DPA MMA-A og IK Multimedia Safe Spacer

DPA MMA-A

Noe nytt fra Danmark og DPA er deres MMA-A. Det er en løsning for intervjuer hvor man har behov for en garantert høy kvalitet på resultatet, og der hvor det er viktig er det ingen tvil om at DPA leverer nok en gang. Selve enheten, MMA-A, ser litt ut som en puck, riktignok med litt mer avrundede former og andre designdetaljer som nok skiller den ut i så måte – det er tvilsom om MMA-A vil egne seg særlig godt som puck. Det den vil egne seg meget godt til er situasjoner hvor man har behov for å ta opp to lydkilder, være seg om det er snakk om rene intervjuer eller annet. Det er en kompakt løsning som enkelt kan bringes med til enhver tenkelig situasjon. Koblet med noen av mikrofonene fra DPA vil man sitte på noe som kan levere overalt på et enkelt og effektivt vis.

DPA MMA-A med et utvalg DPA mikrofoner

MMA-A er omtrent fem centimeter i diameter, og den vil enkelt kunne gå i en lomme. Den styres via en iOS app, som lastes ned fra Apples App-side, og det hele er såpass enkelt og greit lagt opp at det å komme igang med kritisk arbeid med denne enheten neppe skal by på særlige utfordringer. I Appen kan du lagre innstillinger for nivå og low-cut filtre for pågående og framtidig personalisering via forhåndsinnstillinger. Tredjeparts applikasjoner kan bli benyttet for å utføre spesielle oppgaver, inkludert men dog ikke begrenset til, som live kringkasting og kvalitetsinnspillinger forøvrig.

DPA hodetelefoner/mikrofoner

Hvordan man setter opp en MMA-A for bruk er helt opp til sluttbrukeren og de behovene man ønsker å fylle. Den kan benyttes sammen med DPAs 6060 eller 4060 lavaliermikrofoner i de tilfellene hvor en enkelt person snakker. MMA-A kan kombineres med enhver annen DPA-mikrofon, som 4080 Miniature Cardioid, Lavalier  for litt mer isolert opptak, eller en d:dictate ved hjelp av MMP-G Modular Active Cable. Den kan også kombineres med en DPA Headset hodetelefon, noe som gir det beste opptaket av tale på grunn av nærheten til lydkilden. Den kan kombinereres med andre DPA-mikrofoner for å legge til ambiens eller innspilling av lyden til den situasjonen du spiller inn, eller kringkaster, fra.  Mer om MMA-A og DPAs øvrige produkter finner du enkelt ved å ta en tur innom – https://www.dpamicrophones.com/ – hvor all informasjonen foreligger. Eller man kan, i Norge, ta kontakt med Lydsystemer-Arva – http://www.lydsystemer.no/main.aspx?page=documentdetails&doc=ls_forside-01 – de har representert DPA lenge i Norge.

IK Multimedia Safe Spacer

IK Multimedia i Coronatider

IK Multimedia Safe Spacer

Det er en god del firmaer som har kastet litt om på egne rutiner i denne tida, og IK Multimedia er ikke noe unntak i så måte. For å sikre sosial distansering har de utviklet et produkter som helt klart bygger videre på mye av det de uansett har drevet med hele tida. Denne gangen tar de for seg sosial distansering, og det ved en enkel liten enhet som automatisk varsler i de tilfellene hvor du havner litt for nært en annen person. Safe Spacer er hva de har valgt å navngi denne enheten som, og de har dessuten hatt såpass stor tro på det hele at de har patentbeskyttet det hele også.

IK Multimedia Safe Spacer

Det er en enhet som enkelt kan bæres som en klokke på armleddet, i en lenke om halsen eller i en nøkkelring på beltet. Den vil varsle brukere om noen skulle komme innenfor sosial distanse. Den benytter seg av et ultrabredt bredbånd, som IK Multimedia påstår er ti ganger mer nøyaktig enn Bluetooth. Den vil vibrere, lyse og gi lydvarsler. Den er utstyr med et oppladbart batteri med en levetid på over en uke. Den er vanntett og svært enkel å holde ren eller sterilisere. Den virker rett ut av esken uten noen annen isenkram. Den er dessuten privat og sikker – den logger alle kontakter uten å benyttes seg av sensitive data.

IK Multimedia Safe Spacer anvendt i offentlige rom

Den kan benyttes på arbeidsplasser som i fabrikker, lager, kontorer og mange andre steder. Med Safe Spacer får man med en gang et signal i de tilfellene hvor noen trøkker for nært. Safe Spacer kan dessuten også benyttes på steder som er åpent for publikum, som skoler, sjukehus, offentlige kontorer, kjøpesentre, store butikker og museer, hvor man enkelt kan rengjøre enheten mellom hver enkelt bruker. Siden den er vanntett kan den også benyttes på hoteller, svømmebassenger og på treningssentre, noe som gjør det langt enklere for de fleste å komme tilbake til normale rutiner så raskt som mulig. IK Multimedia har gjort en enkel oversikt over mulige bruksområder – Applications – og der er det bare å ta en tur innom for å få en bedre ide om hva dette er snakk. Safe Spacer varsler automatisk dersom noen kommer nærmere enn to meter fra den enheten du bærer med sin enhet. Det gjør det langt enklere å fokusere på arbeidet framfor å måtte følge med på alt som foregår rundt en til enhver tid. IK Multimedia sier at Safe Spacer kan tas i bruk i et antall fra 10 til 1.000, rett ut av esken, uten å trenge til noen assistanse av en spesifikk IT-infrastruktur. Dessuten er Safe Spacer svært enkel å tilpasse slik at den kan tilpasses mange ulike tilfeller uten at det vil kreve til omfattende og tidkrevende oppsett. Dette er et produkt som vil være klart for markedet fra tredje kvartal 2020. Prisen så langt sies å bli liggende på Euro 99,99 før avgifter, og de sier også at det vil bli innrømmet rabatter i forbindelse med større innkjøp. Safe Spacer forholder seg ikke til smitte eller hvorvidt noen skulle være smittet, det har kun med distanse å gjøre – og så langt har det uansett vært den beste garantien mot det å pådra seg Covid-19. Det beste er nok det faktum at dette er en enhet som ikke setter sikkerhet eller personvern på prøve siden Safe Spacer ikke forholder seg til bruker i det hele tatt. Kun avstanden til den neste enheten.

Legg inn en kommentar