Rotosound – Ultramag

Rotosound er nok et firma de fleste har hørt om, og har de ikke hørt om firmaet så har de garantert hørt produktene. James How og Rotosound var tidlig ute med strenger som var med på å forme den lyden vi alle har vokst opp med. Ikke minst takket være John Entwistle og hans bassarbeid for The Who. Den første bassen han hadde som vekket hans interesse for strenger for alvor var en Danelektro bass. Problemet hans var at for å få tak i de strengene måtte han kjøpe bassen. Det var ingen i England som førte strengene som befant seg på disse instrumentene – det ble et visst forbruk av en hel del slike basser i en periode. Det er da Rotosound for alvor dukker opp, som er firma som var i stand til å forstå hva det var han var på jakt etter, og som også var i stand til å produsere noe som tilfredsstilte han. Han var på jakt etter en pianoaktig lyd i bassen, og med de nye strengene fra Rotosound kunne han etter hvert oppnå det. Dette var Rotosound Roundwound Swing Bass RS66

Og det skjer ikke ofte, men nå kommer Rotosound med helt nyutviklede strenger for bass, fire- og femstrengs basser i første omgang. Dette er sett med strenger for bassgitar som vil bli lansert på NAMM i januar neste år, og om noen skulle befinne seg på den plassen vil de finne Rotosound på stand nummer 4802.

Disse nye strengene, med betegnelsen Ultramag, består av en legering kalt Type 52 Alloy. Det er sett som vil se Rotosound klatre litt høyere opp på prisskalaen, hvor settene vil bli priset til 29,95 pund for fire strenger og 34,95 for fem strenger. De sier at dette også vil gi handlerne litt bedre marginer. I første omgang vil strengene bli tilgjengelig via 40-100 og 45-105 sett for fireren, og for de fem er det snakk om 45-130. De vil begynne å gjøre prøver tilgengelig i forbindelse med NAMM i januar 2020, så reaksjoner på disse nye strengene fra Rotosound vil først dukke opp etter det showet.

Personen med ansvar for materialer hos Rotosound, John Doughty forklarte vitenskapen bak de nye strengene på følgende vis: «Med en sammensetning bestående av 52 prosent nikkel og 48 prosent jern, så vil disse nye og høyst magnetiske strengene helt klart forsterke mellomtonen og det lave registeret sammenlignet med strenger av stål. Dette er et materiale som er utviklet for å anvendes innen luftfart og elektronikk i den øvre enden. Den lille graden av utvidelse vil bidra til å holde stemmingen av instrumentet under svært ulike miljøer. Med den rustforebyggende egenskaper og den unike sammensetning av lyd er det helt klart strenger for kresne musikere som er på jakt etter den ekstra tonale karakteren disse vil kunne gi.»

Styreformannen hos Rotosound, Jason How, forklarte tekningen bak produktet: «Fra vårt omfattende utviklingsarbeid har vi funnet ut at bassister er på jakt etter den litt spesielle karakteren og spesielt for en litt mykere følelse. Vi er veldig tilfredse med det vi nå har kommet fram til og jeg tror at bassister og handlere kommer til å sette stor pris på disse strengene, som vi dessuten mener vil være vel verdt den litt ekstra investeringen som vil ta både tonen og marginene til nye nivåer.»

Dette er strenger som til hundre prosent blir produsert i deres fabrikk i Sevenoaks i England.

John Entwistke, 1985

Rotosound har skapt, designet og produsert strenger i mer enn seksti år. De var med på å bidra til musikken til Jimi Hendrix, John Entwistle og Geddy Lee og satt dem i stand til å produsere den musikken som har kommet ut av disse artistene. De står bak produkter som RS66 og Roto strenger og er i sannhet stolte av å være en del av rockens historie. Firmaet ble etablert av James How i 1958, og er basert i Englend og er dessuten også familieeid og drevet av familien. Kjerneverdiene til Rotosound er i liten grad endret siden starten. Litt mer sofistikerte maskiner, designet og bygd av etablererens sønn, Jason How, produserer fortatt strenger for instrumenter av høy kvalitet gjennom bruk av de beste materialer og et team av folk som virkelig setter pris på å være med på dette, og som elsker det de gjør. Hver enkelt streng blir fysisk og visuelt sjekket under hvert enkelt steg i forbindelse med produksjonen for å få en så jevn kvalitet som overhodet mulig, for å sikre at hver enkelt kommer med forventet tone, stabilitet og varighet.

James var og Jason er en musiker og ingeniør med visjon og en pasjon og et lederskap som har ført til at Rotosound har blitt en av de fremste produsentene av strenger for instrumenter i dagens verden. Rotosounds produkter er en kombinasjon av musikkunnskap, historie og utsøkte produksjonsmetoder for å produsere strenger som setter liv til musikken. Jason, følger i sin fars fotspor når han jobber hvileløst med å finne opp nye maskiner, oppfinne strenger på nytt og gjenoppdager produkter som Vintage Fuzz pedalen. Rotosound forbedrer, mens de trofast holder fast i originalene, sine egne produkter ved å ta i bruk det beste som vår tid kan tilby av datateknikk og komponenter som nye pakkemetoder som sørger for at strengene når fram til kundene like friske som den dagen de forlot fabrikken. Produktene til Rotosound blir nå solgt i mer enn åtti land over hele verden. Rotosound er stolte av det faktum at noen av de største gitaristene og bassistene i verden bruker deres strenger, men de trekker også stadig til seg de beste av de nåværende og de kommende musikerne i denne verden. Rotosounds strenger har spilt en sentral rolle når det kommer til rockens historie, og de har ingen planer om å senke tempoet for sin egen del i så måte.

Legg inn en kommentar