RockBoard – Kala – Lekholm

RockBoard MOD 4 med U2

Denne sommeren slipper Warwick sin RockBoard MOD 4 på markedet. Det ble annonsert for en tid tilbake, og nå har de fått alt det endelige på plass når det gjelder dette produktet. MOD 4 er en digital mottaker og et patchbay/koblingsfelt for sin serie med pedalbrett i RockBoard-serien. MOD 4 gir deg en trådløs kobling til effektene dine som er enkel i bruk. Den kommer med en trådløs teknologi som er enkel å sette opp og bruke, og som gir en utmerket lydkvalitet tilbake. Det kan utmerket godt være et helt utmerket alternativ for en enhver musiker å være klar over.

RockBoard MOD 4 montert i et pedalbrett

Det trådløse systemet virker i 2,4 Ghz ISM båndet, noe som gir umiddelbar tilgang over hele verden, med en frekvensgang som går fra 20 Hz til 20 kHz med en forsinkelse på fem millisekunder. Patchbaymodulen er designet for rute tilkoblingene fra undersiden av pedalbrett og fram til fronten, hvor du vil ha et sentralt sted for å sette opp alle koblingene. I fronten har du en A, B, C og D kontakt, av TRS-typen, som gir deg alle tilganger på utsida av brettet slik at du slipper å gå under for å gjøre deg klar for en spillejobb.

RockBoard MOD 4 front

RockBoard MOD 4 kan leveres alene eller i kombinasjon med en U2 sender. Den virker på det samme 2,4 Ghz ISM båndet, og har en rekkevidde på opp til tretti meter, noe som burde være greit på de fleste scener. Pass bare på at det ikke kommer noe massivt imellom. Bildene gir jo et inntrykk av hva de enkelte elementene kan levere. MOD 4 er utstyrt med to antenner, og med U2 senderen følger det også med en USB-kabel for lading. Strømforsyning er en opsjon, og der kan både Warwick og andre levere en hel del alternativer.

RockBoard MOD 4 bakside

Det hele vil blå tilgjengelig fra slutten av juli i år. MOD 4 alene vil a ligge på Euro 199,90. Sammen med en U2 blir prisen Euro 289,90. Har du et behov for å vite mer finner du det på – www.rockboard.de eller www.w-distribution.de – der vil du også finne en hel del informasjon om andre produkter som passer sammen med alt av RockBoard.

Kala Ukadelic Happy Camper

KALA presenterer noen sopran ukuleler for de med ønsker om en litt fargerik sommer dette året. Dette er rimelige instrumenter som helt klart vil kunne gå godt sammen med alt av løssluppenhet denne sommeren, spesielt om man ønsker å krydre den med litt sang og musikk – noe som aldri vil være noen dum ting.

Kala Ukadelic Moonrise
Kala Ukadelic Night Light
Kala Ukadelic Spaced Out

Skalalengden er på 343 millimeter mens instrumentet har en totallengde på 524 millimeter, noe som betyr at det vil komme med overalt. Lokket, sidene og ryggen er av poppel. Gran i halsen med et gripbrett i et materiale kalt Laurel. Tolv bånd og med sal og stol av plast. Den kommer satt opp med Aquila strenger og i en enkel bæreveske.

Kala Ukadelic Surfari
Kala Ukadelia Uketopia

Kala Ukadelic Ukulele kommer med motiver som Happy Camper, Moonrise, Night Light, Spaced Out, Surfari og Uketopia. Mer om denne her – www.kalabrand.com – og om alle de andre instrumentene Kala kan levere.

Lekholm DM48

LEKHOLM melder at de har sluppet en oppgradering for DM48 Digital Chromatic Harmonica. Det er mest sannsynlig et instrument som ennå ikke har funnet så mange brukere i Norge, men det er absolutt verdt å ta en nærmere titt på. De kom ut på Winter NAMM med dette instrumentet, og det var ingen tvil om at de dro en hel del oppmerksomhet der og da. De solgte ut alt de hadde brakt med seg, og det de hadde igjen av lager i Göteborg gikk også raskt ut. De måtte raskt hjem igjen for å produsere flere, og hvordan lagersituasjonen er nå må de svare på – www.lekholminstruments.com – nå noe om oppdateringene.

Olivier Poumay på Lekholm DM48

En liten, men meget nyttig egenskap, har blitt lagt til som gir mer fleksibilitet når man bruker pilknappen på toppen som fjernkontroll for parametere i en synthesizer eller i musikkprogramvare. Verdien/dybden når det gjelder MIDI kontrolldataskifte er nå mulig å sette opp (enn kun å skifte mellom minimum og maks), noe som vil muliggjøre knappstyrt kontroll av modulasjon. Dette er funksjonalitet som blir tilbudt alle brukere av Lekholm DM48 – http://www.lekholminstruments.com/index.html#info – og det er verdt å notere seg at med en gang man har oppdatert så vil dette inkludere alt fra den første DM48 slik at den også vil få de samme egenskapene som de nyeste.

Jason Keene på sin DM48

De som gjerne vil ha et inntrykk av hva DM48 gjør kan jo sjekke ut Olivier Poumay – en belgisk munnspiller som har tatt i bruk DM48, og i dette klippet gjør det sammen med orkester og lasershow. En annen er Jason Keene – fra California som gjør en versjon av Horace Silvers «Cape Verdean Blues», hvor han har valgt lyden av blåseinstrumenter for sin DM48.

Legg inn en kommentar