Ashdown & Two Notes – DynIR virtuelle kabinetter

Så noe nytt fra Ashdown i England, denne gangen i samarbeid med Two Notes. Det er et samarbeid som tar utgangspunkt i en serie kabinetter fra Ashdown og tilbyr disse som virtuelle kabinetter, sikret i stort monn av Two Notes DynIR, som står for Dynamisk Impulsrespons. Dette gir den seks ulike kabinetter fra Ashdown som du kan jobbe videre med for å skape ditt eget lydbilde. Du vil spare ryggen i det minste.

Ashdown Engineering er et godt kjent varemerke på basshimmelen i dagens verden av utstyr for bassister av alle ambisjoner. De gjør også en del produkter for gitar, samt at de også introduserte en serie med rimelige, og meget gode, basser på NAMM i 2020 (det foreløpige siste showet av sitt slag så langt – det neste vil mest sannsynlig dukke opp i januar 2022 i Anaheim i California). Det de nå har valgt å gjøre er å inngå et samarbeid med firmaet Two Notes Audio Engineering, en markedsleder i sitt felt. De bringer med seg sin DynIR (Dynamic Impulse Response) med virtuelle kabinetter. Ashdown har gjort et poeng ut av det å fange de ulike karakterene som deres kabinetter kan tilby, noe som inkluderer hele bredden av deres ABM serie til deres unike CL-310 kabinett som ble designet for Guy Pratt, som mange av deres garantert har hørt en hel del bass med og som ikke minst har vært godt hørbar i konserter med Pink Floyd i en årrekke. Guy Pratt har forresten også en serie med videoer på sin YouTube-kanal som både er informative, og til tider svært så underholdene.

Det er et utvalg med sekskabinetter i denne virtuelle salongen. Det vil inkludere ABM-810H-EVO IV, ABM-410H-EVO IV, ABM 210H-EVO IV, ABM-115-EVO IV, RM-212-EVO II og CL-310 DH. I tillegg har fire av disse kabinettene også blitt registrert med horn/tweetere, eller diskantelementer om man vil, på høy innstilling, noe som i enden gir deg ti kabinetter å velge fra.

Kabinettene blir komplementert med et utvalg av deres førstevalg når det kommer til mikrofoner for innspilling. Det er klassikere som Neumann U-47 og Royer 121 Ribbon for varme og dybde. Andre klassikere som AKG D112, Shure SM57 og Sennheiser MD 421. Det er også brakt inn en del andre for ulike alternativer, om man skulle ønske det, og det er Aston Element, Audix D6 og Electro-Voice RE20.

Med de mulighetene av en såpass sammensatt satsning når det kommer til både isenkram og applikasjoner med Torpedo-produktene fra Captor X, Wall of Sound og C.A.B.M+. Så vel som brukermiljøet som tilbys via Two Notes Torpedo Remote som er tilgjengelig via App Store og Google Play. Ashdown har helt klart en følelse av at de har valgt å samarbeide med det rette firmaet for å sikre en løsning for framtida når det handler om simulering av kabinetter og programvareløsninger.

Fra et 1952 Filmosound til de siste Ashdown Engineering serie med kabinetter, har Two Notes hele veien ligget i tet når det gjelder å fange det komplette bildet både når det gjelder gitar- og basskabinetter. Impulsrespons er overalt i dag, alle gjør dem, men mange av dem deler det samme problemet – de er statiske. Viss du ikke liker tonen når du bruker en vanlig IR, eller at du har et ønske om å tilpasse et eller annet, da har du ingen annen opsjon enn å laste inn en annen.

For å ha tilgang på en omfattende samling av tonale opsjoner må du sitte på gigabyte med lydfiler lagret lokalt. Hver gang du så ønsker å endre på et eller annet må du bla deg gjennom et massivt bibliotek for å finne «den ene» du ønsker å ta i bruk. Det betyr at det lett å havne med det samme begrensede utvalget IR-varianter over og over igjen, og resultatet er at du blir sittende igjen med mikser som etter hvert vil begynne å lyde stive og forutsigbare. Two Notes har alltid sett på dette som å stå i veien for det kreative. For å utfordre denne forstyrrelsen valgte de å skape en mer dynamisk versjon av IR.

Det er da du treffer DynIR, som er tilgjengelig for din Torpedo isenkram og applikasjon. Du trenger til et bibliotek bestående av perfekt faseutlignede filer av studiokvalitet som ikke tar mer plass enn 160k hver for seg, for å replisere hvert enkelt Two Notes virtuelle kabinett. Magien bak DynIR er at du ikke ser noe av det, du flytter ganske enkelt bare mikrofonen rundt kabinettet i sanntid og hører endringene etter hvert som de skjer.

Du kan plassere mikrofonene hvorhen du måtte ønske rundt ethvert virtuelt kabinett. Det er ikke bare enklere enn å sammenligne hundrevis av vanlige IR-filer separat, det gjør det også mulig for seg å monitorere hvordan tonen din endrer seg når du flytter på en mikrofon med fingeren din.

Ingenting gir deg så mye dybde og kraft til din tone som det å blande en mikrofon plassert rundt på baksida av et kabinett. Den sanne essensen av en feilfri tone kommer fra å ta den presisjonen og klarheten som frontmikrofonen gir og så legge til det dunket og tjukkheta bare baksida av et kabinett kan gi.

Hvert enkelt DynIR virtuelt kabinett er lastet opp med åtti mikrofoner som er grundig valgt for å få med seg de innflytelsene og karakteren til det aktuelle kabinettet. Fra industristandard dynamiske mikrofoner til prestisjefylte kondensatorer hele veien til antikke båndmikrofoner er det en verden av toner som kan utforskes innenfor hver enkelt DynIR Virtual Cabinet. Med muligheten for å ta i bruk dobbeltmikrofoner lover Ashdown Engineering og Two Notes Audio Engineering vil du oppnå perfekte toner raskt og problemfritt.

Legg inn en kommentar