Eddie Kramer på Gibson TV

For de som har litt tid å drepe nå, og det gjelder vel for en del regner jeg med, kan det være greit å vite at Gibson TV er igang med ytterligere programmering. Alt til beste for de i dette miljøet som gjerne vil ha utvidet horisonten en smule. Hver torsdag i mai dette året vil de presentere et intervju med Eddie Kramer, og hver omgang har sitt eget meget bestemte tema. De som ikke skulle vite hvem Eddie Kramer er bør vite at han er produsent og lydtekniker med ansvar for ting som har kommet fra artister som Beatles, David Bowie, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Kinks, Kiss, Led Zeppelin, Rolling Stones, John Mellencamp, Carlos Santana og mange flere. Serien går under tittelen «Ask Eddie Kramer» og innslagene vil fokusere på høydepunkter fra hans karriere – arbeidet med Jimi Hendrix, Led Zeppelin, innspillingen av Woodstock-festivalen og Rolling Stones. De som ønsker å få dette med seg kan ta en tur i retning av – https://www.youtube.com/user/GibsonGuitarCorp – hvor hele serien vil bli lagt ut. Det hele kan også bivånes via Gibson´s Facebook Live. Dette er rekkefølgen på innslagene:

Torsdag 7. mai – Emne: Spille inn Jimi Hendrix. Ordstyrer er Brian Hardcore, sjøl også produsent og lydtekniker.

Torsdag 14. mai – Emne: Spille inn Led Zeppelin. Ordstyrer er Brad Tolinski, redaktør ved Guitar World.

Torsdag 21. mai – Emne: Spille inn Woodstock. Ordstyrer er Brad Tolinski, redaktør ved Guitar World.

Torsdag 28. mai – Spille inn Rolling Stones. Ordstyrer er Bob Merlis, med erfaring fra Warner Brothers Records.

Eddie Kramer har videre produsert og vært lydtekniker på prosjekter sammen med Anthrax, Joe Cocker, Peter Frampton, John Mayall, Ten Years After, Mott the Hoople, Traffic, Carly Simon, Dionne Warwick og Small Faces. Han har dessuten jobbet med lyd i forbindelse med filmer som Blue Wild Angels: Live At The Isle of Wight, Jimi Plays Monterey, Jimi Plays Berkeley, Live at the Filmore East – Mad Dogs and Englishmen, Rainbow Bridge, The Song Remains the Sam rog Woodstock: Music from the Original Soundtrack og en hel del mer. Han jobbet sammen med Jimi Hendrix på alle albumene han ga ut i sin levetid, og var også ansvarlig for utgivelsene som ble gitt ut etter hans død. Han har et meget godt samarbeid med Experience Hendrix, en organisasjon som drives av etterfølgerne etter Jimi Hendrix. Eddie Kramer er også fotograf, noe som har resultert i at han har tatt bilder av de artistene han har jobbet med under alle de årene som har gått siden han først dukket opp i studioene i London etter at han kom ut fra Sør-Afrika. Husker utmerket godt en førpresentasjon av gjorde av en bok han hadde gjort i forbindelse av det som ble åpningen av det siste studioet hos The Hit Factory i New York. En ting var bildene, noe ganske annet alle de historiene han kunne assosiere rundt alle bildene. Så sett av dette på kalenderen slik at dere får det med dere når Gibson TV begynner å sende dette, med start i dag. Vil du vite mer om Eddie Kramer finner du det på – http://www.eddie-kramer.com/ – nyt opplevelsen og de inntrykkene de vil gi.

Legg inn en kommentar