Gibson Repair & Restoration Shop

Gibson lanserer Gibson Repair & Restoration Shop med base i Nashville, i det de sjøl beskriver som det ultimate verkstedet for Gibson og andre gitarer når det kommer til reparasjon, restaurering, verdifastsetting, sertifisering og garanti for både nye og vintage gitarer. Så om det skulle være aktuelt for din del så vet du i alle fall at det er en mulighet. Rutinene rundt det hele blir beskrevet litt lenger ut i dette stykket. Det er et tilbud som helt klart kan være av interesse for de som vil ivareta og beholde verdien på et instrument de sjøl eier, eller noe man har skaffet seg som man vil sette i stand via et verksted som kan stå for all sertifisering og garanti.

Gibson, en ikonisk produsent av USA-produserte instrumenter, kan med stolthet introdusere nylanseringen av Gibson Repair & Restoration Shop, det er en frittstående enhet som befinner seg innomhus hos Gibson i Nashville. Det er et verksted som ikke vil savne noe, hvor de både vil ha alt verktøy man måtte trenge til og også de folkene som kreves for å få jobben gjort. Der vil de jobbe i et klimakontrollert verksted, noe som er påkrevd i Nashville med sine opp mot førti grader og hundre prosent luftfuktighet i løpet av somrene. Vintrene kan bli ned mot frost, og langt tørrere. De er satt opp til å kunne ta unna alle faser av reparasjon og restaurering av ødelagte eller neglisjerte vintage instrumenter. Det hele bygger på erfaringer med Gibson ekstremt suksessfulle Virtual Guitar Tech Service, hvor musikere får anledning til å sette opp en gratis, live, virtuell videosamtale med en Gibson R&R tekniker for å gå gjennom, få tilgang til og estimere hvor mye arbeid som vil kreves for de fleste modellene og typer gitarer. Gibson kan nå tilby virtuell service, restaurering, verdisetting, sertifisering og vil dessuten også være i stand til å påføre en ny garanti på vintage instrumenter. Det hele starter her – https://www.gibson.com/Support/Virtual-Repair-And-Restoration – og en titt innom koster i alle fall ingenting.

«Vi har jobbet med en relansering av Gibson Repair & Restoration Shop (Gibson R&R i kortform) i 18 måneder og vi er skikkelig spente når vi nå presenterer dette for hele verden,» sier Cesar Gueikian, direktør for Gibson Brands. «Gibson har organisert de mest kunnskapsrike gitarekspertene og vil være den ultimate destinasjonen for alt av reparasjoner, restaureringer, modifikasjoner, verdisetting og sertifiseringer. Viss du eier en Gibson, Epiphone, Kramer – eller enhver annen gitar – er Gibson R&R hvor du burde sende den. Gibson R&R er det eneste verkstedet som gir deg den freden du får vel vitende at dine gitarer får det samme nivået av erfaring, håndverk og stell som du vil forvente fra Gibson.»

Håndverkerne hos Gibson R&R vil guide deg gjennom prosessen med det å få ditt instrument tilbake og med mye liv igjen. Gibson R&R tar imot de fleste gitarmerker og alle typer inkludert elektriske eller akustiske gitarer, bass, ukulele, banjo, mandolin eller Dobro. Gibson R&R evaluerer hvert enkelt tilfelle individuelt og gir deg så et presist tids- og kostestimat for å adressere de behovene ditt instrument måtte ha. Etter at en reparasjonsautorisasjon er sluppet og instrumentet ditt er mottatt, vil Gibson R&R forstå en formell evaluering med en detaljert spesifikasjon for pris. Ingen jobb vil bli påbegynt før alle kostnader er godkjent. Når gitaren din er klar, vil Gibson R&R ta kontakt for betaling og detaljer rundt hvordan du får instrumentet tilbake til dine hender igjen. Gibson Virtual Repair & Restoration Service er akkurat så enkelt. Du kan sette opp en avtale for din egen del her i dag – https://www.gibson.com/Support/Virtual-Repair-And-Restoration – resten er helt opp til deg.

Det Gibson R&R kan tilby er det følgende:

Innen USA er det fri frakt og forsikring, men skal du gjøre dette fra Norge må du sjekke alle vilkår i forkant. Frakt den veien kan koste en hel del. Har du en adresse du kan benytte i USA vil du komme langt rimeligere ut av det hele.

De jobber med alle gitar-aktige instrumenter fra alle merker.

Gibson R&R har en dedikert stab som tar seg av alle kunder for spørsmål som kun dreier seg om Gibson R&R og hva den avdelingen kan tilby.

Gibson R&R kan fikse omtrent alle problemer du har med din gitar, inkludert de følgende punktene:

Profesjonelt oppsett – akustisk og elektrisk.

Arbeid med bånd – dressing av bånd, planering og skifte av bånd.

Strukturelle reparasjoner – sprekker i kroppen, knekte hoder o.s.v.

Hals resettinger.

Spesial arbeid rundt lakkering og finisher.

Full og total restaurering.

Dersom du ønsker å sette opp en avtale via Gibson Virtual Repair & Restoration Service er det to trinn du må følge.

Det første steget, for å starte prosessen, kan skje fra Gibson.com eller du kan snakke med en representant for Gibson R&R over en telefon på nummeret 1-800-444-2766 ext. 2284. Et 800-nummer nås vanligvis ikke over telefon fra Norge. Om det er mulig over Skype har jeg faktisk ikke prøvd, men det er jo en ikke verre enn å gjøre et forsøk.

Steg nummer to er en gratis avtale med en tekniker hos Gibson R&R via en ansikt-til-ansikt Zoom videosamtale, som vil bli satt opp et tidspunkt på, hvor man kan gå gjennom instrumentets behov og hvor man kan sette opp en tidslinje for reparasjonen og så bli enige om sending.

Alle fotos er fra Gibson.

Legg inn en kommentar