presentert som vinner av Les Paul Innovation Award, en pris som deles ut til de som har satt spor etter seg gjennom kreativt arbeid i forbindelse med lydteknologi. Hall of Fame Award er en pris som anerkjenner pionerer innfor lyd så vel som industriens beste produsenter og lydteknikere, og i 2020 ble den prisen presentert for de som sto bak Pensado’s Place, Dave Pensado og Herb Trawick. TEC Award tar imot henvendelser for de neste prisene fram til og med 31. august dette året. De som vil vite mer tar turen til – https://www.tecawards.org/ – og der kan man se hele presentasjonen.

Summer NAMM 1987, i Chicago, Arne Schulze med Soundwaves

Litt mer for det hjemlige markedet er den prisen som blir delt ut til de hundre beste handlerne i USA under året – https://www.namm.org/summer/2020/top-dealer-awards – og denne gangen vil det skje for det tiende året. Det er en prosess som vil vare fram til det vinduet stenges 2. oktober i år. For de som ønsker å vite mer om det markedet er det bare å følge med på det hele. Det er alltid en hel del å lære i denne verden.

Summer NAMM 1987, i Chicago, Leo Fender til ventre og Aspen Pittman til høyre RIP

Sammen med alle showene for de enkelte prisene vil man også se forkjempere for musikken komme sammen for The Grand Rally for Music Education. Det årlige eventet samler forkjempere for musikkutdanning for en feiring av fordelene og gleden ved å musisere. I forbindelse med arrangementet i 2020 dukket Bobby McFerrin (med 10 Grammys) og Gimme6 for en spesiell forestilling, sammen med en oppvarmingsforestilling med The Langley Ukulele Ensemble, The Legacy Ukulele Ensemble og vinnerne av «A Cappella at NAMM» konkurransen.

Summer NAMM 1987, i Chicago, Steve Vai presenterer den første JEM fra Ibanez

Og Joe Lamond avslutter med noen siste tanker rundt alt dette – «Viss det er en felles visjon så er det at vi som en global samling, vi tror på musikken. Vi tror på musikkens framtid og vår industris framtid, og i dette øyeblikket ønsker vi å samle og støtte musikmakere over hele verden.»

Summer NAMM 1987, i Chicago, Bill Lawrence til ventre på standen til Gibson

Som sagt vil dette helt klart bli en litt annerledes opplevelse, men det er jo en interessant tanke at dette nå kun begrenses av hvorvidt noen ønsker å ta del i det hele. Det spiller ingen rolle hvor man måtte befinner seg. Det er kun snakk om litt tid og tilgang. Så får man håpe at man kan treffes igjen, ansikt til ansikt og i flokker, når alt dette har kommet til en ende. Uansett, det viktigste man gjør er å skape musikk og må man aldri stoppe opp med. Hvem vet, kan hende kan man bygge noen gode kontakter og relasjoner gjennom et slikt arrangement – som sagt med start 16. januar 2020. Hold av datoen!

Legg inn en kommentar