Winter NAMM 2020 – Cameo-Gibson-Rivera

Cameo DROP

Det kan jo være greit å ha nevnt det sånn i farta. Det er jo lett å glemme av og til. Hvem som vil finne dette interessant skal være usagt, men for musikere på fart, og som av og til tar et og annet oppdrag hvor det ikke alltid vil være like enkelt å løse alle tekniske problemer – som ikke minst lys – kan jo dette være muligens være noe å ta en litt nærmere titt på. Cameo, en av leverandørene på det profesjonelle lysfeltet, har kommet med en ny serie lamper kalt Drop Series. Det er en serie med batteridrevne lamper beregnet for utendørs bruk for musikere, DJ’ere og utleiefirmaer, spesielt de som er på jakt etter en ekstremt kompakt, mobil og fleksibel lyskilde. Drop-serien kan monteres på ulike måter via en medfølgende klampe eller gummiføtter pluss en ekstra vinklingfot for situasjoner hvor man ønsker å kaste lys opp på utøveren. I første omgang er det snakk om tre modeller. DROP B1 som er en 1×15 watt RGBWA+UV LED lampe, DROP B4 som kommer med 4×15 watt RGBWA+UV LED lamper og DROP P4 med 4×15 watt RGBWA+UV LED lamper for vanlig strømkilde. De batteridrevne lampene er utstyrt med langtlevende LG Chem litium-ion batterier med en justerbar virketid på opp til tolv timer. For å endre på lysutgangen inkluderer DROP to diffuserlinser for opsjoner for en fleksibel spredningsvinkel. Alle modellene inkluderer en innbygd 2,4 GHz W-DMX mottaker for trådløs DMX og IR kontroll, eller man kan sette dem opp hver for seg via en skjerm med fire trykkfølsomme punkter. En egenskap med DROP serien som kan være nyttig er at de er utstyrt med en integrert magnet slik at de kan festes til metalloverflater uten annet utstyr. Det er Adam Hall som eier Cameo, og det er også der dere finner ytterligere informasjon – www.adamhall.com – om det skulle være nødvendig. For noen kan dette helt klart være interessant. Prisen sies det ingenting om, men det finner man raskt nok ut av om man bare begynner å søke etter produktet.

Tony Iommi med sin Gibson «Monkey» 1964 SG Special

For fans, og dem er det jo en hel del av, kan det kanskje også være interessant å nevne en ny signaturmodell fra Gibson som fikk en solid plassering i det rommet Gibson okkuperte i forbindelse med Winter NAMM 2020. Denne gangen var det Tony Iommi fra Black Sabbath som fikk den æren. Det vil si, Gibson følte seg minst like beæret for å kunne være med på å presentere et slikt produkt, utviklet som det hadde vært i tett samarbeid med Tony Iommi. Dette er noe av det som vektlegges av den nye ledelsen hos Gibson, nemlig den klare tråden tilbake til Gibsons gylne år, samtidig som man forsøker å peke framover. Tradisjonene er viktig for Gibson, for det er i den arven de har alt sitt investert tross alt, og at den har en hel del verdi har ikke minst det siste året helt klart bevist. Gibson har virkelig lykkes med å komme tilbake igjen med en viss kraft, og akkurat det var det ikke vanskelig å merke seg når de nok en gang tok tak i de som hadde møtt opp på Preview Day og så førte dem rett opp til deres eget rom i tredje etasje i Anaheim Convention Center. Det at rulletrappa plutselig stoppet opp når hele flokken var på vei opp ble det også like elegant turnert av James «JC» Curleigh som han hadde gjort fram til da. Når man vel var framme ble man presentert for en konsert med Los Lobos. Med et solid innslag av mat og drikke ble det ikke noe mindre hyggelig heller sjølsagt, og det var liten tvil om at det var hele planen bak. Dette skulle man helt klart sørge for å få langt på minnet hos så mange som mulig, og på et så grundig vis som mulig. Akkurat nå er det Tony Iommi som gjelder.

Gibson Tony Iommi «Monkey» 1964 SG Special

Den gitaren Tony Iommi mest forbindes med, og som i all hovedsak var hans valgte instrument gjennom hele hans karriere i Black Sabbath, var en Gibson SG Special fra 1964. Den er nå tilgjengelig som Gibson Tony Iommi «Monkey» 1964 SG Special, og den blir levert både som venstrehendt og høyrehendt modeller. Venstrehendt ikke minst siden det er hva Tony Iommis gitar alltid har vært. Den gitaren han sjøl spilte på var som sagt hans sentrale valg for sin karriere, og den ble brukt på alt av Black Sabbath med alle de ulike stemmingene og alt annet han la til underveis for å skape det unike ved hans spill i den gruppa, en gruppe som langt på vei la grunnlaget for alt som har kommet av tung rock i alle former etterpå.

Gibson Tony Iommi «Monkey» 1964 SG Special

Tony Iommis Gibson SG Special fra 1964 var modifisert på et omfattende vis, og den ble som sagt benyttet på et meget omfattende vis i det originale Black Sabbath. Den kan høres på alle albumene og var også hva som bar det hele på turneer under 70-tallet. Takket være omfattende innsats har de som gjør jobben hos Gibson vært i stand til å rekreere en versjon av denne modellen som har med seg den minste detalj fra originalen, og de folkene finner man i Gibsons Custom Shop. Det vil bli produsert 50 stykker av denne gitaren. 25 av disse vil være for venstrehendt (eller samlere om man vil) mens de neste 25 vil være for høyrehendte.  Hver eneste av disse gitarene vil bli signert og nummerert av Tony Iommi. Som sagt ble ikke en eneste detalj oversett når denne modellen ble konstruert hos Gibsons Custom Shop, og den forteller i seg sjøl hele historien til «Monkey» modellen til Tony Iommi, fra zerobåndet til den spesielle foringa ved strengefestet i den andre enden. Den er utstyrt med de samme smått legendariske pickupene som på originalen, de som i sin tid ble håndbygd av den nå avdøde John Birch i England.

Gibson Tony Iommi «Monkey» 1964 SG Special

Som Sony Iommi sjøl sier det: «Jeg ble nylig invitert til Nashville av Cecar og JC, som virkelig imponerte med sin entusiasme og pasjon. Jeg hadde anledning til å ta turen innom fabrikkene, treffe de folkene som jobber der og jeg fikk ved selvsyn oppleve hvor dedikerte de alle er. Gibson har løftet seg sjøl opp en million ganger, og det er med et nytt team som er totalt involvert, noe som har manglet hos Gibson svært lenge nå. Det er ingenting som kan stoppe dem, noe som ikke minst betyr en hel del moro for oss gitarister.»

En videotur hos Gibson under Winter NAMM 2020 – inneholder en sekvens med Gibsons Tony Iommi 1964 SG Special

Hver enkelt Gibson Tony Iommi «Monkey» 1964 SG Special Replica vil inkludere en eksklusiv gjenskaping av Tony Iommis halsbånd med en kisteformet koffert, en replika av den lærreimen Tony benyttet i forbindelse med turneene og en kopi av en koffert av 60-tallet. Perfekt for de som har planer om, eller allerede driver et Black Sabbath tributtband, men siden dette ikke akkurat er en billig gitar så er det nok mer sannsynlig at det er en del samlere som kommer til å plukke opp de fleste av disse. Det er ikke så rent få av disse i dette markedet, og det triste er nok mer det faktum at da blir med en gang mye av dette aldri spilt særlig mye på. Akkurat det er nok ikke den beste skjebnen for noe instrument.

Rivera Venus Recording
Rivera Clubster Royale Rec, med stor fleksibilitet for innspilling

En annen som var tilbake på NAMM var Rivera Amplification, og nå hadde det faktisk gått noen år siden sist. De delte stand med et kinesisk og et japansk firma. Det japanske var Ace Tone, og det er et firma som grunnleggeren av Roland i sin tid var en del av, sønnen hans var til stede på den standen for å møte folk mens innehaveren tok seg av forretningene. Paul Rivera kunne fortelle at de egentlig ikke hadde noe nytt å vise dette året, men de hadde i det minste tatt med seg et lite knippe av de produktene de produserer i dag. Et som de har hatt i katalogen en stund er Venus Recording, som er en rackenhet i to høyder som kommer med en komplett forforsterkerseksjon samt en liten utgangsforsterker, men hvor det sentrale ligger i hvordan den best kan fungere for en gitarist i et hjemmestudio. Med det lille utgangstrinnet kan den forsåvidt også fungere på en scene i påkommende tilfeller. Han kunne fortelle at de hadde en hel del ideer under arbeid, og at NAMM var en utmerket plass for å lufte noe av dette med noen av deres klienter og kunder, så kan hende kan det bli en hel del mer å fortelle neste år.

Legg inn en kommentar