SSL – 500-serie nyheter

SSL revitaliserer sin 500-serie med moduler

Noen små nyheter fra SSL i dag, i bokstavelig forstand, for ser man på hva disse enhetene kan levere er det lite som er smått ved dem. Det er snakk om noen nye enheter i deres 500-serie, og 500 er hva dette blir kalt siden det er den standarden som gjelder for enheter som dette. Det er et format som har blitt populært under de årene som har gått siden det ble introdusert, og det er mange produsenter som gjør produkter som passer inn i dette formatet. SSL er en av dem og de startet opp med dette for nesten tjue år siden for sin egen del. Nå kommer de med noen nyheter i et forsøk på å revitalisere sin satsning mot den enden av markedet. Nye prosessorer blir introdusert til serien, den klassiske G-Comp bus kompressoren, E-EQ og E-Dynamics prosesserende moduler fått en ny, frisk og elegant ansiktsløftning ved hjelp av børstet stål, mens en VHD+ modul har fått utvidede egenskaper, en helt ny Ultraviolet Stereo EQ (UV-EQ) og SiX Channel (SiX CH) kompletterer den nye satsningen. Niall Feldman, som er direktør for nye produkter hos SSL, kommenterer: «I snart tjue år har vi gjort mange av våre klassiske mikser- og prosessorbaserte innovasjoner tilgjengelig for flere produsenter, lydteknikere og musikere via 500 modulserien. Muligheten til å våre nye produkter å kunne fortsette dette arbeidet og på det viset bringe et nytt utvalg med moderne klassikere til et bredere marked var en for stor fristelse til å la være.»

SSL 500-serien ULTRAVIOLET UV-EQ

ULTRAVIOLET tar den anerkjente Violet Stereo EQ med minimalt faseskift fra den nye studiofavoritten, prosessoren Fusion, og plasserer den i i 500-seriens format. Over og forbi Fusions Violet EQ, tar ULTRAVIOLET egenskapene det hele et steg videre ved å legge til to dedikerte mellomtonekontroller, komplett med presist fokus innstilling for den ultimate EQ kontrollen. ULTRAVIOLET trekker på arven fra SSL når det kommer til å velge frekvenser og en responslurve for å skape en musikalsk og intuitive EQ, designet slik at du raskt kan få på plass lyden i din miks, sub-grupper og individuelle instrumenter. Pris er satt til Euro 1039,00 før avgifter.

SSL SiX 500-serien

SiX Channel er en enkel bredde 500-serie kanalstripe som benytter seg av SSLs egen SuperAnalogue™ prosessering hentet rett ut av SSLs suksessfylte og kompakte SiX mikser, inkludert mikrofon forforsterker, lav og høy frekvens for EQ som vel som kompressoren med en enkelt kontrollknott. SiX Channel er en enkel metode for å legge til ekstra Mic/Linje innganger til linjeinngangen hos enhver lydenhet, inkludert stereokanalen til SiX mikseren. Det er også en fleksibel måte å skape en profesjonell modulær mikser fra en «summerende» 500-serie rackenhet. Denne er prissatt til Euro 349,00 før avgifter.

SSL 500-serien VHD+ Pre

Den utrolig anvendelige VHD+ Pre kommer nå med innganger i fronten og på baksida med fire ulike impedansinnstillinger slik at den med en gang blir svært så anvendelig mikrofon forforsterker og DI boks for et stort utvalg mikrofoner og instrumenter. Den leverer en ultraren SuperAnalogue™ innspillingsvei for signalet ditt, og den valgbare og patenterte Variable Harmonic Drive (VHD) systemet benytter seg av en 100 prosent analog signalgang for å generere en rik harmonisk forvrengning. E-serien Pre øker VHD inngangsgainen og den Variable Harmonic Drive prosessen introduserer enten andre eller tredje harmonisk forvrengning eller en kombinasjon av disse to til dine lydkilder. Ved lavere settinger gir den en myk røraktig varme eller en grad av transistorharskhet. Etter hvert som gainen økes jo mer ekstrem blir forvrengningen, helt til den på enden er i stand til å gi en kraftig og trashaktig transistorpreget grungeeffekt. VHD+ Pre modulen gir brukeren ultimat anvendelighet levert av en studiograd forforsterker. Enten det er snakk om en ultraren tradisjonell SSL, subtil varme eller en totalt trashy transistorforvrengning, vil VHD+ Pre endre din forventning av hva en forforsterker skal levere.

Alle SSL 500 moduler skipes nå, og er tilgjengelig over hele verden. Ønsker du mer informasjon så kan du ta kontakt med din favoritt når det gjelder studioutstyr, eller du kan ta turen innom nettstedet til SSL – https://www.solidstatelogic.com/products/ssl-500-series-modules – der vil du finne all informasjon du trenger til for å finne en i nærheten av deg som selger disse produktene.

SSL 500-serien E-EQ

E-serien EQ kommer med to ulike EQ som man kunne finne i miksere produsert fra 1981 til 1989. hver EQ har en unike responskurver og tonale karakterer. Historisk var denne typen EQ plassert i en individuell mikser lett å skille ut via de fargene som ble benyttet på LF-knottene, noe som har ført til at disse variantene har blitt kjent som «Brun» og «Sort» EQ. På E-serien EQ modulen kan du velge mellom disse to ulike variantene med EQ som har blitt satt så stor pris på av generasjoner av profesjonelle produsenter. Fr de som måte lure betyr dette at denne EQen er hentet ut av SSL 4000E serien med miksere, en serie med miksere som lenge har vært en favoritt blant lydteknikere innenfor pop og rock. Det hele bygger på det som var kjent som den klassiske 611E kanalstripa.

SSL 500-serien LMC+

LMC+ modulen er en helt ny versjon av LMC og den inkluderer et par av de klassiske SSL High Pass og Low Pass filtrene, for å tillate deg å angripe et helt spesifikt frekvensområde, en filter til kompressor sidekjede opsjon og en våt/tørr mikskontroll. To ytterligere supre nye verktøy er lagt til for å gi LMC+ en distinkt sonisk vri. Det er en «Scoop» knapp som fasevender det våte signalet, så vel som en «Split» knapp som engasjerer en bandpass subtraksjons innstilling. Brukt sammen og separat og i samband med filtrene og sidekjedet, vil de nye kontrollene gi LMC+ en distinkt tonal karakter med solide kreative muligheter.

Legg inn en kommentar