IK Multimedia

IK Multimedia Z-Ton Buffer Boost og Z-Tone DI

Litt nytt fra IK Multimedia vil man også se denne sommeren, og de har i tillegg en god del ytterligere tilbud gående til sine kunder som det kan være interessant å sjekke ut. Dette er en tid hvor svært mange aktører, i mangel av andre markedsaktiviteter, må sørge for å skape så mye støy rundt seg sjøl som de er i stand til. IK Multimedia er ikke noe unntak i så måte.

IK Multimedia Z-Tone DI

Det første er to enheter som trekker videre på det de startet med sin AXE I/O, og det er Z-Tone DI og Z-Tone Buffer Boost. Det begge har felles er en unik aktiv/passiv svitsj for pickupvalg, noe som er med på å sikre det ideelle forsterkernivået for ethvert instrument. Det er en valgbar PURE eller JFET inngangskrets som kan justeres fra ren, transparent lyd til tillagt varme og overtoner, og i enden IK Multimedias patenterte Z-Tone kontroll med variabel impedans for en kraftfull måte å forme et instruments lyd og følelse.

IK Multimedia har brukt noen tiår på å studere hele signalkjeden for både gitarer og basser, og er det en ting dette lærte dem så var det at de fleste innganger på miksere og ulike interfacer ofte lot en hel del igjen å ønske. Det er bakgrunnen for at de utviklet disse to pedalene. Hvor Z-Tone DI er en aktiv DI-boks som kommer med en del interessante egenskaper både for fleksibel ruting av signalet, forme tonen, samtidig som den er konstruert for på best mulig måte å ta vare på den naturlige tonen i ditt instrument. Den kommer med de egenskapene som er beskrevet over, og for de som har erfaring med produkter fra IK Multimedia så har de med en gang en ide om hva de kan levere, for andre kan det utmerket godt bli en fin overraskelse. Z-Tone DI har både balansert og ubalansert utgang. Det er også mulig å benytte en Link Out utgang som splitter signalet til forsterker og pedaler. Det er også en jordløftbryter i boksen for de tilfellene hvor man kan oppleve litt ekstra støy man helt klart ikke ønsker. Boksen kommer i noe som ser ut til å være et rimelig solid metallhus. Helt klart noe som kan være et fint tillegg til et hjemmestudio, og en hel del andre situasjoner også.

IK Multimedia Z-Tone Buffer Boost

Z-Tone Buffer Boost er en variant over mer eller mindre det samme temaet, men med en design som gjør at den vil trives maksimalt på et pedalbrett. Z-Tone Buffer Boost henter inngangskretsen fra AXE I/O, så for de som kjenner det produktet burde det ikke være mye å gjette på, for andre er det noe det er vel verdt å sjekke ut. Hva det betyr er at man med denne boksen får en forforsterker for signalet fra instrumentet med ekstremt lav egenstøy og et omfattende frekvensområde og med en multippel kretstopologi, ifølge IK Multimedia. Z-Tone Buffer Boost kan, ifølge IK Multimedia, enkelt justeres til enhver type gitar, pickup og spillestil.

IK Multimedia Z-Tone Buffer Boost i en effektkjede

Z-Tone Buffer Boost kan tilby en balansert XLR utgang for kobling opp mot miksere og lydanlegg, direkte eller man kan mikse ren og prosessert lyd for å skape enda flere tonale opsjoner. Den kjøres på vanlige ni-volts batterier, så det er absolutt uproblematisk å droppe den inn i ditt eget pedalbrett.

IK Multimedia iRig Keys 2 Mini

Et nytt keyboard er også en del av katalogen til IK Multimedia. De har nå presentert iRig Keys 2 Mini som et nytt tillegg til deres serie med MIDI kontrollenheter. Siden det er snakk om mini så kommer dette keyboardet med 25 minitangenter, og tanken er at det enkelt skal gå ned i ryggsekken eller i bagasjen når man skal ut på tur. Tanken er at man med iRig Keys 2 Mini kan ta med seg et lite studio hvorhen man måtte tenke seg å bevege seg. Ideen var at dette keyboardet skulle være med på å videreføre alle varianter av kreativt arbeid når man er i farta. Det kan benyttes til å trigge analoge synther, skape beats på en mobiltelefon eller et nettbrett, styre en DAW og en hel del mer.

Dette keyboardet føyer seg pent sammen med det som ellers leveres av keyboard fra IK Multimedia i den samme serien, nemlig iRig Keys 2, med 32 anslagsfølsomme minitangenter og iRig Keys 2 Pro som kommer med 32 tangenter av normal størrelse. Noe som betyr at de er i stand til å levere en del alternativer for de som ser litt i den retningen. I tillegg til at de er kompatible med både laptop og desktop maskiner, så kan disse også brukes sammen med iPhone, iPad og de fleste Androidtelefoner. Disse keyboardene kommer dessuten også med egne lydutganger for tilkobling av høyttalere, noe som ikke minst er svært så nyttig med de nye iPhone-modellene som jo kommer uten fysisk kontakt for lyd ut. De har også MIDI inn og ut slik at de kan benyttes som frittstående MIDI kontrollere eller MIDI interfacer.

IK Multimedia iRig Keys 2 Mini

Et iRig Keys 2 Midi er svært enkelt å ta i bruk, og på toppen av det hele inkluderer IK Multimedia en variant av SampleTank, SampleTank 4 SE, som kan tilby mer enn to tusen lyder for de som vil igang med å skape noen spor med en gang man har koblet det hele opp. For et keyboard som er såpass billig som det en iRig Keys 2 Mini er så får man såpass mye med på kjøpet at produktet i seg sjøl nesten bare blir et symbol. IK Multimedia har en presentasjonsvideo av disse produktene – https://www.ikmultimedia.com/products/irigkeys2/index.php?p=video – der får dere hele inntrykket av hva det her er snakk om. Det er nevnt i det minste.

Legg inn en kommentar