Gibson Eric Clapton 1964 Firebird I

Gibson er i gang med nok en signaturmodell på sett og vis. Denne gangen er det Firebird som blir gjenstand for den æren, og den modellen de har tatt utgangspunkt i er den som Eric Clapton i sin tid brukte under tida med Cream. Forhåndssalget starter 20. august, og i USA er det Guitar Center som skal være eksklusiv salgskanal for denne modellen. I Europa vil det gå gjennom de kanalene som eksisterer der. Lanseringen vil skje i forbindelse med starten av den neste Crossroadsfestivalen, når den starter i Dallas, Texas, 20. september i år.

Gibson Eric Clapton 1964 Firebird I

Gibson siterer Eric Clapton i det presseskrivet de har sendt ut i den forbindelsen: «Jeg husker en kveld spesielt med den Firebirdgitaren», forklarer Eric Clapton. «Det var et Creamshow i Philadelphia, og det var en av de beste spillejobbene jeg noensinne har hatt.»

Gibson Eric Clapton 1964 Firebird I

Gibson søker med denne gitaren å anerkjenne den ikoniske fortid og ikke minst hvordan den lente seg mot en innovativ framtid. Og med det ønsker Gibson å presentere Gibson 1964 Firebird I, som var den modellen Eric Clapton i sin tid valgte for sin egen del. Detaljer om hvor du kan få kløpt den finner du på sidene til Gibson – www.gibson.com – hvor det også er en hel del andre detaljer om denne modellen. Eric Clapton hadde tidligere spilt på Les Paul, ES-335 og SG, før han tok tak i en Firebird I. Det er den enkleste modellen i Firebird-serien, der hvor den serien startet. Det er denne modellen Gibson nå har tatt som utgangspunkt for denne introduksjonen.

Gibson Eric Clapton 1964 Firebird I

Dette er nok et nytt produkt som kommer ut gjennom Gibsons Custom Shop, og den vil komme i et begrenset opplag som akkurat denne modellen. Om de gjør noe mer ut av den sier ikke presseskrivet noe som helst om. Dimensjonene er eksakt skannet inn fra gamle modeller fra den tida, og den blir bygd opp med eksakt de samme materialene og isenkrammet som man fant på de originale ut av den tida. Firebird I er utstyrt med en nyutviklet pickup med Alnico V magnet, hvor hensikten er å komme så nær originalen som overhodet mulig. Det å kunne gjenskape både utgangsnivået og tonen som den pickupen var i stand til å levere var naturlig nok sentralt for Gibson i denne sammenhengen. Hver enkelt av disse Firebird I modellene kommer med en bakplate signert av Eric Clapton, en kopi av den reimen han benyttet, en reproduksjon av den originale kofferten, et sertifikat som bekrefter ektheten til denne modellen og en del mer.

Gibson Eric Clapton 1964 Firebird I

Når denne modellen blir introdusert i forbindelse med Crossroadsfestivalen i Dallas i september så vil den bli stilt ut slik at alle besøkende kan få et litt bedre inntrykk av den. Den vil bli stilt ut sammen med den ES-335 som Eric Clapton også brukte i forbindelse med en hel del godt kjente innspillinger, hvor ikke minst det også inkluderer den hiten som også er festivalens navn «Crossroads», en av sangene etter Robert Johnson.

Femti av disse vil bli solgt i USA, mens 50 andre vil bli solgt via utvalgte internasjonale forhandlere av Gibson. Halsen er en ni-lags konstruksjon av mahogni og valnøtt som løper gjennom hele gitarens lengde. Vingene er av mahogni. Gripbrettet er gjort av rosentre, og festet til halsen med hudlim. Skalelengen er 24,75 tommer, eller 628,65 mm om man vil. Den vil utelukkende bli levert i Vintage Sunburst utførelse.

Legg inn en kommentar