Gibson Lukas Nelson ´56 Les Paul Junior

Lukas Nelson

Gibson fortsetter oppdraget med å gi ut nye signaturmodeller sammen med artister som har vært med på å sette et visst fokus på nettopp gitarer fra Gibson. Den siste kandidaten i så måte er Lukas Nelson, en av sønnene til Willy Nelson, og kjent både fra arbeid han har gjort sammen med faren og også Neil Young, i tillegg til det egne bandet – Lukas Nelson & The Promise of the Real. De som har fulgt han har nok kanskje en rimelig sterk ide om hvilken modell det kan være snakk om. Denne gangen er det snakk om Gibson USA Lukas Nelson ´56 Les Paul Junior, og på Gibson TV forteller han litt om dette. Gibson TV er Gibsons egen kanal på You Tube, og det er en kanal som begynner å bli tilført en hel del interessant innhold hele tida. Under er en lenke til det intervjuet.

Lukas Nelson vet en hel del om arv, noe han ikke minst har vært opptatt av å meisle ut for sin egen del for hele titt unge, men meget opplevelsesrike liv. Denne Gibson Les Paul Junior er inspirert av Lukas Nelsons egen 1956 Junior, som man nok har sett han spille i alle de ulike settingene han har dukket opp i under de seineste årene.

Lukas Nelson

«Det vakre med denne gitaren er at den er meget anvendelig når det gjelder lyden. Faktum er at jeg kan få en hel del ulike toner ut av en P90 og måten jeg angriper strengene, og gjennom den intonasjonen og vibratoen jeg legger til det hele,» sier Lukas Nelson, «Viss jeg treffer den letter så bryter den ikke opp så lett. Viss jeg virkelig graver inn i den så får den med en gang en grovere karakter med litt ekstra skitt, og da bryter den opp. Det er en anvendelig tone som jeg er veldig takknemlig for. Ærlig talt har Gibson vært ingenting annet enn utrolige overfor oss, og meg, siden jeg traff dem. Og denne gitaren har tatt meg med på en lang reise. Den har tatt meg med til en hel del utrolige plasser, og jeg håper virkelig at en hel del andre også får den muligheten med deres versjon av min gitar.»

Gibson USA Lukas Nelson ´56 Les Paul Junior

Med sin primære egenskap i kraft av å være frontmann i Lukas Nelson & Promise of the Real gjennom utgivelse av seks studioalbum, fire EPer og turneer over hele verden, har Lukas og bandet utviklet seg til en vital kraft i amerikansk musikk. Sang for sang og på scene etter scene har Lukas og POTR formet sin egen karakter, samtidig som de også har tatt noen steg inn i helt ukjent landskap. Bandet har også blitt godt kjent gjennom et samarbeid de har hatt med Neil Young, noe som har skjedd ganske ofte. Sjølsagt også i samspill med sin far, Wille Nelson når han er ute med Willie Nelson & Family.

Gibson USA Lukas Nelson ´56 Les Paul Junior

Lukas har jobbet tett sammen med gitarbyggere hos Gibson under utviklingen av hans Lukas Nelson ´56 Les Paul Junior signaturmodell. Flere prototyper har blitt testet ut av Lukas på veien under det siste året, og resultatet er Lukas egen visjon. Siden den er basert på hans egen 1956 Les Paul Junior, som har vært hans hovedgitar i mange år, så er signaturmodellen rotfestet i tradisjoner samtidig som den bringer med seg noen litt mer moderne justeringer. Som originalen er kroppen og halsen gjort av ekte mahogni, noe som er med på å gi den dens spesielle karakter med en gang. Det er også med på å gjøre gitaren relativt lett. Den kommer med en fet 50-tall profil på halsen med et gripbrett av rosentre og utstyrt med bånd av medium jumbostørrelse. Det er med på å gi gitaren en god stivhet, og med det også en helt utmerket sustain. Finishen er hva Gibson beskriver som deluxe satin Vintage Sunburst. De jobbet en hel del med å få fram den samme patinaen som man finner i hans originale modell fra 1956. Gitaren er utstyrt med en enkel P90 pickup, varianten med det man gjerne beskriver som hundeører (dogs ears). Pickupen kommer med Alnico III magneter og er konstruert til å gi den tonen Lukas krevde. Den er dessuten utstyrt med en enkel volum- og en toneknott, med en oransje kondensator og originale 500K potter. Knottene er forgylte Speed Knobs (som brukt i 1956) Mekanikken har blitt bearbeidet slik at årene skal synes litt bedre, og de er belagt med nikkel. Stolen er gjort som en kopi av den man kunne finne på modellen fra 1956, men den kommer med en litt annen kontur for å gi bedre intonasjon. Den nye Gibson USA Lukas Nelson ´56 Les Paul Junior vil offisielt bli gjort tilgjengelig over hele verden via autoriserte forhandlere av Gibson i løpet av august 2020.

Lukas Nelson

Tidligere dette året ga Lukas Nelson og POTR ut albumet «Naked Garden» via Fantasy Records. Det er et album som henger tatt sammen med albumet «Turn Off The News» som kom i 2019. Spilt inn i Shangri-La og Village Studios så er det noe å ta turen innom dersom man ønsker å ta del i hva Lukas Nelson er opp til, og kanskje også gjerne vil høre hvordan gitaren hans høres i bruk av han.

Legg inn en kommentar