PJB – Phil Jones Bass – C2

PJB C2 Compact 2 Bass Cabinet

Phil Jones har sluppet et alternativ for de som ønsker å reise lett. Og siden det er snakk om firmaet Phil Jones Bass er det nok en gang snakk om et produkt for bassister. Vi snakker lett, og det er snakk om et kabinett som ikke er mye større en enn skoeske, med målene 318 x 197 x 275 millimeter og en vekt på rundt 7,5 kilo, er det i alle fall ikke langt unna. Kabinettet har fått betegnelsen C2, eller C2 Compact 2 Bass Cabinet, for å inkludere den korrekte betegnelsen.

PJB C2 Compact 2 Bass Cabinet

PJB påstår sjøl at de har utviklet den mest avanserte høyttaleren i verden for dette kabinettet. Det er en 5 tommer stor enhet, som kabinettet er utstyrt med to stykker av. Det er en «Chrome Dome» design i følge PJB, og disse er utviklet fra grunnen opp til å fungere så optimalt som overhodet mulig med bass. Til og med en femstrengs bass vil fungere tilfredsstillende med dette kabinettet, sjøl om responsen nok holder en noe bedre garanti for firestrengede basser. Den er virksom fra 40 Hz opp til 15 KHz, og uten å ha sett kurvene virker det som om disse høyttalerne virker et stykke lenger ned og, sjøl om responsen tar litt av. Det er imponerende å oppleve hva dette kabinettet gjør. Det er magneter av strontium ferritt i denne høyttaleren bare så det er nevnt.

PJB C2 Compact 2 Bass Cabinet

Man kan utmerket godt bruke kabinettet alene, og siden det er så lite og lett er det heller ingen problemer med å posisjonere det i en så ideell posisjon som man måtte ønske. Man kan da ta ned fysikken på det man har med seg på scenen ganske betraktelig, og heller overlate totalen til det anlegget som bærer lyden på det spillestedet man måtte befinne seg på. Om man ønsker å utvide kapasiteten har PJB et utvalg andre kabinetter en C2 kan kombineres med, om ønskelig, som PJB C4, C8, C27 eller BG-400 og andre.

PJB C2 Compact 2 Bass Cabinet

Kabinettet leverer e meget fin dynamikk, og siden høyttalerne er svært små er de også raske, så for de som har et ønske om å spille både presist og perkusivt kan en C2 absolutt være noe å ta en tur innom. Prismessig vil den havne et sted rundt 3.500 kroner, litt avhengig av hvor valutaer befinner seg når man kommer fram til starten av august i år. Det er fra da av C2 vil være tilgjengelig på markedet. Det er snakk om et aktivt kabinett, noe som betyr at den er utstyr med forsterker. I C2 sitter det en forsterker på 200 watt. Det neste er å finne en egnet forforsterker for formålet, om ikke den egne bassen er utstyrt med tilstrekkelig aktiv elektronikk til å drive kabinettet på direkten. Ønsker man å sjekke forforsterker er det ikke dumt å skjele litt i retning v PJBs egen Bighead Pro. Det er en meget kompakt enhet, som i tillegg til å gå en helt utmerket kontroll av signalet fra enhver bass også kommer med en digital utgang, noe som gjør at den utmerket godt også kan brukes opp mot en datamaskin for innspillinger for alle formål faktisk. Vil du vite mer om alt dette tar du bare turen innom – https://philjonesbass.net/cms/ – hvor all inforajonen om alt av produkter fra PJB ligger.

PJB C2 Compact 2 Bass Cabinet

Dette er en interessant tid for de som ønsker å foreta noen justeringer, og ikke minst skalere ned ting til det mest nødvendige. Det er strengt tatt ikke mye man behøver å dra med seg i dag når man skal formidle noe. Det som foregår på Nettet blir mest å ligne med studio, og det er ikke sikkert utejobbene vil bli særlig omfattende under resten av dette året. Det kan som sagt være en helt grei anledning til å sjekke ut en del alternativer. Kan hende er det hva man lander på i enden. Det publikum bryr det om er hva som blir framført, og ikke minst at det engasjerer. Da har man en hel del man kan begynne å legge en hel del mer vekt på, og at det vil bli en fordel lenger ut i tid er det overhodet ingen tvil om – så sett igang!

Legg inn en kommentar