Winter NAMM 2020 – SnareBuzzMute-Sonitus

Fra standen til Snare Buzz Mute

Her følger et par produkter som kanskje kan ha litt interesse blant trommeslagere. Det er snakk om ekstrautstyr som kan brukes med alt av trommer egentlig, og for noen kan det kanskje være såpass mye i det at man gjerne vil prøve det ut for egen del også. Akkurat det skal ikke jeg vite noe som helst om, men jeg snublet forbi dette på Winter NAMM 2020 i Anaheim og da kan man jo gjerne fortelle om det i det minste.

Det første produktet er en Snare Buzz Mute, og det er nettopp hva den gjør – den demper støyen fra seiden. Det er noe som kan komme godt med i de situasjonene hvor alt det som genereres av lyd på scenen eller i studioet kan få seiden til å svinge i sympati med disse lydbølgene. Siden den informasjonen som dukker opp er ganske så høyfrekvent har den også en tendens til å høres ganske godt. Ifølge produsenten vil en Snare Buzz Mute stoppe den støyen som seidene gir når det spilles på tom eller basstromme. Den stopper også det som måtte komme som et resultat av en solid bassgitar, elektriske gitarer, tangentinstrumenter eller lydsystemer. Ideen bak designen var å eliminere alt av støy fra skarpen når man øver alene eller sammen med band, og det uten at man tar for mye av lyden fra skarpen i seg sjøl. Du vil fortsatt oppleve smellet i den. Det er dessuten veldig enkelt å så denne effekten av, eller på igjen om man skulle ha behov for del. Det er noe man faktisk kan gjøre underveis i en framførelse om det skulle være nødvendig.

Snare Buzz Mute

Det man får med en Snare Buzz Mute er en sak som monteres midt inne i skarptrommestativet, og som ved hjelp av en hendel enkelt aktiveres eller kobles fra. Fikk en demo av hvordan det hele fungerte på standen til SnareBuzzMute på NAMM. Det virket det er ingen tvil om det. At man vil miste noe av toppen som et resultat er verken overraskende eller særlig problematisk. Det er ikke noe som vil plage en forestilling det er helt klart, og i de fleste tilfeller kan man i verste fall kompensere det via mikseren – om man så skulle ønske. Mer informasjon får du direkte fra dette firmaet via deres nettside – www.SnareBuzzMute.com – og der vil du også finne ut om det er noen lokale leverandører. Er det ikke det vil du garantert kunne bestille direkte fra dem i det tilfellet du skulle ønske å prøve dette for din egen del, eller om du skulle vite om en trommeslager som kanskje kunne ha fordel av det. Det er helt klart en smart designet sak som, om du skulle gå for den, vil sette deg tilbake noen tusenlapper, men om det å eliminere støy fra seiden er viktig vil det kanskje være lønt i enden.

Sonitus Acoustics

Det andre produkter, eller produktene siden de har noen varianter og litt ekstrautstyr til det hele, kommer fra et firma i Kroatia. Det er også i dette tilfellet snakk om demping, men i dette tilfellet er det snakk om for basstrommer. Firmaet heter Sonitus Acoustics, og de opererer med følgende nettadresse – www.sonitusacoustics.com – for de som måtte ha et ønske om å følge tråden i etterkant av dette notatet. Firmaet ble etablert i 2009 som et resultat av noen studioeieres hobby. I dag er Sonitus ikke lenger bare et varemerke, det er et uavhengig produksjonsfirma med kontroll over hele produksjonsprosessen. Dette mener de gir dem fordelen med å kunne levere kvalitet med stabile priser. Ideen er å kunne tilby produkter som bedrer de akustiske forholdene enten det er i en garasje, et studio eller på en scene. Produktet de presenterte på Winter NAMM 2020 går under betegnelsen Kicker, og det er en demper for basstrommer som får fra det ene hodet til det andre, med andre ord fra skinn til skinn i en basstromme. De mener at de vil være i stand til å tilby en Kicker som passer omtrent alle kombinasjoner av diameter på trommen og dybde på sargen. De leverer fire ulike modeller, og alle blir levert i antrasittgrå. På innsida av en basstromme gjør mest sannsynlig farge ikke den store forskjellen. Det nye produkter dette året var deres Kicker «All-In-One» modell, en modell som på mange måter inkluderer alt man finner i deres andre modeller i ett enkelt produkt. Kicker er framstilt av polyester skumplast, og denne modellen har en del modulære deler som enkelt kan trekkes fra demperen og legges til etter behov og ønske. Det er også mulig å plassere en mikrofon oppå sjølve Kicker, da enten en boundary eller en eller annen vanlig mikrofon. Man monterer Kicker inn i trommen ved å ta av fronskinnet, plassere Kicker og så sette skinnet på plass igjen, stemme opp trommen på vanlig vis og så sette igang. Trenger man å fjerne Kicker er det bare å gå tilbake igjen den samme veien

Sonitus Acoustics

De tre andre produktene de kunne vise var produkter de hadde hatt i katalogen sin en stund allerede. Kicker III er en annen variant, som langt på vei ligner den overfornevnte, men dog uten plass for mikrofon på toppen. Alle Kicker III blir produsert proporsjonelt til hver enkelt basstromme, noe som betyr at det er den samme prosentmengden med luft som blir tatt av hver enkelt av disse enhetene. Kicker 2.0 er fiksert form fra Sonitus Acoustics, men den har en plass på toppen hvor man kan plassere en boundary mikrofon (den de har operert med er en Shure 91A) inne i basstromma. Mikrofonen plasseres enkelt på skumplasten ved hjelp av borrelåstape. Fibrene i borrelåsen bidrar til å isolere mikrofonen fra sargen slik at lyden blir så uforfalsket som mulig. Fordelen med dette er at man da kan transportere trommen med mikrofonen fastmontert inni fra oppdrag til oppdrag. The Kicker, som er det originale produktet kommer som ett stykke tilpasset for alle kjente, og noen ukjente, trommestørrelser. Den har eksakt den samme funksjonen, hvor begge sider av tommens skinn blir dempet med samme omfang. Dempingen tar vekk en del høyfrekvente overtoner men den sørger på samme tid til å forsterke de lave frekvensene. For de som ønsker å montere en vanlig mikrofon inne i trommen kan de også levere et produkt kalt Kicker Mic Stand, og det er akkurat hva det er. Det en kort stang med feste for mikrofon sveiset fast til en plate som perfekt passer inn på toppen av en Kicker. Resten, som man gjerne sier det, er helt opp til deg!

Legg inn en kommentar