Winter NAMM 2020 – Shnobel-Wang-Puritan

Shnobel bygger om pedaler med stemmeapparat i pedalen

Det blir en tur innom det innovative hjørnet hos Winter NAMM 2020 denne gangen også. Det var en del aktører til stede som kan ha en viss interesse. Akkurat det er det ikke for meg å avgjøre egentlig. Jeg er kun den nysgjerrige i denne sammenhengen, og siden man får en bit av dette så vil man gjerne også formidle noe av det ut til så mange som mulig – og dem kan det alltid bli en hel del av over litt tid sjølsagt. Tar en rask tur gjennom tre ulike aktører denne dagen, og så får folk sjøl finne ut av hvor interessant det er for egen del.

En voluumpedal fra Ernie Ball utstyrt med stemmeapparat fra Shnobel

Den første er et firma som gjerne tar imot dine pedaler for modifisering eller ombygging. Shnobel Tone er navnet på firmaet, og det følgende er adressen på Nettet – https://www.shnobeltone.com/ – det er bare å ta turen innom for å sjekke ut hva som er på gang fra deres side. De kan både levere helt nye produkter basert på Ernie Balls volumpedaler, eller du kan sende inn din egen for modifikasjoner. Den ene modifikasjonen de gjør er å bygge inn et stemmeapparat i pedalens øvre fotende. Det gjør at man har det apparatet tilgjengelig fra en posisjon man gjerne er innom stadig vekk, og når man trekker tilbake volumet kan man gå gjennom stemmingen av instrumentet mellom låtene – den bare er der, og tilgjengelig som sagt. Denne ombygningen gir deg også en ny, forbedret, pot i pedalen din. De kan også sette opp din pedal med en ny streng for styring av poten på pedalen, en streng som de går god for vil vare langt lenger enn den som fulgte med originalt. Det siste er noe det er enkelt å skifte ut sjøl, og sjølve strengen og det nødvendige verktøyet koster ikke nødvendigvis så voldsomt mye. Så for de som kan ha opplevd det problemet så kan det være verdt å sjekke det ut kanskje.

Shnobel Tone Daily Driver

De produserer også sin egen pedal, for de som måtte ha interesse av det. Deres Daily Driver, som de sjøl mener er en av de mest anvendelige overdrive-pedalene på markedet. Det er kanskje ikke så vanskelig å forestille seg når det kommer fra et hjerte, men dårlig er den uansett ikke – i en verden hvor tilbudet når det gjelder pedaler ikke akkurat begrenser valgmulighetene. Det er en kompakt pedal med volum, gain og mulighet for å trimme bass og diskant etter eget ønske. Den er solid bygd og kommer også med en tre-veis svitsj for high cut slik at utgangen kan tilpasses de fleste behov.

Wang Amplifiers Quasar

Neste er en produsent av gitarforsterkere, Wang Amplifiers, gjort av Wang Music Designs. De har to modeller i programmet sitt i dag – The Quasar og The Pulsar Reverb. Med Quasar lover de å levere en forsterker med en krets som er så enkel som overhodet mulig, samtidig som den skal levere det som er essensielt for en gitarist – nemlig tone i massevis. Forsterkeren kommer med en voltregulator som gjør deg i stand til å justere utgangseffekten hvor som helst fra 1 watt opp til 20 watt. Det er en forsterker med en kanal med en tre-veis voicing svitsj. Utgangsrørene i denne modellen er to stykk 6V6. Voicing svitsjen gir deg som sagt tre innstillinger hvor Strange er standardkanalen med litt lavere gain med en myk og søt overdrive, Top gir deg litt ekstra boost i mellomtonen og diskanten sammen med en solid bånn mens Charm er en boost som virker over hele frekvensområdet for de virkelig omfattende tweedlydene. Quasar har også en filterkontroll for å dra ned høyere frekvenser litt seinere i kretsen, noe de mener tillater overtoner å bygge i røret først. Formatet er 21 x 17 x 9,5 tommer for bredde, høyde og dybde, og vekta lander på et sted mellom 12-15 kilo alt avhengig av høyttalervalg.

Wang Amplifiers Pulsar

Pulsar er en helt ut original design fra Wang, men som de gjerne uttrykker det i kortform så er den mest å betrakte som en «bedre» Princeton Reverb med en 12 tommers høyttaler og en trafo som matcher det hele. Litt mer anvendelige tonekontroller gjør det mulig å justere den for alt fra Blackface til Tweed, og også Brit om man skulle ønske det. De mener at de sjøl har fått på plass de beste komponentene helt ned til kablingen. Romklangen er avstemt til å lyde lit plateaktig, og den kommer med en solid og mektig tremolo. Også denne modellen kommer med en voltregulator slik at man kan kjøre den trinnløst fra 1 watt og opp til de 15 watt den er i stand til å levere. Den er også utstyrt med den samme tre-veis voicingsvitsjen som på den ovenfor nevnte Quasar. Målene på denne er 20 x 16 x 9,5 tommer og vekta vil lande på et sted mellom 13-17 kilo alt avhengig av høyttalervalg.

Og for de som gjerne vil vite mer så er det fullt ut mulig å finne det på Nettet – https://www.wangmusicdesigns.com/ – hvor man også finner ut hvem som selger disse produktene, og til hvilke priser.

Puritan Model 1 forsterker

Den siste i denne omgang er Puritan, nok en leverandør av gitarforsterkere til dette markedet. I navnet ligger mye av det de helt klart ønsker å formidle til potensielle kunder. Her er det snakk om å gå tilbake til det helt essensielle, og lite annet enn det. Det kom med en enkelt modell, kalt Model 1 for sikkerhets skyld, og det er denne gangen snakk om en ren klasse A forsterker. Her er det ikke noe annet enn rør, og forsterkeren er koblet opp for hånd. Den gir en klar og fin tone ved lave volumer og en kremaktig, rik og klassisk lyd når den blir skrudd hele veien opp. Høyttaleren som de leverer denne med er produsert i Minnesota, og det er en del av denne pakken som vil være med på å gi din tone et tilnærmet perfekt resultat, samtidig som det vil være med på å gi deg helt andre og nye muligheter. Model 1 kommer dessuten også med et støvdekke.

Legg inn en kommentar