Sony – DPA

Dette er både tida for å se i retning av produkter som kan være med på å effektivt få en ut på Nettet i en strøm eller via en YouTube eller Vimeo video. Det er en tid som naturlig nok også ser en del produsenter komme med produkter tilpasset denne den nye virkeligheta. Nå er ingenting av dette begrenset til det uansett, og er man først igang har det liten hensikt å stoppe. Mye av dette presenterer endringer som vil bli en del av hverdagen helt klart. Sånn sett kan alt fra en mobil brukes i så måte, noe en ikke minst ser flittig brukt i USA nå under de demonstrasjonene og opptøyene som foregår der nå. Så hva dere velger i enden er helt opp til den enkelte, men det kan være en fordel å løfte ting en smule slik at man kan holde på oppmerksomheta hos det publikummet som måtte dukke opp. I så måte finnes det en hel del der ute som man men fordel kan få med seg – det er en hel del å lære der.

En aktør som kommer med et nytt produkt rettet mot innholdsprodusenter på Nettet er Sony, som med sitt ZV-1 kamera mener seg å levere et produkt som vil være ypperlig egnet for alle med ambisjoner om å levere innhold med solid kvalitet både når det gjelder lyd og bilde, og Sony er jo en leverandør som har et visst belegg for en slik påstand. Kameraet låner en hel del fra RX-100 serien – en serie Sony har produsert en god del år allerede, og hvor det så langt har dukket opp sju generasjoner. Sjøl har jeg benyttet I og bruker i dag V etter at den første sluknet for alltid. Kvaliteten det kameraet har levert når det gjelder bilder og lyd har aldri skuffet meg, og jeg kan ikke se at dette nye produktet heller vil gjøre det.  Sony ZV-1 leverer video opp til 4K, noe som er utmerket for de som ønsker å levere den kvaliteten til YouTube eller Vimeo. For strømming blir alt uansett skalert ned til 720, så om det er hva du vil bruke det for trenger du ikke bruke mer ressurser enn høyst nødvendig. Den kommer med en vindhette for bruk utendørs i vindfulle eller støyende miljøer, og det følger også med et håndtak for styring av kameraet når du er igang med å presentere ting, enten med deg sjøl i bildet eller ikke.

Sony har dessuten gjort en video som presenterer dette kameraet for de som måtte lure på hva det er, og hvordan det virker. Det er en helt utmerket introduksjon.

DPA, Danish Pro Audio, har også et ønske om å minne folk om at også de har produkter som enkelt kan tilpasses situasjonen man opplever i dag, hvor ikke minst sosial distansering har blitt en viktig faktor. Så om det er intervjuer man ønsker å gjennomføre kan DPA være med på å garantere, på sitt sedvanlige vis, at kvaliteten på opptaket blir maksimalt bra hele veien.

DPA 4097 CORE Micro Shotgun

Det produktet det er snakk om i denne sammenhengen er deres 4097 CORE Micro Shotgun mikrofon. Den har den samme karakteristikken som DPAs superkardioid kormikrofon, og med de samme soniske egenskapene. Det som skiller er at denne Shotgun-modellen har blitt optimalisert for å plukke opp tale på avstand. Denne føyer seg pent inn i DPAs 4097 CORE Interview Kit, og som sådan er den med på å presentere en løsning som helt sikkert vil komme til stor nytte for de som tar det hele i bruk. Denne mikrofonen har blitt designet for å bli brukt med en lettvekts bom og med en tilhørende vindfanger for de tilfellene hvor klimaet kan bli en utfordring. Denne shotgun-løsningen gjør det mulig å gjøre intervjuer på en avstand av opp til to meter unna, noe som gjør den ypperlig egnet under de kravene som råder i denne tida av sosial distansering. Det hele kommer i en løsning som er klappet og klar for bruk, noe som gjør at brukere kommer igang raskt og på et vis som gjør at den også føyer seg fint inn i den kjente arbeidsflyten.

DPA 4097 CORE Micro Shotgun sammenslått

Settet består av et hver av DPAs nye 4099 Gold Shoe Mount, som er utstyrt med en standard kvarttoms føring, DPA Micro Dot kabel, overføringsplate, lettvekts teleskopisk bom for ytterligere å sikre den sosiale distansen. Det følger også med en Windjammer, en vindfanger som effektivt vil dempe vindstøy og annen støy i det miljøet man jobber i. Det at den terminerer i en Micro Dot kontakt gjør det mulig å koble den direkte til en sender, eller den kan brukes sammen med monteringsutstyr hentet fra DPAs 4099 serie, noe som gjør at det hele kan festes til de fleste overflater. Mikrofonen vil også fungere godt brukt i forbindelse med film- og videoproduksjoner.

DPA 4097 CORE Micro Shotgun med sender

Som René Mørch, produktsjef hos DPA, sier det: «Før sosial distansering et typisk intervju benyttet gjerne standard håndholdte mikrofoner eller lavaliermikrofoner. Med 4097 CORE Micro Shotgun kan vi tilby profesjonell lyd i en lettvekts pakke, som vil være helt perfekt for dagens produksjonsbehov. I tillegg veier den kun 330 gram uten senderen, noe som gjør det til en langt lettere løsning enn mer tradisjonelle bomløsninger, noe som igjen vil føre til at reportere, videografer og lydeksperter til å fange lyd fra hvor som helst.» Mer om dette vil dere finne hos – https://www.dpamicrophones.com/ – hvor dere også vil finne en hel del annen nyttig informasjon, både om mikrofonene deres og også om bruk av dem.

Legg inn en kommentar