Men, musikken vil alltid være der!

Fra Gibson Gives siden på Nettet

I et samarbeid mellom Gibson Gives, Sweetwater.com og Amped Guitar Learning lanseres nå et tilbud om fri tilgang i tre måneder for å spre musikkens kraft over hele verden. Gjennom et partnerskap vil disse tre partnerne sørge for å gi brukere som ønsker det tilgang til det som beskrives som Premium Access Membership til alle de ressursene som Amped kan tilby den enkelte bruker. DE mener at dette vil være en meget fin anledning til å lære seg å spille gitar, eller for å fortsette med å utvikle dine egne egenskaper på gitar under en trå måneders tid. Amped Guitar er utviklet av gitarlærere og det bygger på noe som beskrives som Audio Augmented Reality. De har gjort tilgjengelig abonnement til dette systemet via Apples APP butikk på Nettet nå. James «JC» Curleigh, Gibsons direktør, sier dette om denne satsningen: «I denne spesielle og usikre tida kan vi alle ha nytte av litt inspirasjon for andre og oss sjøl. Med Gibson Gives, Sweetwater og Amped, vil vi bokstavelig talt tilby den inspirasjonen og muligheten til alle som elsker musikk og som alltid har hatt et ønske om å lære seg å spille på gitar.»

Amped Guitar på Apples APP butikk

Amped Guitar er et unikt og engasjerende to-veis undervisningssystem for bruk på Nettet som lytter på hvordan du spiller og deretter instinktivt tilpasser undervisningen via en en-veis videoinstruksjon. Den virker sammen med den som spiller og skaper et ekstra lag med gitar i sanntid som gjør kjedelige gitartimer om til en kraftfulll og omfattende erfaring. Amped tar musikere fra amatører til profesjonelle ved å dekke alt fra grunnleggende egenskaper til avanserte teknikker gjennom bruk av noe de kaller Audio Augmented Reality, og gjennom det kan enhver lære i sitt eget tempo, følge et undervisningsopplegg eller jamme til sine egne favoritter. Amped er tilgjengelig for iOS over hele verden nå og den applikasjonen vil også bli lansert for Android i løpet av annet kvartal 2020. Amped Guitar er utviklet av Zoundio, et musikkteknologiselskap med hovedkvarter i Stockholm, Sverige. Du kan laste Amped ned via denne adressen – https://apps.apple.com/app/id1116032929?mt=8 – og så kan du jo sjekke det ut for din egen del. Det er også en trailer som raskt forteller litt om hva dette er ment å skulle tilby.

«Sweetwater ble etablert for mer enn førti år siden med den klare målsetningen å lære våre venner å skape musikk. Det er fortsatt vår prioritet nummer en. Dette er et partnerskap som vil gjøre det mulig for enda flere å tilegne seg krafta musikken har til å forene, hele og inspirere. Dette er ikke minst viktig i denne utfordrende tida,» sa Chuck Surack, mannen som i sin tid etablerte Sweetwater og som også er firmaets direktør.

Trailer om Amped Guitar

Det å spille og lære gitar har blitt bevist å ha en positiv effekt på hjernen og kroppen med effekter som varer lenge etter at man har lagt vekk instrumentet. En studie innenfor neurovitenskapen ved McGill universitetet i Montreal i Canada oppdaget at det å spille gitar og lytte til musikk du skaper endrer hjernens kjemi, og det slipper løs dopamin, en kjemikalie som gir deg en godfølelse. Det reduserer stress og angst, mestring av ny kunnskap, utøkt fokus og selvfølelse, og det kan også være med på å øke din grunnleggende IQ (det etter en studie utført ved universitetet i Zürich). Det er bare en håndfull av de mange fordelene som kan komme som et resultat av å lære å spille musikk ifølge partnerne til dette initiativet. Eller som Daniel Katzenellenbogen, direktør hos Amped Guitar, sier det: «For oss er dette omtrent som et stort kjærlighetsbrev til alle som ønsker å lære, og vi er stolte over å kunne gjøre dette sammen med Gibson og Sweetwater, for å lære folk å spille gitar. Amped Guitar gjør det mulig for alle å ta opp gitar og så oppleve en energifull erfaring fra den første leksjonen. Vi lærer nybegynnere uten at de føler seg som nybegynnere, noe som er en veldig kraftfull ting.»

GibsonTV på YouTiube

Gibson har også kastet seg på #HomeMadeMusic for å være med på støtte opp om musikere og for å spre den helende effekten som musikk helt klart har. I den sammenheng har de valgt å ta i bruk sitt eget nystartede initiativ GibsonTV med en serie som de har navngitt «HomeMadeSession» via taggene #HomeMadeMusic og #GibsonHomeMade. Fabrikken i Nashville er helt nedstengt, men Gibson har fortsatt aktiviteter gående via GibsonTV, og gjennom den kanalen har de i løpet av svært kort tid bygd opp en imponerende mengde med programmer. Det hele vil helt klart, og naturlig nok, ha en spesiell interesse blant gitarister først og fremst, men det er også en hel del andre også vil finne interessant. Ikke minst gjelder det intervjuene de har lagt ut med Tommy Iommi fra Black Sabbath. Disse er både informative og ikke så rent lite underholdene. Intervjuet med Tommy Iommi er her – https://www.youtube.com/watch?v=LN2FYIhGwaA – og er som sagt en interessant reise på alle måter. De har også gjort en sak med Bob Rock – https://www.youtube.com/watch?v=jMHHMb2cmuk – som også kan være av interesse. Bob Rock har blant annet produsert Metallica, og han snakker dessuten om alt annet han har vært en del av under sitt liv i musikken.

«Hensikten med #HomeMadeMusic er å umiddelbart støtte våre musikere og deres nåværende prosjekter mens de er hjemme», sier Beth Heid, Global Head of Entertainment Relations at Gibson – med andre ord den med ansvaret for alle relasjoner som har med underholdning å gjøre for Gibsons del. «Forestillinger av artister, intime intervjuer og samtaler fra hele verden kan ble sett og delt fra hvor som helst nå, via alle de digitale plattformene Gibson og Epiphone er på i dag, som Twitter, Instagram, Facebook og GibsonTV på YouTube.. vi skal gjøre vårt for å holde musikksamfunnet sammen for å spre håp, inspirasjon og glede.»

Slash

«Jeg oppdaget gitar første gang når jeg var en guttunge i Stoke on Trent i England. For meg var gitarene det mest spennende elementet i rock ‘n’ roll. Som var den musikken jeg ble brakt opp med. Min far var en stor entusiast, og hans brødre, mine onkler, var veldig seriøse rock ‘n’ roll finsmakere, og det var min introduksjon. Jeg har funnet ut at mine følelser blir mest effektivt uttrykt gjennom en gitar,» sier Slash.

«Kom og sett deg ned og finn glede i en omfattende meny med Gibson Home Made Sounds!… og føl deg fri til å slå følge med din egen variant med sonisk suas, og hold deg frisk,» sier Billy Gibbons fra ZZ Top.

Warren Haynes – foto Rick Diamond

«Når tidene blir tøffe og usikre, tilbyr musikken en trygghet og avhengighet som vi alle trenger. Musikken forener oss alle, også når vi er fra hverandre og på sosial distanse,» sier Warren Haynes.

Lazy Hale

«Uansett hvor du befinner deg i verden så er musikken vårt universelle språk. Skape og lytte til musikk holder oss alle knyttet til hverandre, og vi trenger til det mer enn noensinne akkurat nå. Hold dere hjemme, vær trygge og vi vil alle komme gjennom dette sammen,» sier Lazy Hale fra Halestorm.

Jared James Nichols

«Det er i uventede tider som dette vi alle trenger til å ta et steg tilbake for å fokusere på det som virkelig er viktig i livet slik at vi kan få uroen litt på avstand for å kunne se det større bildet. Det å tilbringe tid sammen med mine og det å spille på gitaren min er de største gledene i livet mitt, og jeg benytter denne tida til å sette pris på nettopp det! Setter stor pris på Gibson for deres dedikasjon til å forene oss alle sammen med den gaven musikken er, sier Jared James Nichols.

Epiphone gi-bort på Nettet

Som en ekstra bonus har Gibson valgt å presentere, og gi bort, en Epiphone gitar hver dag i løpet av april dette året. Ennå så lenge er dette noe som kun gjelder for folk som er innbyggere i Canada og USA, men de jobber med å få dette til å bli noe med gyldighet for hele verden. Du finner alle episodene på GibsonTV – https://www.youtube.com/user/GibsonGuitarCorp – og der vil man også bli informert om hvorvidt også folk fra andre deler av verden kan delta på det hele etter hvert. Det er Gibsons egen Mark Agnesi som har ansvaret for de enkelte presentasjonene, noe han gjør med overbevisning. Han benytter seg av utstyr som er samlet inn via en rekke andre leverandører til denne industrien. Alt dette vil bli gjenstand for en innsamling av donasjoner til bekjempingen av Covid-19. I enden av april vil dette utstyret bli loddet ut på GibsonTV.

James «CJ» Curleigh

Om man ikke får noe mer ut av det i starten kan men i alle fall få et visst inntrykk av hva Gibson i dag har gjort av justeringer når det gjelder Epiphone. Det er mye som har skjedd hos og med Gibson, på alle plan, etter omorganiseringa, og det er liten tvil om at de har store ambisjoner om å løfte varemerket tilbake til gamle høyder. Med den nye direktøren, James «CJ» Curleigh ser det ut som de er på full fart i riktig retning. Hvordan alt dette vil påvirke dem, og ikke minst denne industrien totalt sett, skal det bli interessant å se, for at det vil bli noen solide sår og skader her og der er det liten tvil om. Akkurat det vil vi se tidsnok. Det vi dog vet er at musikken er her uansett, og med det som det første kan du uansett ikke gå galt!

Legg inn en kommentar