PRS Archon 50 topp, combo og kabinetter

PRS kan opplyse at de nå kommer tilbake med Archon forsterkeren, for de som kan ha savnet den. Den kommer som topp eller combo, og det er også et par kabinetter i programmet, 1×12 og 2×12. Utover det bærer den arven på det samme viset som alt annet hos PRS gjerne gjør det. Utseendet kommer med kjente egenskaper, og kvaliteten på produkter er det helt klart ingenting å utsette på. Om dette er noe for deg vet du kun når du har plugget den inn og tatt den en tur – hvor lang den turen blir er helt opp til deg.

Archon er hentet fra gresk, og det betyr hersker eller gud, så om ikke annet sier det jo litt om ambisjonene til PRS i det minste. PRS Archon er en to-kanals forsterker med et svært så anvendelig utvalg toner når det kommer til overdrive, og den er heller ikke dårlig til å spille svært så kraftig når det kommer til rene toner heller. Den er designet med fem ulike gainsteg før du kommer fram til Master Volume. Archons leadkanal er avstemt til å dekke alt fra klassisk rock til metall med en full og godt mettet forvrengning. Den rene kanalen gir deg rike toner som beholder klarheta til og med ved høyt volum, og det loves en hel del dynamikk, noe som ikke minst skaper et godt grunnlag for bruk sammen med pedaler. Archon har en tone med en bemerkelsesverdig respons med en utrolig fin separasjon av tonene, og det gjelder enten du spiller på den rene kanalen eller om du hiver deg over gitaren på leadkanalen.

PRS Archon blir drevet av to 6CA7 utgangsrør, en type rør som havner et sted mellom EL34 og 6L6 rør i karakter, og som leverer det beste av begge verdener. PRS mener at 6CA7 lyder varmt, fulle og med mye artikulasjon med en myk øvre ende og tett fin bånn. De maser på, forvrenger og blir tunge uten at de slår over, og de synger uten å bli harske.

De har valgt å anvende en «null bling eller søppel» i tilnærminga, hvor kontrolloppsettet hos Archon gir mulighet for detaljert og intuitiv forming av tonen. Hver kanal kommer med volum, diskant, mellomtone, bass og mastervolum, så vel som en Bright svitsj. Tre-bånds EQen gir brukeren mulighet for å stille inn sin ønskede tone, mens volum og mastervolum jobber sammen for å styre forsterkerens forvrengning og utgang. Brightsvitsjen fungerer omtrent som en diskantboost, hvor den legger litt ekstra glimt til forsterkerens øvre register uten å gjøre gitaren din til en ishakke. De globale Presence og Depth, som sitter i utgangsseksjonen på forsterkeren, jobber begge for å modifisere forsterkerens feedbacknettverk slik at man kan slippe løs mer av den øvre og lave enden respektivt. Når man skrur opp Presencekontrollen slipper man løs mer høy- og mellomtone, noe som kjører forsterkerens tone framover i lydbildet. Helt avhengig av hvordan tonekontrollene er stilt inn, så kan Presencekontrollen endre gain/tekstur og utgangsnivået i den øvre enden, noe som gjør tonen din vildere og mer tredimensjonal (eller litt mer tilstedeværende om man vil). I tillegg til å legge til ekstra bånn, legger Depthkontrollen resonanser til disse frekvensene som også er med på å gi Archon litt mer tredimensjonal karakter.

2×12 kabinett

Konklusjonen er, i henhold til PRS, at Archon 50 leverer en full, myk gain, en bemerkelsesverdig ren kanal og et utrolig anvendelig kontrollayout som gitarister innenfor alle genrer vil sette pris på.

1×12 kabinett

Denne forsterkeren leveres både som combo og som frittstående topp, og spesielt for det siste har PRS utviklet et par kabinetter som loves å passe i hop med forsterkeren som hånd i hanske. Begge kabinettene, 1×12 og 2×12, kommer med en lukket design, og vil levere en hel del punch og en tett og solid bånn. De valgte å gå for Celestion V-Type høyttalere spesielt på grunn av dens evne til å levere en balansert tonal signatur over Archons utrolige rene kanal gjennom klassisk klem og en moderne metallgain. De er pakket inn i sort vinyl og blir levert med et vevd grillstoff inspirert fra den britiske tradisjonen, komplett med PRS signaturlogo. Archon høyttalerkabinetter har et rent og kraftfullt utseende. Deres solide konstruksjon betyr at musikere kan stole på disse ute på veien i årevis. Den med 2×12 vil håndtere 140 watt ved åtte ohm, mens den me 1×12 kan håndtere 70 watt ved 16 ohm. Vel verdt en nærmere titt – om det er en forsterkertopp eller en combo du er på jakt etter.

Legg inn en kommentar