
Korg kom til Winter NAMM med en del nye produkter. De la vekt på å presentere tre av disse. Wavestate, ARP 2600 og SV2, den siste er allerede presentert i en blogg noe tidligere dette året. SV2 er et digitalt stage piano, og en oppdatering av den forrige modellen, hvor Korg har foretatt noen justeringer i forhold til alt som til enhver tid dukker opp av nye muligheter i denne verden. Jeg lar den ligge her, og de som ønsker å sjekke ut mer om SV» kan ta en tur innom – https://sessionnotater.com/2020/01/14/korg/ – hvor det ligger noe informasjon om det instrumentet fra Korg. Der har jeg også gjort en liten presentasjon av ARP 2600, som Korg har brakt tilbake på markedet etter snart femti år. Den vil kun bli produsert i et opplag på hundre enheter, og allerede før Winter NAMM 2020 var alle disse utsolgt fra Korg. Vil man vurdere en slik for egen del så må man håpe på at det er en og annen videre utover i kjeden som kan ha en på hånda. Korg valgte å begrense opplaget slik at man ikke ødela verdien på de som allerede fantes, og også fordi man ikke så det som særlig hensiktsmessig å sette igang regulær produksjon med stort sett den samme begrunnelsen. Til Korgs irritasjon, må man vel nesten regne med, har også Behringer lagt sin elsk på disse instrumentene. De har valgt å bringe ut en variant av Odyssey så langt, og de er også igang med å gjøre klar en egen variant av ARP 2600. nå var ikke Behringer til stede på dette showet, så akkurat hva planene deres går ut på, og hvor langt de eventuelt kan hå kommet med disse, er foreløpig en ukjent størrelse. Det man vet er at Behringer priser produktene sine på et svært gunstig vis, noe som gjør det langt enklere for de fleste å ta ting i bruk.

For alle andre ville de gjerne vise fram sin nye versjon av deres Wavestate synth, som nå hadde blitt kraftig oppjustert med nye muligheter, og en sann skog av utviklere som står bak dette instrumentet og alt det er i stand til å tilby den enkelte brukeren. Den nye modellen kommer med en dramatisk utvidet Wave Sequencing motor, noe man best vil merke når man tar dette instrumentet i bruk. Den originale Wavestation ble introdusert tidlig på nittitallet, og den introdusert verden for Korgs Wave Sequencing, hvor råe samplinger ble forandret inn i mønstre og lyder som ingen hadde hørt tidligere. Den medfølgende Vektorsyntesen ga musikere et helt nytt nivå av kontroll, og muliggjorde fireveis kryssoverganger av lyder og parametere.

Nå lover Korg at dette ikke bare er en nostalgisk nyutgivelse, men en enhet som er designet fra grunnen av og opp som et helt nytt produkt. Bygget for den nye generasjonen musikere, produsenter og komponister tar den signaler fra alt fra modulære synther, groove bokser og komposisjon basert på algoritmer. Den er fylt til randen med knotter og kontrollmuligheter, og på det viset inviterer Wavestate brukerne til å utforske alt det grunnleggende: filtre, enveloper, LFOer og alle effektene som man vil ha tilgang til. Alt sammen kommer med detaljerte kontroller på fronten. En knott på fronten formet som en terning genererer nye lyder via noe Korg beskriver som intelligent vilkårlighet. Wavestate kombinerer korgs egenutviklede Wavesequencing 2.0 dype modulasjonsmuligheter, en hel del polyfoni (opp til 64 stemmer) og opp til fire deler og 14 effekter til samme tid, noe som er det mest omfattende i denne kategorien ifølge Korg.

Wavestate i seg sjøl er en relativt kompakt enhet med 37 tangenter, eller tre oktaver om man vil, i full størrelse. Den er enkel å transportere og vil garantert passe inn på enhver scene, ethvert studio eller som del av en skrivebordsløsning. Den kommer med seks GB med PCM-lyder, noe som er i stand til å levere mer enn sjuhundre lyder og 240 forestillinger. I tillegg følger det med mer enn tusen Wavesequences som man kan utforske og plass til å lagre opp til 10.000 forestillinger. For at brukerne skal få mest mulig ut av sin Wavestate har den åtte modknotter som gir brukeren tilgang til de mest effektive lydparameterne for enhver lyd eller forestilling, noe som helt klart inviterer til spesialtilpasninger og utforskning av de ulike mulighetene for å skape lyd på Krogs Wavestate.

Wavestate ble designet ved Korgs R & D (forskning og utvikling) avdeling i San Diego, California. Det samme teamet som også utviklet den originale Wavestation, var med på arbeidet med OASYS og Kronos og som også har vært med på å utvikle en rekke fundamentale teknologien bak mange andre instrumenter fra Korg. Ifølge Korg er den siste inkarnasjonen av Wavestate et instrument som helt klart reflekterer avdelingen estetikk, leverende slående lyder og en dyp fleksibilitet via det siste innenfor teknologien. Mer om Wavestate, og alt annet Korg – www.korg.com – og Wavestate ville være tilgjengelig fra januar av, så for de som gjerne vil sjekke den ut skal det faktisk være mulig nå.