Winter NAMM 2020 – Two-Rock

Two-Rock har en virkelig fin serie med forsterkere for gitarister nå. De har et program nå hvor de følger den filosofien som firmaet ble grunnlagt på, noe som er en garanti så god som noen for de som måtte vurdere å tenke noe den veien. En ny oppdatering dette året var en overhaling av Studio Signature, en 35 watt forsterker med enkel kanal. Det er en forsterker som er drevet av to 6L6 rør, og med en utgangseffekt på 35 watt som sagt. Det er en modell som har blitt designet rundt det å kunne gi ren og dynamisk lyd ut, og utgangspunktet har vært å gi de som måtte ønske det det beste utgangspunktet for å drive resultatet av det man måtte få ut av et sett med pedaler i front. Two-Rock mener at de nå har lagt nye byggeteknikker til grunn og at det, sammen med nye layouter og materialer, som har blitt implementert i løpet av de siste årene har vært sentrale i forbindelse med utviklingen av denne nye konstruksjonen. Noe av det første en oppdager er de nye vippebryterne for diskant, mellomtone og bass, og alt dette virker i tett samspill med alt det som følger av andre kontroller på fronten av denne forsterkeren. Det er i tillegg en Gain Structure svitsj på baksida hvor man kan stille den inn til Blackface, Traditional Two-Rock og Schofield Sig. Dette er posisjoner som i realiteten gir forsterkeren tre helt ulike inngangskarakteristikker. Chassiet er et nytt et av aluminium, og det kommer i sølv eller sort anodisering. Effektsløyfen er passiv. Utover det er Studio Signature produsert helt ut etter den standarden man er blitt vant med å finne hos Two-Rock. Den leveres både som topp eller som kombo, så valget er ditt.

Two-Rock Silver Sterling Signature

De hadde hele programmet sitt med seg på NAMM, og av andre modeller kan man jo nevne Two-Rock Silver Sterling Signature. Det er en forsterker som kan leveres med enten 6550 eller 6L6 rør, komplett med halvering av begge disse typene rør. I det første tilfellet vil forsterkeren yte enten 150 eller 75 watt, mens den med 6L6 vil gi 100 eller 50 watt. Den er utstyrt med en FET og Tone Stack som kan svitsjes ved hjelp av en fotbryter. Utstyrt med 6550 rør er det klart at den henter en hel del inspirasjon fra Dumbles Steel String Singer, med den forskjellen at en Two-Rock kan du kjøpe i dag, og det til en pris som dessuten er overkommelig. Denne forsterkeren lever som topp så her er valg av kabinett helt opp til deg, og skal du få ut noe i nærheten av det denne forsterkeren er i stand til å yte så bør du gå for noe som er i stand til å tåle det. Gjør du det får du noe tilbake som helt klart ikke vil verken bremse deg eller stå i veien for noe som helst du måtte kaste på den.

Two-Rock Classic Reverb Signature

Two-Rock Classic Reverb Signature er også en enkelkanals forsterker fra Two-Rock, og Two-Rock sjøl påstår at denne modellen mest sannsynlig er deres ultimate maskin for toneforming. Den leveres i tre ulike utgaver, helt ut avhengig av hva du skulle være på jakt etter. En er utstyrt med fire 6V6 rør i utgangen og yter 40 eller 20 watt avhengig av om alle rørene er engasjert eller kun to. Den andre kommer med to 6L6 rør som yter 50 watt, for i denne er det ikke noe halveringsvalg. Den siste er satt opp med fire 6L6 rør som yter 100 eller 50 watt. Den er utstyrt med deres egenutviklede trafo og kommer også med en helt ut rørdreven romklangskrets. Som med alle Two-Rock forsterkerne liker også denne å bli skrudd opp for virkelig å kunne gi det beste av sine egenskaper tilbake. Denne leveres enten som topp eller som kombo. Du velger sjøl om du vil ha den med sort front med kyllingknotter eller sølv front med sølv skjørteknotter. Når det er sagt er Two-Rock i stand til å levere spesialløsninger når det gjelder designen, så i enden er valget ditt elt opp til deg og omfanget av lommeboka di. Uansett hva du måtte velge vil du med denne forsterkeren ende opp med noe du vil ha stor glede av lenge.

Two-Rock Bloomfield Drive

Two-Rock Bloomfiield Drive bringer en inn I landskapet med forsterkere som opererer med to kanaler og kaskadekoblede forsterkerkretser. Hjertet i denne modellen består enten av fire 6L6 rør med en utgangseffekt på 100 eller 50 watt eller en utstyrt med fire 6V6 rør som leverer 40 eller 20 watt. Alle variantene er tilgjengelig enten som topp eller som 1×12 kombo. Den rene kanalen er nettopp det, og den henter de samme fine kvalitetene som Two-Rock er godt kjent for i alle sine forsterkere. Med kanal to får man introdusert rike overtoner med tillagt gain og sustain. Utover det kan man også koble inn, ved hjelp av en fotpedal, en Tone Stack fra Two-Rock som virkelig er med på å få denne modellen til å ta av. Lydnivået var på det kraftigste som jeg opplevde i Hall E på 104 dB, og det er ikke umulig at Two-Rock kan ha vært involvert i det. Det er uansett ikke enkelt å vurdere kvaliteten i særlig mye i en hall hvor støyen er konstant fra dørene til åpnes og fram til de lukkes, men akkurat når det gjelder forsterkerne fra Two-Rock så var det ikke vanskelig å oppfatte de fine kvalitetene tvers igjennom all støyen.

Two-Rock TS1

Two-Rock TS1, eller «Tone Secret» forsterkeren som de gjerne beskriver den som sjøl var en modell de introduserte i 2010, og de betrakter den som en av de mest ikoniske modellene de noensinne har bygd. Det er igjen snakk om en modell med kaskadekoblede forsterkertrinn, og med alle de godsakene Two-Rock gjerne har bygd inn i forsterkerne sine. Den kan leveres i tre ulike versjoner. Det starter med en utstyrt med fire 6L6 rør med 100 eller 50 watt ut. Så følger en utstyrt med to 6L6 rør og 50 watt ut før man avslutter med en utstyrt med fire 6V6 rør og enten 40 eller 20 watt ut. Den har en ren rørdrevet effektsløyfe som koblet med en meget følsom overdrive kanal er med på å gi en smått fantastisk sustain som helt klart er svært så inspirerende i seg sjøl. Denne leveres og enten som topp eller som 1×12 kombo.

Two-Rock Traditional Clean med en Two-Rock ELI-1 på topp

Traditional Clean fra Two-Rock er nettopp det, en forsterker som har som eksklusiv oppgave å levere deg mest mulig ren lyd, og det enten ved hjelp av fire 6L6 rør med 100 eller 50 watt ut, eller om du skulle gå for en med fire 6V6 rør med 40 eller 20 watt. Også denne kan leveres med to 6L6 rør og femti watt ut for de som vil ha det så enkelt og likefram som mulig. Det er en forsterker som utmerket godt kan spilles alene, men for de som er på jakt etter noe som vil fungere optimalt sammen med et pedaloppsett så er dette så absolutt en vei å se. Alle varianter leveres som topp eller 1×12 kombo.

Two-Rock Burnside med en UA OX på toppen (den var det mange av over hele showet)

Two-Rock Burnside er en modell som henter inspirasjon fra de gamle Tweedforsterkerne. Two-Rock ga Bill Krinard oppgaven med å kombinere både moderne og 50-talls karakteristikker i en forsterker. Det er snakk om 28 watt gjennom en enkelt kanal, og det leveres av den følgende lagoppstillingen – to 6l6, et 12AY7, to 12AX7 og en GZ34 likeretter. Den er utstyrt med en passiv effektsløyfe og driver enten 4, 8 eller 16 ohms høyttalere. Den er både enkel og likefram, og det å ta en slik i bruk koster ikke mer enn å plugge rett inn og sette igang. Det er et større problem å slå den av – for dette er faktisk moro!

Two-Rock ELI-1 er et helt annet produkt. Det er utviklet for alle som besitter en gitarforsterker med passive effektsløyfer med en forforsterker utgang og en inngang for sluttrinnet. Buffringen som dette interfacet gir deg gjør det mulig å tilpasse enheter med forsterkeren din uten tap av signal eller at man skulle oppleve mismatching av impedansen som ulike effektenheter kan komme med. Den har i tillegg også kompensasjon for tap av høyfrekvent signal som et resultat av å koble sammen ulike effektenheter i sløyfen, så vel som lange kabler. Det er to hovedseksjoner i en ELI-1. Det første steget består av en høyimpedant rørdreven buffer med muligheten for å løfte signalet med pluss 20dB. Det er også muligheten for å booste høyfrekvensen ved hjelp av en brightsvitsj om så skulle ønskes. Herfra mates signalet inn i effektsløyfa di. Det signalet som kommer tilbake går via en ny buffer, som også er rørdrevet (vi snakker om Two-Rock her) og hvor signalnivået justeres til ønskelig nivå. Det er dessuten også en brightsvitsj i den enden også. Two-Rock mener at enhver kombinasjon av effekter, til og med de med lange kabelstrekk kan nyte fordel av korrekt bruk av denne enheten. Det er nevnt i alle fall.

Utover det har Two-Rock også et utvalg ulike kabinetter for de som måtte lure på det. Alt annet kan utmerket godt sjekkes ut via deres plass på Nettet – https://www.two-rock.com/ – hvor de har en hel del mer informasjon, inkludert alt man trenger å vite om hvor man får tak i produktene fra dem.

Legg inn en kommentar