NAMM 2020 – Gibson

Salgssjefen hos Gibson, Cesar Gueikian

Gibson har allerede annonsert hva de bringer med seg til NAMM, så for de med dårlig tid er det bare å sette seg ned med det som vil bli aktuelt fra Gibsons side i løpet av dette året. Programmet er omfattende, og det virker helt klart at de har fått ting i gir i Nashville nå. Det er full fart framover helt klart. Gibson understreker at de har vært et firma helt klart synonymt med det å skape og forme lyd. De nye modellene fra Gibson feirer de ikoniske modellene fra hva de beskriver som Gibsons gylne æra samtidig som de ser i retning av framtida med instrumenter som pleier nye musikere på tvers av generasjoner, kjønn og musikkformer. Gibson sto fram i 2019 som den lederen i feltet som man gjerne mener at de er ved å tilby nye, relevante og prisvinnende gitarer. Kombinert med et revitalisert varemerke og fornyet tillit fra alle Gibsons artister, er 2020 klar for å ta Gibson til det neste nivået når de nå viser fram årets nye produkter, lanserer historieskapende nye kolleksjoner og artistsamarbeid i forbindelse med NAMM 2020. Alt blir lagt til rette for at man skal få et så godt inntrykk av hva Gibson er i dag når man kommer inn i rommet deres i tredje etasje på Anaheim Convention Center. Der vil det være artister til stede som vil presentere de ulike instrumenter fra en scene og en ny akustisk lounge, så vel som spørsmål og svar runder med musikere og nyheter fra musikkindustrien og nye produktdebuter fra ikoner til kommende artister. De har en hel del under ermet dette året, og de er virkelig klare til å vise det fram.

Gibson Les Paul Specials

Gibson Original Collection bringer med seg klassiske designer, innovasjon og autensitet tilbake i hendene til Gibson fans. Det inkluderer den legendariske Les Paul Standard 50’ og 60’. «For mindre enn ett år siden lanserte vi den nye Original Collection som en måte å kunne gå tilbake til 50- og 60-tallet, for å gi tributt til vår ikoniske gylne æra ved å bringe disse klassiske designene tilbake i hendene til Gibson fans,» sier Cesar Gueikian, salgssjef hos Gibson.

Gibson Les Paul Special

«Modern Collection reflekterer en ny æra i innovasjon, noe Orville Gibson startet med i 1884 og Ted McCarty drev videre på 50- og 60-tallet. Det inkluderer mange aktuelle oppdateringer som musikere har omfavnet, slik som kropper med lavere vekt, push-pull systemer for å svitsje mellom Burst Bucker og P90 lyder, innovativt tilpassede halser med asymmetrisk profil, tilpassede hælstykker for tilgang til de øverste båndene uten særlige anstrengelser,» legger Cesar til.

Gibson Flying V Antique Natural

Som et første historiske skritt lanserer Gibson sin Slash Collection (som ble presentert i den forrige bloggen, og noe jeg kommer tilbake til når det hele setter igang for alvor. Gibson vil utvide sin Original Collection med ny 70-tallstype Flying V og Explorer. Den ikoniske 70-tall Flying V har blitt redesignet med et gripbrett av rosentre med lister, en slank hals og et par 70-talls tributt burstbuckere uten deksel, og alt er montert for hånd med oransje kondensatorer og tilgjengelig i en Classic White finish med et matchende hode, reflekterende knotter av sølv og forkommet isenkram. /0-tall Explorer har vært på scener over hele verden. Nå med et par burstbuckere på lik linje med Flying V, og med de samme hensyn til detaljer. Rosentre gripbrett med lister, sorte speed knotter og forkrommet isenkram. Den ser minst like ikonisk ut som den generasjonen med musikk det var med på å skape.

Gibson Les Paul Special TV Yellow

Gibson legger nok en gitar til Modern Collection når de nå presenterer en Les Paul Special Tribute i to ulike konfigurasjoner med pickuper (humbucker og P90) som en startmodell til 999 dollar i USA, og den blir bygd i USA av de samme hendene som gjør den samme søsteren Original Collection Les Paul Special TV Yellow gitarer.

Gibson Les Paul Standard Custom Shop

«Gibson Custom Shop er et begrep som representerer toppen av håndverk, kvalitet og eksellent lyd. Hvert enkelt instrument feirer Gibsons arv gjennom nøyaktighet, autensitet og hensyn til detaljer,» sier Cesar. «Vi skapte nylig Murphy Lab hos Gibson Custom Shop sammen med Tom Murphy som mesterbygger. Sammen ser vi på det hele med nye øyne og vi implementerer nye måter for å kunne levere Gibson Custom Shops historiske erfaring til vår utvidede fanbase med gitarentusiaster.» Tom vil bringe med seg sin ekspertise, autentiske stil og sin pasjon for å bygge historisk korrekte gitarer til Custom Shop for å forme framtiden til Murphy Lab og sementere arven etter han.

Gibson Les Paul Standard Custom Shop i koffert med alt tilbehør

2020 vil introdusere den nye 60th Anniversary 1960 Les Paul Standard i tre versjoner. De som vil bli bygget under den første tredjedelen av dette året (V1) vil dele de samme spesifikasjonene som sine søsken fra 1959. Den midtre delen (V2) vil ha tynnere halsprofiler, andre knotter og skarpere farger. Den siste tredjedelen (V3) vil få ende tynnere halsprofil. Hver enkelt av disse versjonene inspirerer generasjoner av musikere på ulike måter, mens de vil være med på å skape musikkhistorie uansett.

Cesar meden SG i Peltham blå

Gibson Custom Shop vil lansere en ny Historic Reissue ES Collection – med virkelig sanne historiske deler, autentiske dimensjoner og konturer skannet fra verdifulle vintage originaler.

Sjefen sjøl, James «JC» Curleigh med en Les Paul Standard

Custom Shop vil også vise fram en ny og begrenset produksjon av historiske nyutgivelser i en regnbue av spesialfarger. Disse vil inkludere ikoniske modeller som 1963 og 1964 Firebird V, 1964 SG Standard, 1965 Non-reverse Firebird V, 1967 mahogni Flying V, alle med Maestro Vibrola. 1963 SG Special med Lightning bar og Modern Les Paul Special Double Cut. Spesialfargene inkluderer Pelham Blå, Candy Blå, Frost Blå, Olive Drab, Classic og Polaris Hvit, Inverness Grønn, Heather Poly, Silver og Gold Mist Poly, Kerry Grønn, Cardinal Rød, Ember Rød, Sparkling Burgunder, Purple Metallic, Sort, Rosa og mange andre.

Cesar Gueikian med en Chris Cornell ES-335

2020 vil også se flere artistsamarbeid med begrenset produksjon av ulike modeller som for eksempel Trini Lopez Standard som en Core Historic Reissue modell og den ikoniske «Monkey» SG-en til Tony Iommi. «Tonys ikoniske riff, tunge tone og massivt innflytelsesrike album skapte grunnlaget for heavy metal og mange andre sjangre som fulgte,» forklarer Cesar. «Det å ha muligheten for å kunne jobbe sammen med Tony for å gjenskape hans original 1964 SG er den ultimate æren for oss her hos Gibson.»

«Nylig ble jeg invitert til Nashville av Cesar og JC som jeg må fortelle dere at er så utrolig entusiastiske og fulle av pasjon,» forklarer Tony Iommi. «Jeg hadde anledning til å gå inn i fabrikkene, treffe folkene som arbeider der og så hvor dedikerte disse alle var. Gibson gitarer har blitt løftet en million ganger med det nye teamet som er fullstendig involvert, og det er hva som har vært savnet hos Gibson i lang tid nå. Det er ingenting som kan stoppe dem, noe som er stor moro for oss gitarister,» legger Iommi til.

Tony Iommis karriere, som mannen sjøl, en elsket over en hel verden. Og mens hans innovative stemming og spillestil var en viktig del av hans monstrøse toner, så var det en Gibson SG ved navn «Monkey» som var i senter av det hele. Denne, omfattende modifiserte, 1964 SG Special ble benyttet omfattende med den originale sammensetningen av Black Sabbath og hørt på hvert eneste album og turne gjennom 70-tallet. Takket være den omfattende tilbakestillingen og pinlige hensynet til detaljer som ble anvendt av Gibson Custom Shop, har 50 eksakte kopier blitt skapt, 25 høyrehendte og 25 venstrehendte, som originalen, og hver enkelt er signert og nummerert av Tony Iommi sjøl. Ingen detalj ble oversett når disse gitarene ble bygget og aldret, og på så vis er disse i stand til å fortelle hele historien om «Monkey» fra zerobåndet til detaljene i strengefestet i enden og til de legendariske pickupene, som ble håndbygd i England av den nå avdøde John Birch. Hver enkelt gitar vil også inkludere en eksakt kopi av Tonys halskjede med sølvkors med en koffert formet som en kiste, en kopi av Tonys lærreim som han benyttet på turne og en 1960-koffertkopi.

Gibson Custom Shop er også i gang med å arbeide sammen med det legendariske multitalentet gitaristen fra Tool, skulptør, spesialeffektdesigner, videograf og produsent Adam Jones. De skal gjenskape hans originale 1979 Les Paul Custom Silverburst som kan sees live på scenen nå med Adam på deres verdensturne og deres nye album «Fear Inoculum.» Flere detaljer om dette prosjektet kommer seinere i 2020.

Gibson 1960 Hummingbird

«Gibson Acoustics og Acoustics Custom Shop er et forsøk på få et nytt fokus på Gibsons akustiske gitarer, akkurat som vi gjorde med vår elektriske portefølje, ved å benytte de samme prinsippene når det gjelder håndverk. Vi rekalibrerer vår akustiske portefølje i Original og Modern Collection og lanserer en Acoustic Custom Shop med Historic og Modern Collections,» forklarer Cesar. «Våre akustiske gitarer har definert lyd gjennom 126 år og vi har all hensikt å bygge videre på den arven og komme med nye ikoniske instrumenter til nye generasjoner av musikere.»

Gibson Songwriter Croma

Gibson er stolte av å kunne presentere den nylige oppsatte Gibson Acoustic Custom Shop basert i Bozeman i Montane. «Med den akustiske Custom Shop vil vi bringe tilbake alle de akustiske ikonene i deres sanne historiske form med Historic Collection og vi lener oss inn i framtida med vår ornamenterte Modern Collection,» sier Cesar. Acoustic Custom Shop Historic Collection inkluderer en 1942 Banner J-45, 1942 Banner Southern Jumbo, 1934 Jumbo, 1936 Advanced Jumbo, 1939 J-55, 1952 J-165, 1957 SJ 200, 1960 Hummingbird, Pre-War SJ 200 rosewood og en hel del mer. Acoustic Custom Shop Modern Collection vil forske i spenningen mellom klassiske designer og moderne materialer med kropper designet for komfort og en moderne stemme, lettspilte, slanke halser og en flatere gripbrettradius for en bedre følelse. Serien vil inkludere en J-45 Deluxe Rosewood og en Songwriter Croma.

Legg inn en kommentar