Nytt fra Neumann

Neumann om rensing og pleie av mikrofoner

Det er ikke helt umulig at en del har litt ekstra tid å ta av i denne tida. Hva vil vel da kunne passe bedre enn å følge noen svært så nyttige råd levert av Neumann når det gjelder rensing og stell av mikrofoner. At de kan mikrofoner har Neumann for lengst bevist. At dette også har ført til at de har tilegnet seg en hel del kunnskap om hva som så absolutt bør gå inn i å holde disse i godt skikk er det liten tvil om. De har ikke minst en serviceavdeling som har sett en hel del i så måte, der har man sett en hel del av hva som gjerne skjer om folk ikke tar hensyn til noen av de viktigeste verktøyene de har for formidling av musikk, og lyd generelt. De mikrofonene som først og fremst trenger til litt ekstra kjærlighet er de som blir benyttet til vokal og stemme. Det er ikke småtteri som gjerne blir med inn i mikrofonen når noen stiller seg opp framfor den og setter igang. Alt det man har drukket og spist blir gjerne en del av den miksen som mikrofonen må tåle, og passer man ikke på kan resultatet ofte lide av det. Hvor ofte, og hvor omfattende, man må rengjøre og pleie mikrofonen er veldig individuelt, men det viktige er å gjøre det til en del av de faste rutinene.

Neumann har satt sammen en enkel trykksak som alle og enhver kan laste ned og gjøre til fast inventar hos seg sjøl. Den er fritt tilgjengelig via – https://en-de.neumann.com/mic-cleaning – og ligger der som en PDF. Skriv den ut og heng den på veggen, eller finn en plass der hvor du har mikrofonene dine, og gjør det til en del av en fast rutine i den tida som kommer – start gjerne nå når du muligens har litt ekstra tid å ta av. Neumann understreker at det de har gjort er en teknisk beskrivelse av hvordan man holder mikrofonene så friske som mulig, er det medisinsk informasjon man er på jakt etter må man søke i andre kilder. Det gjelder i de tilfellene hvor man har et ønske om å gjøre en grundig desinfeksjon av egne mikrofoner.

Neumann V 402

Og mens man snakker om Neumann og mikrofoner kan det jo også nevnes at Neumann har kommet med sin første frittstående forforsterker for mikrofoner noensinne. De hadde en hel del erfaring når de gikk inn i utviklingen av V 402, hvor mye av det ble lagt inn i utviklingen av moduler for deres egne miksere, som for eksempel Neumanns nå så legendariske V 476 B fra åttitallet. Teknologien har vandret videre, men i det som i dag presenteres gjennom Neumann V 402 så er det en grunnide som bæres videre.

Neumann V 402

Det man får med V 402 er en tokanals forforsterker for mikrofoner, som også kommer med DI-inngang og mulighet for å håndtere signaler fra instrumenter med høyere impedans også. Forforsterkeren er trafoløs som Neumann beskriver å befinne seg i sjiktet av produkter i Referenzklasse, for å si det på tysk. Den er utstyrt med et Low Cut filter som fjerner lavfrekvent støy uten degradering av signalet. Den kommer med en eksepsjonelt ren og dynamisk hodetelefonforsterker også, noe som gjør det enkelt å følge med på det man ønsker å spille inn via en V 402. Det er en volumkontroll for hver mikrofoninngang, eller inngang om man vil (alt avhengig av hva man kobler til), og en Master Volume i enden. V 402 har også en 20 dB pad som gjør det mulig å benytte V 402 opp mot kilder med kraftige signaler opp mot 28 dBu.

Neumann V 402

V 402 er et produkt som er utviklet for å håndtere alt hva Neumann produserer av mikrofoner, og at de har en hel del å legge i kurven når det kommer til nettopp det er det ingen tvil om. Neumann sier da også at det er spesielt når man begynner å skru ting opp at man virkelig vil oppleve forskjellen. Det gis svært mange virkelig gode, og temmelig rimelige, forforsterkere i dagens marked, men mange av disse svikter når man kommer til det kritiske. I en direkte sammenligning hører man enkelt disse forskjellene, hvor mye har en tendens til å lyde litt tamme og grå.

Neumann V 402

For de som er på jakt etter de beste løsningene kan det være greit å krysse av Neumann V 402 i forbindelse med den jakten. Får man den rette kombinasjonen er det omtrent som å sette et mikroskop framfor lydkilden. Man får dessuten et resultat som det er langt enklere å jobbe med i ettertid siden langt mer informasjon er til stede, og akkurat det er noe langt de fleste vil vite og sette pris på. Mer info finner du hos Neumann – https://en-de.neumann.com/v-402 – og der vil du bli ledet videre til de som kan gi deg lokale svar når det gjelder pris og levering. Det er Sennheiser Nordic AS som står for distribusjonen i Norge.

Legg inn en kommentar