Ukuleler fra Kala

Kala KA-ASZTC-ST Tenor Ukulele

KALA er i ferd med å gjøre seg klar for 2020, og i den anledningen presenterer de noen nye modeller som det skal møte det neste året med. Og som tilfellet gjerne er med KALA er det snakk om ukuleler. Fire nye modeller som kanskje kan ha en viss interesse for de som vurderer slike instrumenter også. KALA er mest sannsynlig og langt på vei verdens mest erfarne og populære ukuleleprodusent, og det følgende er hva som nå kommer fra dem.

Kala KA-ASZTC-ST Tenor Ukulele

KALA KA-ASZCT-ST er en modell med et lokk av massiv gran og med sider og rygg av ziricote. Den blir levert som en tenormodell komplett med koffert. Den har en super tenor kropp, som KALA beskriver det som, og har en skalalengde på 479 millimeter. Totallengden på instrumentet er 714 millimeter. I tillegg til lokket av gran og sider og rygg av ziricote så er halsen av mahogni (Aucoumea klaineana) og gripbrettet av ibenholt (Diospyros crassiflora). Hodet kommer med åpne spalter og en KALA-logo på toppen. Sadel og stol er fra GraphTech og er deres NuBone design. Punktmarkeringer på gripbrettet, flammelønn i listene. Forkrommede åpne mekanikker. Strengene som står på ved levering kommer fra D’Addario, og det er klare nylonstrenger med en spunnet G-streng. Silkemyk finish. Den kommer inkludert med hva KALA beskriver som en baritone soft light case. Prisen på denne ukulelen blir i Europa Euro 459,-.

Kala KA-AMHG-ST Tenor Ukulele

KALA KA-AMHG-ST er en massiv mahogni super tenor ukulele, med koffert. Igjen med en skalalengde på 479 millimeter og en total lengde på 714 millimeter. Som antydet har denne modellen et lokk av massiv mahogni (Entandrophragma cylindricum) og det samme i både sider og rygg. Halsen er av mahogni (Aucoumea klaineana) mens gripbrettet er av ibenholt (Diospyros crassiflora). Hodet på denne modellen har også åpne spalter for mekanikken, og den er utstyrt med en logo som forteller at dette også er en Kala. GraphTech NuBone sadel og stol, punktinnlegg, flammelønn lister, flammelønn rosett, forgylte åpne mekanikker og levert klar med D’Addario nylonstrenger med spunnet G-streng. Silkematt finish. Denne blir også levert med koffert. Prisen i Europa vil bli Euro 299,-, bare så det er nevnt.

Kala KA-ASCP-ST Tenor Ukulele

KALA KA-ASCP-T med massivt lokk av ceder, pau ferro og denne også som tenormodell. Skalalengden er noe kortere på denne modellen der den måles til 431 millimeter, mens instrumentets totale lengde er 663 millimeter. Denne har som sagt et lokk av massiv ceder, mens rygg og sider er utført i pau ferro. Halsen er av mahogni og gripbrettet av ibenholt – alt av samme type som i instrumentet over. Samme designen på hodet og denne kommer også med sadel og stol i NuBone fra GraphTech. Punktmarkeringer på gripbrettet og lister av mahogni. Den har en asymmetrisk rosett utført med lønn og pau ferro, og forgylte åpne mekanikker komplett satt opp med nylonstrenger fra D’Addario og en silkematt finish. Denne modellen har fått en pris i Europa på Euro 399,-, og hva det vil bli i Norge må de svare på som skyver disse i Norge.

Kala KA-ASCF-C Concert Ukulele

KALA KA-ASCF-C er en ukulele i Concert-format. Den kommer med et massivt lokk av ceder, og siden det er snakk om en Concert modell så er skalalengden 378 millimeter, mens instrumentets totale lengde er 612 millimeter. Den kommer med et massivt granlokk, med sider og rygg av pau ferro. Halsen er av mahogni (Aucoumea klaineana er variantens navn). Gripbrett av ibenholt (Diospyros crassiflora er betegnelsen). Hodet er det same som på de foregående modellene, med Kalas logo, stol og sadel levert av GraphTech, og av deres NuBone. Punktinnlegg på gripbrettet. Den har en asymmetrisk rosett som er utført av lønn og pau ferro. Forgylte, åpne, mekanikker. Også denne kommer satt opp med nylonstrenger levert av D’Addario og med en silkematt finish. Den kommer komplett med en myk lett koffert. I Europa vil denne modellen få en anbefalt utsalgspris på Euro 365,00.

Dette er instrumenter som vil bli tilgjengelige fra midten av januar 2020. ønsker man å vite mer om disse instrumentene og alt annet Kala er opptatt med og av så kan man ta en tur innom https://kalabrand.com for all nødvendig informasjon.

Kala Makala Shark Ukulele

En ukulele de har sluppet allerede nå er Kala Makala Shark Ukulele. Den kommer til en helt annen pris siden den vil løpe avgårde for Euro 66,00. Dette er en konserttype modell med en skalalengde på 378 millimeter og en total lengde på 612 millimeter. Lokket er av mahogni (Shorea dipterocarpaceae) mens kroppen kommer utført som formstøpt av kompositt plast. Den har 18 bånd av messing, gripbrett av sort valnøtt, sort valnøtt stol og en hals av mahogni (Aucoumea klaineana er varianten i det tilfellet). Den kommer med åpne stemmeskruer og er satt opp med Nylgut strenger fra Aquilla. Finishen er noe Kala beskriver som matt haifinnegrå. Den blir levert i en Makala nylonbag.

Legg inn en kommentar