Phil Jones Bass – Kala

PJB BG-110 Bass Cub II

Phil Jones Bass har kommet med en ny, og meget kompakt kombo, som burde være av interesse for svært mange bassister (muligens en god del andre også for den saks skyld). PJB Bass Cub II, eller modell BG-110 om man vil, er en oppdatert versjon av deres tidligere populære modell Bass Cub (BG-100). Dette er igjen en basskombo på størrelse med en skoeske, og ut av den vil det komme en meget solid basslyd via et klasse D-trinn som sitter i denne enheten. Phil Jones Bass påstår at dette er så lett at den kan løftes med en finger. Sammenlignet med den originale Bass Cub vil BG-110 ha en god del mer transient attakk, ikke minst takket være en forbedret høyttaler som kommer med langt bedre akselerasjon av konen, større dynamikk og en lavere harmonisk forvrengning. Også forsterkerseksjonen har blitt kraftig forbedret gjennom en helt ny strømforsyning som gir en meget solid og stabil strømtilførsel for mating av forsterkeren.

PJB BG-110 Bass Cub II

Utviklingen av denne nye versjonen har foregått under de siste to årene. Dimensjonene er 30 centimeter bred x 28 centimeter dyp og 20 centimeter høy, sånn cirka. Vekta er rundt åtte kilo. Den blir levert med et mykt cover. Den kan dessuten også plasseres oppå og bli tilkoblet et ekstra PB-300 aktivt kabinett med en 250 watt forsterker, og da har man plutselig tilgang på et anlegg som kan levere 350 watt totalt. Det åpner opp for en hel del utvidede muligheter sjølsagt, samtidig som man kan reise temmelig lett med hovedenheten – i dette tilfelle en Phil Jones Bass BG-110 Bass Cub II.

PJB BG-110 Bass Cub II

I tillegg har PJB kommet opp med en langt bedre høyttaler, som er spesielt utviklet for BG-110 Bass Cub II, og som gir en bredere og mykere frekvensrespons gjennom bruk av en teknologi som de sjøl beskriver som «Chrome Dome». Denne teknologien vil tilby økt dynamikk og hastighet i responsen, som i langt bedre grad er i stand til å fange enhver nyanse som den enkelte musiker kan presentere – fra delikat fingerspill til skikkelig grovkantet slapping. De to individuelle kanalene kan akseptere to instrumenter eller en mikrofon. Den har også en stereoinngang for en trommemaskin eller en iPod/MP3-avspiller. Man kan øve med en BG-110 Bass Cub II enten via de to innebygde høyttalerne eller via hodetelefon. Phil Jones Bass mener at med de egenskapene som en BG-110 Bass Cub II kan tilby er det ingen unnskyldninger som gjelder når det kommer til øving.

PJB BG-110 Bass Cub II

Denne enheten vil være tilgjengelig fra 4 januar 2020, og i Europa vil prisen ligge på Euro 699,00. Ønsker du å finne ut mer om BG-110 Bass Cub II kan du finne det på denne adressen – https://www.pjbworld.com/cms/ – der vil du også finne en hel del annen informasjon om andre produkter også.

KALA U-BASS STRENGER

Det er godt kjent at det er et spesielt behov for strenger når det kommer til Kalas U-Bass modeller. Kala kan nå melde at de nå også kan levere to nye sett med strenger for fire- og femstrengs U-Bass. Dette er sett som er tilgjengelige nå.

KALA U-Bass strenger

Kala U-Bass Flatwound sett for firestrengers U-Bass (produsert av Gallistrings for Kala). Dette settet kommer med strenger som består av forkrommet stål spunnet rundt en nylon kjerne. Disse strengene blir produsert i Italia av Gallistrings. Som Kala melder skal disse strengene gi rask stemming og stabil intonasjon, og de vil gi en varme og konsistens til din U-Bass som aldri tidligere ifølge Kala. Dette er såkalte High Tension strenger, og de loves å gi tone og manøvrerbarhet ikke ulikt en kontrabass. Myke å berøre så vil disse flate tapespunnede strengene gjøre det mulig for fingrene dine å gli avgårde over gripbrettet, samtidig som de også beskytter halsen fra slitasje – perfekt for enhver akustisk U-Bass, med eller uten bånd. Dette er strenger som ikke er ment for de massive elektriske U-Bass modellene. Som sagt er disse strengene tilgjengelig allerede fra midten av desember dette året, og midten har vi passert nå.

Kala U-Bass Roundwound sett for femstrenger, med høy C. Disse strengene kommer med spinning som har blitt konstruert av sølvbelagt kopper, og de blir framstilt i USA. Dette er strenger som vil bedre intonasjonen og spillbarheten for de som foretrekker en noe mer tradisjonell streng. Disse strengene er, ifølge Kala, et fantastisk verktøy for musikalske uttrykk. Kala mener også at den høye C-strengen er langt nærmere tonen i den menneskelige stemmen. Denne strengen gjør det også mulig å spille på tvers av strengene i den samme posisjonen og det gjør det også enklere å beholde stemminga i de lave strengene på de laveste båndene – noe de mener vil gi en utvidet rekkevidde når det skal spilles soloer, akkorder og dobbelstoppere. Dette er et sett som vil gjøre en U-Bass litt brightere, og som er like gode for spilling av riff som akkorder eller melodier. Dette settet lover de vil være tilgjengelig snart. Det er bare å følge med på hjemmesidene deres, eller abonnere på nyheten fra Kala, om ukulele er interessant.

Legg inn en kommentar