Korg

Korg SV-2

Korg bringer med seg en gammel kjenning dette året, i en ny utgave. For riktig å kjenne av gamle tider har de også valgt å bringe på banen, i en engangs produksjon en ende eldre kjenning. I det første tilfellet er det SV-serien som får en oppdatering fra SV-1 til SV-2, mens man med ARP 2600 velger å ta en titt litt lenger tilbake i tid. Dette er produkter som appellerer til svært ulike brukere, og behov, men som helt klart vil finne interesse av stor nok grad i begge leirer.

Korg SV-2

Korgs SV-2 Stage Piano kommer med mer av det som har gjort SV til et solid innslag i musikkmarkedet, både på scener og i studioer, i ti år nå. Den kommer med ti ganger så mye sample ROM, mer piano, keyboard, synth og akustiske lyder, mer polyfoni og flere lyder til samme tid – takket være simultane lag og en panelstyrt splitt. Den andre modellen, SV-2 SP, kommer i en vintage elfenbenfarge tar det videre med å tilby et spesialdesignet og integrert K-ARRAY stereo høyttalersystem til tilknytningsfri lyd overalt. Begge modellene vil være tilgjengelige som 88 og 73 tangenters modeller med Korgs RH3 graderte hammeraksjon.

Korg SV-2 SP

Samtidig som man har valgt å beholde grunnleggende konsepter, som den anerkjente tonale karakteren og en enkel, knottebasert lydkreasjon og valg, har Korg svart på feedback fra brukerne og til de stadig skiftende behovene til livemusikere med å presentere utvidet piano og elektriske pianolyder, med tillegget av en mengde andre vintage keyboardlyder som er med på å gjøre den nye SV-2 til en verktøyboks full av kjellerinstrumenter. Ved å trykke på en knapp kan brukere få tilgang til de mest utsøkte pianolyder fra hele verden, inkludert fra de ledende tyske, italienske, østerrikske og japanske instrumentbyggerne.

Korg SV-2 SP

«Disse SV-2 modellene kommer med mer av alt det som gjorde den originale SV-1 så populær. Flere lyder. Mer minne. Mer polyfoni. Flere forvalg, Mer kontroll. Det er ganske enkelt bokstavelig talt alt man kunne ønske i et stage piano – og mer,» uttrykte James Sajeva, sjef for Music Technology Brands hos Korg i USA. «Kombinasjonen av dens klassiske egenskaper, kraftig oppdatert utvalg av lyder og nye kapasiteter er garantert noe som vil gjøre SV til et piano å ta i bruk i de årene som kommer.»

ARP 2600

For synthelskere kan det være greit å vite at man nå kan skaffe seg en helt ny ARP 2600. Korg har offentlig annonsert at ARP 2600 er tilbake i all sin prakt i en engangs produksjonsserie. Den nye ARP 2600 er en sann kopi til hundre prosent av originalen, utstyrt med tre oscillatorer i et semi-modulært instrument som virkelig satt farge på synthverden i 1970 sammen med noen nye sentrale egenskaper som bringer den på plass inn i vårt århundre.

Kofferten ARP 2600 blir levert i

ARP 2600 er mer enn synth, den er en komplett lyddesignstudio i seg sjøl. Til og med i dag står ARP 2600 som en brobygger mellom de individuelle elementene man finner i modulære synther og den umiddelbare i et instrument for produksjons og utøvelse. Den inkluderer en samling oscillatorer, envelope, et filter og en forsterker – alle de nødvendige byggeklossene som går inn i analog syntese. Også tilgjengelig er mye av den fleksibiliteten man fant i et vintage modulært system, inkludert ring modulasjon, lag og volt prosessorer, en envelope følger, forforsterker, en klokkeklar svitsj, støykilde, sample og hold modul, signal invertere, en ekstra mikser og til og med et sett med parallell-kablet/multijacker.

Det nye ARP 3620 keyboardet

Denne limited versjonen legger til en 128 noters sequencer, USB og MIDI kontakter, XLR lydutganger og en Arpeggiator. Sjøl om den er tro til den originale designen så har funksjonaliteten til inkluderte 3620 keyboardet blitt kraftig forbedret. Den han 49 tangenter av full størrelse, aftertouch, portamento og den er også duofonisk, noe som gjør det mulig å spille to noter samtidig – enkel eller flere triggeringer er også tilgjengelig. Hver nye ARP 2600 vil bli levert i en spesialbygget koffert, komplett med hjul.

ARP 2600 høyre side av frontpanelet
ARP 2600 den midtre delen av panelet
ARP 2600 den venstre delen av panelet

«Den originale ARP 2600 synthen ble raskt den synthen som man tydde til blant hvem som var hvem i musikkverden for musikere gjennom ulike sjangre, og den nye ARP fanger erfaringen, lyden og det umiddelbare i den originale for en nye æra med musikere,» slår James Sajeva fast. «Fra presentasjonen av instrumenter som MS-20 mini og Minilogue og til å fremme ARP som varemerke på nytt, og det å bringe denne nye synthen tilbake. Korgs pasjon for å skape fantastiske analoge instrumenter er sterkere enn noensinne.»

ARP 2600 under arbeid

Samtidig med at man nå kommer med ARP 2600 kunne Dina Perlman, datter etter oppfinneren og pioneren på området for elektronisk musikk og etablerer av ARP i sin tid, den avdøde Alan R. Perlman, annonsere dannelsen av en stiftelse dedisert til å bevare arven etter oppfinneren ved å gjøre hans instrumenter tilgjengelige, og for å inspirere nye generasjoner til å bruke fantasien og skape. Stiftelsen vil ha en stand i forbindelse med NAMM – #8600 Hall B. For de som er nysgjerrige så vil prisen på en ARP 2600 ligge på 3.899,99 dollar i USA. Mer finner du her – www.korg.com – og litt om antall tilgjengelig og hvordan man kan få tak i en.

Legg inn en kommentar