Gibson TV – Gibson i 2020

Gibson TV – åpningssiden på YouTube

Det virker ikke som om Gibson, under den nye ledelsen, har til hensikt å senke tempoet i noen særlig grad. De som måtte lure på hvor Mark Agnesi ble av etter at han forsvant fra Norm’s Vintage Guitars og over til Gibson, skal i svært liten grad behøve å lure på det særlig mye lenger. Hva han har vært involvert i er å sette opp en egen kanal for Gibson på Nettet, og det et sted som vil bli solid fylt opp med informative og underholdene videoer i den tida som kommer. Noen av episodene er allerede tilgjengelige nå, for de som er en smule utålmodige med å komme i gang. Det hele ble offisielt åpnet sjuende januar i år, og de enkelte episodene kan streames via Gibson.com. for å få med seg alt er det kun å abonnere på den kanalen på Nettet. Da vil man få med seg alt som måtte dukke opp. Det er to episoder tilgjengelig nå, The Process og The Collection, og mange flere vil følge seinere.

Den første sesongen av The Process tar et filmatisk blikk på Gibson kronjuvel, nemlig hovedfabrikken i firmaets hjemby, Nashville, Tennessee. Dette er en serie som vil ta folk med på den fysiske prosessen i det å bygge en Gibson-gitar så vel som at man også vil bli presentert for noen av de byggerne/artistene som håndbygger disse høyt ansette instrumentene. Det er bare å sjekke ut den første episoden.

The Collection er en annen serie hvor Mark Agnesi vil ta med seerne på et dypdykk inn i den ekstraordinære, personlige gitarsamlingen til noen av musikkens største artister. Den første episoden er tilgjengelig for streaming nå så kast dere rundt.

Andre deler av denne serien som vil bli lagt til fortløpende etter hvert som man får produsert dem er de følgende:

The Scene – det blir en reise- og livstilserie hvor Mark Agnesi vil ta folk med til byer rundt omkring i USA og i andre land, for å finne de kuleste musikkdestinasjonene som er med på å sette opp den byens musikkscene.

My First Gibson – er en episk serie som overlater scenen til artistene for å fortelle historien om hvordan og hvor de skaffet seg sin første Gibson-gitar, samtidig som man også dukker inn i deres musikkhistorie, innflytelser og spillestil.

Icons – vil bli en serie med lange intervjuer hvor man setter seg ned noen av de mest ikoniske artistene, produsenter og pionerer i musikkbransjen. «Icons» vil utforske et skikkelig grundig dypdykk inn i den spesielle verden til disse sentrale individene.

Behind The Board – er en «in the studio” serie hvor man vil gi bade musikere og produsenter en sjanse til å se tilbake og diskutere innspillingsprosessen ned til minste detalj når det kommer til deres mest vellykkede og inspirerende album.

The Songbook – vil være en spesiell serie med helakustiske forestillinger hvor man vil bli eksponert for helt avkledte framførelser tatt opp i ulike vakre omgivelser med verdenskjente artister og musikere på vei opp i markedet.

De som abonnerer kan se på Gibson TV originaler etter behov via Gibson.com – https://www.gibson.com/gibsontv . Seere kan abonnere på Gibson TV – https://www.youtube.com/channel/UCfPWFpDpmnYO530l9ivmC6Q – slik at de kan bli gjort oppmerksom på nye episoder etter hvert som de blir tilgjengelige.

«Vi er virkelig spente på lanseringen av Gibson TV, vårt egen online kringkasting. Vårt produksjonsteam, ledet av Mark Agnesi og Todd Harapiak, har jobbet for at dette skulle skje under det siste året, og skapt originale programmer og jobbet tett opp mot de artistene som sogner til Gibson. Vårt mål har vært å beskrive reisen for å sørge for at musikk utgjør en forskjell gjennom historiefortelling. Musikkelskere over hele verden vil nå ha tilgang til engasjerende show, skapt sammen med ikoniske artister, på Gibson TV. Og dette er bare starten, vi har en hel del mer som vil dukke opp,» sier Cesar Gueikian, kommersiell sjef hos Gibson Brands.

Gibsons mannskap ønsker velkommen til 2020

Ett år inn

For drøyt et år siden skiftet Gibson ut hele toppledelsen, og det ble også foretatt en god del annen opprydning i det samme momentet. Det var i høyeste grad nødvendig siden det hele virkelig var på vei mot mer eller mindre fullstendig oppløsning. Gibson var tilbake igjen på NAMM i januar i fjor, og de lover at de ikke vil bli noe mindre til stede dette året heller, snarere tvert imot. Det følgende er en aldri så liten oppsummering fra Gibsons side så langt.

Gjennom det siste året har Gibson gjenoppstått med en fengslende visjon, nytt lederskap, relevante gitarer og en omfattende støtte gjennom hele industrien som gjør varemerket klar for en ny æra med suksess. Velkommen til Gibson 2020.01.10

Gibson, det ikoniske instrument varemerket fra USA har vært synonymt med det å skape, kreere, inspirere og bidra til å forme lyden av lyd gjennom 126 år. Etter mer enn et århundre fortsetter Gibson-artister, musikere og fans å oppleve varemerkets revitalisering. På scener og i studioer blir Gibson spilt på av de beste og mest glødende artistene, på tvers av generasjoner, sjangre og kjønn og har vokst fram som det mest relevante, mest spilte og mest elskede gitarmerket over hele kloden. Gibson kunne i dag, 8 januar 2020, annonsere at de vil åpenbare en ny æra i gitarevolusjon i forbindelse med Winter NAMM 2020 i Anaheim, California.

Et år etter å ha skiftet fra hindringer til muligheter har Gibson mer enn levert mot alle odds, med mer å levere i 2020 og videre utover i tid. Gibson har holdt sine løfter og fortsetter med å levere historisk korrekte, tidsriktige oppdateringer, signatursamlinger, spesialbygde kreasjoner, prisvinnende gitarer, bedre kvalitet og et helt nytt nivå av medvirkning fra artister og fans.

Gibsons CEO James «JC» Curleigh

Det hele har blitt ledet av James «JC» Curleigh som Chief Executive Officer, og en pasjonert musikkelsker, som endret Gibson inn et modus av en 125 års gammel oppstartsbedrift med et helt klart fokus på det å løfte opp en ikonisk forhistorie og lene inn i en innovativ framtid. Utgangspunktet var en fornyet besettelse med å bygge de beste gitarene ved å prioritere håndverk, autensitet og kvalitet over hele fjøla. Gibson la vekt på å utvikle sin tilstedeværelse i Nashville, eller Music City som byen gjerne kalles, gjennom omfattende investeringer i Gibson USA fabrikken, nytt lederskap i Custom Shop og det nye oppsettet for Gibsons ES-serie ved både Gibson Custom Shop og hos Gibson USA. Og man må heller ikke glemme den nylige forflytningen av Gibsons hovedkvarter til hjertet av downtown i Nashville og inn i den ikoniske Cummins Station bygningen. Med dette nye hovedkvarteret vil man gjør Gibson klare for en spennende framtid.

«Vi er stolte av hva vi har oppnådd gjennom det siste året og vi er oppmuntret av tilbakemeldingene fra våre fans, støtten fra våre artister og den økende tilliten i vår kundebase,» sier JC. «Vi er tilbake i vekstmodus, men vi vet at vi har mye arbeid å gjøre for å oppnå vårt fulle potensiale på tvers av alle våre varemerker. Vi er besatt av gitarer, så vi vil fortsette å fokusere på å legge til rette for de beste vilkårene for suksess i den tida som kommer.»

I fjor lanserte varemerket Gibson Gives, fronten av Gibson Foundation viss misjon er å sørge for at musikk betyr noe for flere folk på mange flere måter, en gitar av gangen. «Vi har bundet oss til å gi bort 1.000 gitarer gjennom de neste 1.000 dagene, og vi er allerede godt igang, etter å ha donert 160 gitarer gjennom bare de siste fire månedene,» legger JC til. Gibson Gives spilte en viktig rolle ved å støtte «Do It For Love Foundation», utstyrte Maplewood High School i Nashville med flere gitarer for et musikkrom (det var i partnerskap med Give A Note) og spilte det videre ved å donere 48 gitarer og 19.000 strengesett til Guitars For Vets slik at man også kan skaffe til veie styrken i musikken til de militære veteranene som returnerer med PTSD. Gibson Gives er med andre ord godt igang, med en hel del mer på tapetet i løpet av 2020.

Gibson Alliance, som er det offisielle forumet for firmaets ikoniske artister, fokuserer på alt fra ledelsestanker, produktutvikling og til det å skape gitarer for å engasjere den neste generasjonen med musikere, er i full sving. På samme måten er den første klassen fra det nye Gibson Generation Group (G3), som er et toårig mentorprogram, underveis. G3’s klasse for 2021 jobber nå med 18 musikalske talenter med uoppdagede musikere fra India, Spania, Kina, Norge, Frankrike, Nederland, Japan, Australia, England og USA, og sørger for at disse får en unik karrieremulighet som bare Gibson kan tilby. De varierer i alder fra 11 til 20 år gamle og med en gang de var valgt kunne de motta en-til-en mentoring fra Gibson Entertainment Relations Team, og blir med for å åpne for legendariske artister ute på turné. De vil blant være med på å åpne for artister sammen med Gibsons festivalpartnere inkludert Eric Clapton’s Crossroads Festival og mye mer.

«Vi er veldig spente på våre planer for 2020, som vi vil introdusere neste uke på NAMM,» hevder JC. «Gibson vil gå fra styrke til styrke med helt nye samlinger så vel som fokus på suksessfylte originaler og moderne samlinger. Epiphone vil bli gjenintrodusert som det mest autentiske og tilgjengelige gitarmerket, inspirert av Gibson og beregnet for alle scener. Og Kramer vil komme tilbake igjen som det ikoniske gitarmerket for rockere som ønsker å rocke hardt!»

Tvers igjennom alle Gibsons varemerker og samlinger vil historien fortsatt bli fortalt gjennom ikoniske og framvoksende artister som inspirer og verner om den neste generasjonen med Gibson, Epiphone og Kramer fans.

Legg inn en kommentar