Sheryl Crow – Royer – Supro

Sheryl Crow med sin Gibson Sheryl Crow Country Western

Gibson fortsetter sin satsning i samarbeid med artister, og denne gangen har turen kommet til Sheryl Crow. Modellen det er en snakk om er en Country Western Supreme, som de slapp for det store markedet 24. september i år. Av utseende er den ikke mye ulik en Hummingbird, men der slutter også den sammenligningen. Denne modellen bygger på helt andre kvaliteter når det kommer til det avgjørende – nemlig lyden den skaper.

Gibson Sheryl Crow Country Western.

Denne modellen er skapt for Sheryl Crow, og er basert på hennes egen Gibson Country Western, men med en del andre detaljer på plass. Det viktigste er helt klart den interne konstruksjonen, hvor det hele er hentet fra Gibson 1930-tallets Advanced Bracing Pattern. På det viset har man klart å kombinere den søte tonen i hennes original med den punchen som dette konstruksjonsmønsteret har gitt grunnlag for. Dette kombineres med et lokk av gran som har blitt termisk aldret, og hvor hudlim har blitt brukt gjennom hele konstruksjonen. Alt sammen er bidrag for å få denne modellen til å gi litt ekstra projeksjon, utvidet uttrykk og med et bredere dynamisk omfang. I hvor stor grad Gibson har lykkes med det vil de finne ut som setter denne gitaren på prøve ved anledning.

Gibson Sheryl Crow Country Western.

Gibson Country Western er også utstyrt med pickup, noe som gjør at den vil fungere helt utmerket på en scene også. Gibsons valg i den forbindelse har vært en Amulet M analog pickup for en best mulig tone og respons fra gitaren når den plugges inn. Med Gibson Sheryl Crow Country Western Supreme mener Gibson at de har skapt den mest spesialtilpassede Country Western i Gibsons historie. Finishen er hva de beskriver som Antique Cherry som er med på å forsterke inntrykket som materialet som er benyttet kommer med. Alle Gibson Sheryl Crow Country Western Supreme vil bli signert for hånd av Shirley Crow, og de vil også komme med et sertifikat som bekrefter autensiteten.

Gibson Sheryl Crow Country Western.

Lokket er utført i aldret sitka gran, mens rygg og sider er gjort av mahogni. Lokket er som nevnt temperaturbehandlet for best mulig lyd fra første tone. Det er en flerlagsbelisting rundt kroppen, både fram og bak. Halsen er av mahogni, og har en rund profil. Gripbrettet er av rosentre, med tjue bånd over en skalalengde på 24,75 tommer. Pickupen under sadelen er av merket Amulet M som nevnt, og den kommer med volum og tonekontroller montert inne i lydhullet. Den blir levert i en hard koffert.

Gibson Sheryl Crow Country Western.

Sheryl Crow burde være godt kjent som artist nå, som den ni ganger Grammy-vinnende artisten hun tross alt er. Hun aktuell nå, med sitt tiende album under eget navn. Tittelen på dette albumet er Threads. På dette albumet har hun samarbeidet med et dusin andre artister, folk Stevie Nicks, Maren Morris, Brandi Carlie, Chris Stapleton, Bonnie Raitt, Willie Nelson, Emmylou Harris, Joe Walsh, Gary Clark Jr. og flere. Hun legger dessuten ut på en verdensomspennende turne for å forsvare dette nye albumet.

Royer AxeMount for montering og perfekt plassering av en Royer R-121 og en 57-type mikrofon.

Liten, men helt sikkert viktig nok for de som ser potensialet, nyhet fra Royer ble også sluppet for en tid tilbake. De har utviklet et produkt de har valgt å gi navnet AxeMount. Det er en holder som kombinerer en dynamisk mikrofon med en av Royers båndmikrofoner i en enkelt holder som plasseres framfor høyttaleren. Med denne holderen kan man kombinere en R-121 båndmikrofon med en 57-type mikrofon for en miks av det beste verden kan gi av innspilt gitarlyd, på scene som i studio. Royers R-121 har lenge vært en favoritt blant lydteknikere i studio for innspilling av elektrisk gitar, og da gjerne i kombinasjon med en 57-type mikrofon. Fordelen med denne løsningen, spesielt for de som har valgt å gå den veien allerede, er at man kan få mikrofonene plassert på en enkelt holder, og så flytte den rundt inntil man finner den beste posisjonen. Har man allerede mikrofonene er ikke dette det store utlegget for å si det slik, og det gjør virkelig en stor forskjell.

Supro Blues King 8.

Supro har sluppet en liten rørdrevet kombo – et nytt medlem i deres Blues King forsterkerserie. Det er, ifølge Supro, en moderne versjon av deres laveffekt forsterkere som ble produsert i Chicago under midten av femtitallet. Hvert element i Blues King 8 forsterkeren ble utviklet fra grunnen av for å kunne levere den legendariske dynamikken som kjennetegner lyden av de gode gamle Supro forsterkerne. Det betyr at denne forsterkeren har blitt utstyrt med en helt ren klasse A signalgang, en spesialprodusert åtte tommers høyttaler og et kabinett med en distinkt vintage stil.

Supro Blues King 8.

Når gitarsignalet ditt treffer fronten på en Supro Blues King 8 går det rett inn i et 12AX7 forforsterkerrør. Der blir lyden forsterket opp og sendt videre til en 12AU7 triode sluttforsterker som leverer hele 1 watt med ren amerikansk gitartone. Blues King 8 holder seg til arven til Supro ved å levere en bred palett med ren og skitten tone for profesjonell innspilling og øving hjemme. Denne forsterkeren leverer med andre ord en enorm studiolyd når den blir plassert framfor en mikrofon.

Supro Blues King 8.

På fronten har man tilgang til volum, tone og master volum, sammen med en ekstra gainfunksjon som engasjeres ved hjelp av en fotpedal som justerer gainen til forforsterkeren. Blues King 8 har også en linjeutgang som gjør det mulig å bruke denne forsterkeren som en vrengkilde før en annen forsterker eller inn i en DAW. Linjeutgangen i Blues King 8 er hensiktsmessig plassert før master volum, noe som gjør det mulig å skvise forforsterkeren samtidig som man blander inn lyden av den innebygde åtte tommers høyttaleren slik man gjerne vil ha den til å lyde.

Supro Blues King 8.

Den vintageinspirerte kretsen er basert på Spectator-modellen fra midten av femtitallet, og den kommer med en BK8 høyttaler. Denne høyttaleren er spesialdesignet til å fange magien til de originale felt-spole høyttalerne som ble brukt av forsterkerprodusenter ved starten av den elektriske tidsalderen. Prisen i USA vil ligge på 299 dollar. Mer finner du på https://suprousa.com

Legg inn en kommentar