Framus & Warwick

Hans Peter Wilfer, Framus & Warwick, presenterer t-skjorte i forbindelse med Basscamp 2015

For noen år tilbake produserte Framus & Warwick noen t-skjorter som ble en del av deres Basscamp i 2015, hvor de gjerne ville markere hvor de sto i forhold til en del tendenser man hadde sett i Tyskland gjennom en god del år. De Basscampene som Framus & Warwick arrangerte i løpet av en del år ble et viktig sted for å markere samhold og pluralitet, på alle mulige måter. Det var et sted hvor alle som dukket opp fungerte på det samme planet. Det var felles måltider og sosiale samlinger gjennom hele dagen, og for de som var klare for det så strakk det av og til også et godt stykke inn i nettene. Her dukket det opp kjente trommeslagere, gitarister og ikke minst bassister som var med på å gi det hele et solid faglig innhold. De som kom inn for å lære fikk mye mer enn hva de hadde ønsket før de kom, for her var det fullstendig fritt fram for å stille spørsmål, få undervisning av og være med på jammer med de beste blant oss. Det er noe som helt klart var i stand til å bringe ut det beste i alle de som var til stede og ble en del av det hele.

Et knippe bassister fra Basscamp 2015 – Tetsuo Sakurai, fra Japan, er den som bærer t-skjorte på denne bildet

Tilbake til t-skjortene. De ble produsert i to ulike versjoner, en med teksten «Bassists Against Racists» og en annen med påskriften «Guitarists Against Racists». Alle deltakerne på Basscamp 2015 fikk en slik t-skjorte utdelt, og det ble også tatt et samlebilde av alle sammen på plassen framfor festivalscenen den siste dagen i forbindelse med den uka man hadde hatt sammen i Markneukirchen det året.

T-skjorten ble presentert i 2015, på Basscamp

Dette er t-skjorter som er tilgjengelig fra Framus & Warwick igjen, for de som kunne tenke seg noe slikt for egen del. De leveres både i kvinnestørrelser fra S til XL og herrestørrelser fra S til XXXL. Prisen per t-skjorte er Euro 9,90, og de er tilgjengelige via deres nettbutikk – https://shop.warwick.de/ – hvor man sjølsagt også finner en hel del mer av det som gis fra Framus & Warwick.

Så om du ønsker å markere standpunktet så har de t-skjorten du kan bære for nettopp det!

Warwick Streamer Stage I i Blue Flip-Flop Chrome

Annet nytt fra Warwick er at de har produsert en video som viser produksjonen av en ny bass utviklet av Marcus Spangler, sjefsdesigner og trollmann hos Framus & Warwick, i samarbeid med den russiske bassisten Leonid Maksimov. Det er denne gangen snakk om en fretless bass som er fylt opp med ideer fremmet av Leonid. Ved å se på denne videoen kan du følge hele prosessen fra valg av treverk til overlevering av det ferdige instrumentet.

Videoen viser en Warwick Streamer Stage I Fretless utført i hva de beskriver som Blue Flip-Flop Chrome finish, med serienummer #18-3978.

Noen av spesifikasjonene til denne bassen mener Warwick det kan være av interesse å nevne, så da gjør man jo sjølsagt det. Halsen er et laminat av lønn og Ekanga med et gripbrett av ibenholt. Langs siden av halsen er det opplyst båndindikeringer og linjer som indikerer hvor båndene normalt ville ligget. Kroppen er utført i Swamp Ash med en forkrommet finish som kalles Blue Flip-Flop, og den samme finishen finner man også på framsida av hodet. Den er utstyrt med en speilet aktiv P/J pickuper fra EMG og en omvendt montert P-type pickup. Den kommer med en D-tuner for rask senkning av E-strengen når det måtte være ønskelig og spesielt utviklet elektronikk. Av interesse kan det også være å se hvordan Loenid bruker sin Fret Wrap for demping av strenger og for en renere lyd. Og sjølsagt er musikken som blir spilt i videoen spilt av Leonid på denne svært så spesielle bassen. Mer informasjon om bassen finner du her – http://warwick.de/de/Warwick–Produkte–Instrumente–Customshop—Masterbuilt–Basic-Bass-Models–Streamer–Streamer-Stage-I–Streamer-Stage-I-4-String–Streamer-Stage-I—18-3978–4-Saiten–Bilder.html – og der vil du også finne all mulig annen relevant informasjon om Warwick og deres ulike modeller.

Ønsker du å vite mer om Leonid Maksimov så kan du gå i denne retningen – http://leonidmaksimov.ru/ – og så får du finne ut resten sjøl. Skulle du ønske en tilsvarende bass for din egen del så vil du garantert bli tatt veldig godt vare på av Warwick, som ikke er uvante med å håndtere alle mulige, og umulige, ønsker som musikere måtte ha. En ting er sikkert – billig blir noe slikt helt klart ikke.

Legg inn en kommentar