T-Rex Binson Echorec og Vox Brian May

T-Rex fra Danmark er tilbake igjen, etter en konkurs som satt dem tilbake noen skritt for noen år siden. Før det tidspunktet hadde de jobbet hardt med en rekke produkter som de hadde brakt ut til markedet, og det var ingen av de produktene som var dårlige. Noen var også langt mer interessante enn det. Ikke alt solgte like bra, kan hende fordi ideen ikke alltid kom like godt fram til potensielle kunder. Det skjer. T-Rex er blant en rekke danske produsenter av ulike effektpedaler, og de har alle hatt et og annet å bringe til markedet.

For riktig å ta skikkelig sats dette året har T-Rex valgt å gjøre en variant av en Binson Echorec, og det er en enhet som har vært under utvikling en god stund. De har helt klart hatt en del utfordringer underveis, og noe av det som ga dem noen av de mest omfattende hadde med den magnetiske skiva å gjøre. Det å framstille den var ikke noe problem, men det å få den til å gå med jevn hastighet var det, og når det kommer til ekko er det svært så viktig. Det er ikke da man vil oppleve en hel del wow og flutter, for å si det på det viset.

Nå er enheten klar, og den vil være mulig å kjøpe i det vi går inn i sommeren dette året. Thomann i Tyskland annonserer at den vil være på lager hos dem om et sted fram fem til sju uker fra denne datoen. Billig blir den ikke, men akkurat det er nok ikke det største problemet for de som er på jakt etter nettopp en enhet som dette. Dette er helt klart et ekko av en tid som er langt tilbakelagt nå, men for de som er på jakt etter en hundre prosent analog opplevelse – så er det nettopp hva T-Rex vil være i stand til å levere.

Rundt skiva er det plassert to innspillingshoder og fire avspillingshoder. Innspillingshodene gir et valg mellom kort og lang ekko, og sammen med justering av hastigheta på roteringen av skiva vil man ha en hel del å gå på. De fire avspillingshodene er med på å øke fleksibiliteten til denne enheten, og de har også mulighet for justering av volum. Hastigheten på skivas rotasjon kan gå fra minus tjue til pluss tjue prosent. Du kan velge mellom repetisjoner eller sveller. Den er også utstyrt med en mulighet for ekstern styring av hastighet og bypass, om det skulle være ønskelig. Den kommer også med balanserte utganger, for de som måtte ønske å ta den i bruk i et studio. Dimensjonene på denne enheten, som jo er litt mer kompakt enn originalen, er 25 x 19 x 10 centimeter. Vekta lander på 2.600 gram, og den vil bli håndbygd i Danmark.

Like før NAMM gikk i gang dukket det også opp en nyhet fra Vox. De hadde ingen egen tilstedeværelse på NAMM, noe de delte med en del andre firmaer også, og skal NAMM for alvor kunne komme tilbake så må de få disse aktørene med videre også. Hvordan det vil gå vil jo det neste året nok kunne si en hel del mer om. Det er mye av dette som er i stor forandring nå det merkes, og det kan godt dukke opp en del mer permanente endringer over tid.

Men for Vox var det viktig å presentere noen nye produkter, som de hadde utviklet i samarbeid med Brian May – Brian May Signature Series. Det er en serie som inkluderer to nye mini-forsterkere som de har utviklet i samarbeid med Queen gitaristen Brian May, og med det sørget for å gjøre hans tone tilgjengelig for alle. Disse produktene, hvor hver enkelt er designet med et nikk i retning av Brian Mays egenkonstruerte røde og sorte «Red Special» gitar. Serien består av Brian May amPlug gitar hodetelefonforsterker, MV50 Brian May miniatyr 50 W forsterkertopp, sammen med to Limited Edition pakker som setter disse i hop med et matchende kabinett og annet tilleggsutstyr som en samleverdig nøkkelring og en serie med postkort.

Brian May er en som strengt tatt ikke trenger til noen introduksjon. Det er neppe mange som ikke kjenner til hans arbeid med Queen, og lyden av hans gitar når den blir spilt av han er også noe som har en helt egen karakter. Om disse produktene sier han: «Jeg ønsker at folk skal være i stand til å få den samme lyden du gjør på en stor konsertscene i din egen stue, og disse produktene sørger for nettopp det. Jeg håper at folk finner dem inspirerende.»

Dette er produkter som henter form og innhold fra Vox amPlug serie med små batteridrevne hodetelefonforsterkere. Og amPlug Brian May gitar hodetelefonforsterker gir brukerne lyden til denne legendariske gitaristen når som helst og hvor som helst – alt gjennom et sett med vanlige hodetelefoner. Inspirasjonen er hentet fra den lyden Brian May har fått ut av sin Red Special og en helt åpen Vox AC 30 TB, og Vox er overbevist om at vil gi glede til gitarister og Queen fans overalt. Med amPlugs AC 30 + Treble Booster innstilling, og tre innbygde May-inspirerte effekter («Brighton Rock» ekko, faser og chorus) blir amPlug bokstavelig talt en Brian May tone i din egen håndflate. I tillegg tar amPlug det hele noen skritt videre enn bare det å levere tone. Den kommer med et utvalg komprytmer, inkludert «We Will Rock You» med stamping og klapping, noe som gjør det mulig å jamme sammen med klassiske låter via hodetelefonen. amPlug vil være tilgjengelig hos din Vox-forhandler som individuelle enheter eller som Limited Edition sett med et matchende høyttalerkabinett.

Vox MV50 bygger på den kretsen Vox allerede hadde utviklet, og som er drevet av det som Vox kaller sin NuTube teknologi – en helt ny tyde rør som produserer en autentisk rørtone med bare en fraksjon av størrelse og strømforbruk – MV 50 Brian May legger til KAT (Knight Audio Technologies) treble booster, som kan slås av og på, og som gjør det mulig for gitarister å skru seg fram til Brian Mays umiddelbart velkjente tone. Akkurat som amPlug Brian May, er også MV 50 Brian May tilgjengelig individuelt eller som del av et Limited Edition sett inkludert en matchende 1×8 tommers høyttalerkabinett. Med en utgangseffekt på 50 watt ved 4 ohm så gir MV 50 en hel del trøkk til tross for sitt lille format. Vox mener denne kan utmerket godt brukes både på spillejobber som til øving hjemme, og med høyttaleremulering i hodetelefon/linje utgangen kan en MV 50 bli spilt inn uten behov for å mikke opp et kabinett.

Og det er når det hele blir koblet opp mot kabinettet at Brian May reagerer med det følgende utsagnet: «Det er perfekt for ethvert mindre show, og dersom du ønsker å plassere en mikrofon i fronten av den, kan den duge til langt større show også. Sjøl ville jeg ikke ha noen problemer med gå opp på scenen på framtidige stadionkonserter for å se hvordan dette vil ta form.» Hodetelefonforsterkeren, amPlug Brian May vil koste 59,99 dollar, MV50 Brian May miniatyr topp 249,99 dollar, amPlug Brian May Collector samlesett (inkludert matchende kabinett og tilleggsutstyr) 149,99 dollar mens MV50 Brian May settet (inkludert kabinett og tilleggsutstyr vil sette deg tilbake med 399,99 dollar. Norske priser finner du nok greit nok hos din lokale musikkhandler.

Legg inn en kommentar