Winter NAMM 2020 – D’Angelico

D’Angelico på Preview Day

D’Angelico introduserte tre nye modeller på Winter NAMM 2020. Den ene var en ny versjon av den modellen de slapp for eksakt ett år siden på det forrige NAMM-showet. De hat den Bob Weir Bedford Deluxe, i år kom det en modell med betegnelsen Bob Weir Bedford Premier, og forskjellen er først og fremst i prisen. Dette året har den kommet ned på et nivå som gjør det langt lettere for alle å skaffe seg en – om det er gitaren man ønsker seg. Årets modell kommer med to Seymour Duncan designede P-90 pickuper montert ved stol og gripbrett og en SH-101 midt imellom. Gitaren er utstyr med en fem-veis svitsj som gjør tonevalgene enkle, og det er en blender-pot som blander forholdet mellom hals og stol pickupene (og alle tre i midtposisjonen), noe som resulterer i en omfattende variasjon av toner. En seks-punkts tremolo gir en tilnærmet totalt kontroll over bruken av vibratoen. Denne aktuelle modellen vil kun bli levert i en matt stein finish. Bob Weir har benyttet denne modellen flittig på veien med Dead & Company under det siste året, og de skal også ut på en turne denne sommeren. Noe for de som planlegger en tur og som kanskje er på jakt etter noe å få med seg. Det er sjelden noe stort problem når man er på reise, noe som helst sted i denne verden. Denne modellen var tilgjengelig fra januar 2020, og i USA ville den få en pris på $ 999.

D’Angelico Bob Weir Bedford

«Den har virkelig mer variasjon av toner enn noen annen gitar jeg kan komme på,» sier Bob Weir, «og jo flere lyder instrumentet har jo flere farger har du straks tilgang til på paletten din.» Akkurat det har alltid vært et varemerke for spillet til Bob Weir, og for de som måtte lure finnes det faktisk en hel konsert ute på Nettet hvor man kan høre hans rytmegitar i solo gjennom hele konserten. Han har alltid vært en mester til å variere, både bak Jerry Garcia i sin tid, og nå bak John Mayer. Man kan utmerket godt forstå hans behov for variasjon når han er i gang på sitt vis. Ikke ulikt en jazzgitarist, men med en noe enklere tilnærming til det harmoniske. Bos Weirs forståelse er fullstendig intuitiv.

D’Angelico på Preview Day

Store tin kommer i små pakker, har vært innstillingen til folket hos D’Angelico når de nå introduserer to nye halvakustiske gitarer, Excel DC Mini og Premier DC Mini. Excel DC Mini har en kropp med en bredde på 14 tommer og med doble cutaways. De har vært på jakt etter et litt vintageaktig uttrykk med denne gitaren, med en hel del punch og en uovertruffen komfort. Halsen har en meget behagelig C-profil, og hodet har en design man lett kjenner igjen. Dette er i tillegg en ganske lett gitar som helt klart ikke vil belaste utøveren særlig mer enn høyst nødvendig. Det er nesten så man kan glemme den bort når man først har den på. Den er utstyrt med Seymour Duncan ’59 humbuckere og coil-splitting push-pull toneknotter. Excel DC Mini gir en ganske rik og fin tone i utgangspunktet, med en hel del variasjon og en ganske så effektiv sustain. Den leveres i sort, transparent kirsebær og noe de beskriver som vintage natural.

D’Angelico Premier DC Mini

Premier DC Mini er helt ny for 2020, og den også kommer med en fjorten tommer bred kropp med doble cutaways.  Det er en halvakustisk modell som kan skryte av en varm tone med en hel del punch. Det er en direkte slektning til Premier DC, som den har hentet de fleste egenskapene fra, og skalert det hele noe ned. Også denne modellen har en ganske så behagelig C-profil på halsen, og er svært så komfortabel å spille på. Den er utstyrt med Seymour Duncan designede humbuckere og har også en standard tre-veis svitsj. Premier DC Mini har en rik og naturlig tone, og den har en sustain som ikke blir mindre effektiv ved hjelp av den senterblokken som løper gjennom den halvakustiske designen. Denne leveres også i tre ulike farger: Ocean Turquoise, Champagne og Fiesta rød.

Alle instrumenter som kommer ut under navnet D’Angelico i dag er relativt rimelig instrumenter, spesielt om man sammenligner disse med de originalene som D’Angelico, og seinere D’Aquisto bygde i New York i sin tid. Deres spesiale var håndbygde archtopmodeller for den tida store jazzgitarister og andre entusiaster. Går man ut på eBay og Reverb i dag kan man se hva de gjerne går for. Dagens D’Angelico er et firma bygd opp av noen med en hel del penger, og noe av det første de gjorde var å kjøpe rettighetene til navnet D’Angelico. Det er da også hva de har brukt en hel del penger på for å få ut til markedet så effektivt som mulig under de siste årene, og de er også igang med å utvikle firmaet en hel del fra starten. Det vil bli interessant å se hva som kan komme ut av det.

Legg inn en kommentar