Radial Engineering – HDI – Hutch

Radial Engineering HDI

Radial Engineering fra Canada har i lang tid forsynt markedet med et omfattende utvalg av ulike enheter for bruk på scene og i studio. Denne tida er ikke noe unntak i så måte, og denne gangen har de alliert seg med W.C. «Hutch» Hutchison, som nå er sjefingeniør hos Radial Engineering. En del kjenner han nok fra hans tid med den samme rollen hos Manley i California. Hans arbeid har alltid kommet med et sett meget solide kvaliteter, og det vil være vanskelig å forestille seg at det vil være annerledes denne gangen også.

W.C. «Hutch» Hutchinson

Hutch er den som best forklarer hva ideen var bak utviklingen av HDI, spesielt i forhold til alt Radial allerede har på markedet av DI-bokser, alt sammen produkter som har bevist sin plass i markedet som solide og meget velfungerende enheter. HDI står ganske enkelt for High Definition DI Box, for de som måtte lure. Så om visjonen bak HDI og hvordan den passer inn i forhold til de andre DI-boksene Radial allerede har i katalogen sin sier Hutch følgende.

Design av kretskort til HDI

-Radial har utviklet et ry opp gjennom årene når det gjelder å designe og bygge de beste DI-boksene på markedet. Når det er sagt så er omtrent alt det man finner av DI-bokser gjerne det man vil beskrive som nytteenheter. De kommer med en vanlig jackinngang og en XLR-utgang og så og si ingen kontroller ut over det, med unntak av muligens en jordløftesvitsj eller noe i den duren. Med HDI hadde jeg et ønske om å gå et stykke videre i forhold til det grunnleggende, samtidig som jeg hadde et ønske om å beholde essensen i funksjonen til en DI. Jeg hadde et ønske om å skape noe som var mer kreativt, morsomt, inspirerende og musikalsk.

Radial Engineering HDI baksida

På spørsmål om hvordan HDI skiller seg ut i så måte svarer Hutch at HDI er helt ulik andre DI-bokser på markedet siden et av formålene var å skape farging, karakter og forvrengning til signalkjeden – spesielt forvrengning i forhold til trafoen i denne enheten. Det har man lykkes med å få til ved å få bygd en trafo fra Jensen helt utelukkende for HDI. På den måten har man vært i stand til å gi det hele litt mer varme, rikhet og farge som gjerne er å finne i rørdrevne enheter. For å få dette til satt de seg ned og designet en krets for rørsimulering pluss at man fikk den spesielle trafoen utviklet fra Jensen. Med den spesielle trafoen har man lykkes, ifølge Hutch, i å gi HDI en hel del ulike traforelatert karakter med en gang de la til de andre kretsene rundt den. Resultatet er at den kan være langt renere enn en typisk trafo, samtidig som man kan presse den trafoen inn i et område hvor tonen blir kraftig farget. Vi velger å kalle det en overdrevet trafo.

W.C. «Hutch» Hutchinson

De som er vant med å se på en DI-boks som et rent grunnleggende verktøy vil muligens reagere, og akkurat det er ikke Radial interessert i å gå inn i en debatt om. HDI er ment som så mye mer, og med Color kontrollen er det mulig å stille den inn fra et signal som mest sannsynlig er renere enn alle andre eksisterende DI-bokser. Så for de som er opptatt av det at ting skal være rent så mener Hutch at de skal være helt trygge på at HDI vil forsvare det. Man kan si at Color kontrollen tar signalet fra helt rent til et mer generisk simulert forsterkersignal. Akkurat hvor langt du ønsker å ta det er helt opp til deg. For å forklare hvordan Color kontrollen virker forklarer Hutch det som følger.

Radial Engineering HDI med elektrisk bass

-HDI har fire parallelle kretser på innsiden. Det er en Color og en Presence kontroll. Disse to kontrollene bestemmer blandingen av de fire kretsene. Ren innstilling med Presence kontrollen stilt helt flatt er nettopp det, flat og ren og så sann som vi var i stand til å gjøre det. Når du dreier kontrollen i retning av mer Color er det en hel del ting som skjer. For det første tvinger vi gjennom litt mer harmonisk forvrengning og trafoen. Etter hver som du går lavere i frekvens og opp i nivå, vil trafoen ha en tendens til å levere forvrengning. Og på grunn av disse to faktorene har de en karakteristisk trafoforvrengning som folk er godt vant med og som de også ofte assosierer med vintage lyd, som den som kom ut av seksti- og syttitallet som svært mange i dag strever med å oppnå. Så vi er både i stand til å redusere trafokarakteren i kretsen vår, og også overdrive den helt avhengig av hvor brukeren setter kontrollene. Sonisk ser det ut til at den, og det er det sterkeste effekten, ser ut til å legge til lav mellomtone. Dette er det harmoniske av de lave tonene som generelt oppfattes som lav mellomtone. Dette er med på å gi lyden en varmere, rikere og tykkere.

Radial Engineering HDI i bruk med elektrisk gitar

Radial Engineering mener at HDI er en enhet som egner seg godt for alle instrumenter som benytter seg av en jackplugg, og også en mini jackplugg for de som bruker modulære synther. Det hele er i følge Radial helt opp til deg, men slik man kjenner deres produkter fra før så er det ikke umulig at de kan ha sine ord i behold.

Radial Engineering HDI i bruk med akustisk gitar

I Norge er det Arva Lydsystemer AS – http://www.lydsystemer.no/main.aspx?page=documentdetails&doc=ls_forside-01 – som representerer Radial Engineering. Så er du nysgjerrig på hva dette er, og om det er noe for deg, er de nok klare for å ta imot deg.

Legg inn en kommentar