Austrian Audio Hi-X65 hodetelefon

Noe nytt fra Østerrike, og nok en gang dreier det seg om noe fra Austrian Audio. De kommer med en ny hodetelefon, denne gang en med åpen bakside, og spesielt tatt fram for lydteknikere, både i forbindelse med miksing og mastering, samt like mye også for audiofiler. Austrian Audio bygger langsomt, men sikkert, på det utvalget de har så langt, og den nye hodetelefonen med betegnelsen Hi-X65 føyer seg fint inn i resten av deres familie så langt.

Dette er en hodetelefon som bygger på Austrian Audios Hi-X55, og med deres nye Hi-X65 lover Austrian Audio å løfte sine hodetelefoner opp til det neste nivået, solid underbygd av det håndverket de tross alt har lange tradisjoner for i Wien i Østerrike. Denne nye hodetelefonen er spesielt utviklet for monitorering av mikser og i forbindelse med mastering, det er noe deres åpne over-øret design, og driveren med stor slaglengde skal sikre, slik at brukeren får en mest mulig transparent lyd. Det er noe de mener vil glede både lydteknikere så vel som audiofiler på lik linje.

Med Hi-X serien bygger Austrian Audio egen innovasjon på solide tradisjoner. Utviklingen av Hi-X teknologien kommer som et resultat av flere tiår med erfaring med nettopp slikt arbeid, og ikke minst med state-of-the-art teknologier. Hi-X spiller på at dette er hodetelefoner som kommer med drivere med høy ekskursjon, med andre ord at driverne har en lang slaglengde, noe Austrian Audio mener resulterer i en langt mer detaljrik lyd i enden. Det er nøkkelen til den utrolig detaljerte lyden i deres Hi-X65 hodetelefoner. Alle Austrian Audio hodetelefoner er utstyrt med en driver med en diameter på 44 millimeter og et ringmagnetsystem. Denne designen resulterer i en kraftig forbedret luftgjennomstrømming og kraftigste magneten i dens klasse. Ringmagneten, kombinert med kopperkledd spole av aluminium, reduserer vekta av membranen og spolen koblet til den, noe som fører til at membranen beveger seg raskere eller at den skifter retning raskere, noe som gir en langt mer responderende impulsreaksjon. Resultatet er en kjempemessig gjengivelse av hele bassbildet, og en utrolig lav THD ved lave frekvenser, en lineær frekvensrespons og en åpen og presis gjengivelse av de lyse tonene som forenkler delekteringa av feil og som er med på å gjøre miksing og mastering til en meget behagelig affære.

I tillegg til den store, åpne og detaljerte lyden vil den nye Hi-X65 også kunne tilby deg den høyeste grad av komfort. Putene rundt ørene er gjort av skum med et mykt minne og har blitt grundig redesignet for å gi mer plass til ørene uten å øke de eksterne dimensjonene. Den pustende konstruksjonen sikrer en utmerket ventilasjon, samtidig som den støtter opp om den akustiske designen. Den myke puta som sitter på hodebøyla har de samme egenskapene som putene rundt ørene, og den har en smart frikobling i hodesømmen som reduserer kontaktpresset på et betydelig vis. Den utmerkede komforten og den optimale tilpassingen gjør det mulig å jobbe med lydprosjekter som krever mye tid uten at man opplever å bli sliten.

Alle bevegelige og belastede komponenter er gjort av metall slik at de kan tåle maksimalt med belastning over tid. Hi-X65 har en veldig stødig foldekonstruksjon og den kommer med en bæreveske. I tillegg kan denne hodetelefonen kobles opp mot en rekke ulike kilder. Det er takket være dens 25 ohm impedans, noe som sørger for at den mest omfattende krafta og dynamikken er tilgjengelig til enhver tid, uansett om lydkilden kommer fra hodetelefonforsterkere av meget høy kvalitet, referanse AD konvertere, analoge miksere, mobile avspillere eller datamaskiner. Hodeputen og øreputene, det vil si alle hygieniske deler, kan enkelt skiftes og ut erstattes, noe som er med på sikre at presisjon, lytteopplevelsen og komforten blir den samme over tid.

Enten det er snakk om arbeid i studio eller nyting av HiFi musikk, vil Hi-X65 adoptere til enhver situasjon. De inkluderte, og utskiftbare, kablene på 1,2 og 3 meters lenge er spesialtilpasset for de tekniske dataene og de fine detaljene til hodetelefonen.. de kobles til hodetelefonen med en solid låsbar mekanisme. Den standard 3,5 millimeter stereojackpluggen sikrer at dette er en hodetelefon som enkelt kan benyttes med det meste av konsumentutstyr, og det er også en adapter for en ¼ tommers jack for profesjonelle tilkoblinger. Hi-X65 komplimenterer de to hodetelefonene, Hi-X50 og Hi-X55, som Austria Audio presenterte for noen år siden, og som siden den gangen har oppnådd en hel del solid anerkjennelse. De deler de samme kvalitetene både når det kommer til lyd og konstruksjon og de leverer alle resultater som er ultra rene i bassområdet.

De tekniske dataene er som følger:

Frekvensomfang: 5 Hz – 28 kHz

Følsomhet: 110 dBspl/V

THD (@ 1 kHz): <0,1 prosent

Impedans: 25 ohm

Inngangseffekt: 150 mW

To kabler (utskiftbare): 3 meter og 1,2 meter

Kontakt: 3,5 millimeter

Adapter (inkludert): 3,5 til 6,3 millimeter

Dimensjoner: 200 x 170 x 85 millimeter

Vekt (uten kabel): 310 gram

Det du får med i esken er en Hi-X65 hodetelefon, to stykk kabler på henholdsvis 3 meter og 1,2 meter og en HXB bag. Den vil være tilgjengelig i løpet av denne måneden, og det er flere som har produkter fra Austrian Audio i sin katalog i Norge også. Det burde ikke være vanskelig å få tak i, eller kunne evaluere noen av disse produktene for egen del.

For de som ikke vet det ble Austrian Audio etablert i 2017. Det kom som et resultat av at AKG stengte ned kontoret og all virksomhet i Wien, noe som førte til at alle de som hadde jobbet med AKGs produkter gjennom mange år risikerte å havne i ledighet. Mer info om Austrian Audio finner du her – https://austrian.audio/ – og der vil du også finne all informasjon rundt deres aktuelle produkter.

Legg inn en kommentar