Framus – Diablo og Panthera

Hans Peter Wilfer, til høyre, diskuterer design med den som har ansvaret for styring av instruksjonene til CNC maskinene.

For de som måtte ha den minste anledning så vil jeg helt klart anbefale et besøk til Framus & Warwick i Markneukirchen i den østlige delen av Tyskland. Om man skulle befinne seg i det området bør man helt klart ta av litt tid til et besøk og en tur gjennom fabrikken (hør på forhånd om hvordan en slik tur legges opp). All informasjon om firmaene finner du på www.warwick.de hvor du enkelt går videre til de kontakter og annet.

En av CNC maskinene hos Framus & Warwick.

Du vil overraskes over en fabrikk hvor gulvene i produksjonen er så rene at du kunne spise alle dine måltider rett av dem. All produksjon som produserer spon og støy av treverk, som jo er noe av det sentrale i deres produksjon, skjer for det meste i tilnærmet lukkede prosesser. Det er CNC maskiner som blir matet all de nødvendigs informasjonen hele veien, og resultatet av det som kommer ut av disse maskinene holder en presisjon og et nivå av ferdigstilling som er smått utrolig.

Trelager.
Trelager.
Trelager.
Et stokk ibenholt – hvor hele stokken blir benyttet. Alt er like hardt.

Dette hadde vært lite verdt om man ikke også tar med i betraktningen det lageret av tre som ligger på området deres. Det er, for Hans Peter Wilfer, en etter hvert gammel tradisjon. En ting er jo hva han plukket opp og lærte under tida med Framus, fram til han etablerte Warwick for 37 år siden, noe ganske annet hvordan han gjorde det noe langt mer viktigere med en gang Warwick var et faktum. Det å se japanere marsjere mellom de ulike lagerrommene med trevirke, komplett med handlekurv, for å plukke opp et utvalg som så skal bli noen utvalgte instrumenter etter en god del måneders arbeid gjennom fabrikken, er et interessant skue det er helt klart.

Framus Diablo Progressive X Masterbuilt.

Alt det er ting jeg kommer tilbake til. Akkurat nå er det en ny versjon av en av gitarene fra Framus som er det interessante, samt en aldri så liten anerkjennelse Framus også mottok denne sommeren. Den nye modellen er Diablo Progressive X, som kommer i både Masterbuilt og Teambuilt versjoner. Masterbuilt blir tvers igjennom bygd ved fabrikken i Markneukirchen, mens Teambuilt blir konstruert i Markneukirchen, for deretter å bli etterarbeidet i nabolandet. Alle gitarene går til slutt gjennom kvalitetskontroll og de siste justeringene i Markneukirchen. Det som først og fremst skiller er materialvalgene, hvor Masterbuilt til enhver tid nyter godt av det beste Framus kan skaffe til veie for gitarer, og gitarister.

Framus Diablo Progressive X Masterbuilt.

Diablo Progressive X Masterbuilt kommer med en kropp av mahogni med et matchende cover til elektronikken på instrumentets bakside – gjort av den samme mahognien. Toppen er et utfrest stykke utført med AAAA flammelønn, og hva som ligger i det ser man best ut av bildene. Halsen er også gjort av flammelønn med et gripbrett av tigerstripet ibenholt komplett med 22 jumbo bånd og fluoriserende sidepunkter. Tunerne er av det låsbare slaget, og de blir levert av Graph Tech, Ration Locking mekanikk, med knotter av tre. Pickupene kommer fra Seymour Duncan, med en SH-2N ved halsen og en TB-4 Trembucker ved stolen. Det er kontroller for volum og tone og en Framus fem-veis svitsj. Den er dessuten også utstyrt med Warwivk Security Locke, for å garantere av reimen sitter fast. Den kan leveres med naturlig transparent fløyelsmatt, farget transparent fløyelsmatt eller høyglanspolert finish, og mekanikk med forkrommet, forgyllet eller sort utførelse. Den blir levert i en håndlagd RockBag av ekte lær og et sertifikat som bekrefter autensiteten til instrumentet. Dette er et instrument som lages til ordre, noe som gjør at prisen i enden kan variere en smule. Den blir listet til å starte på 5.499,- Euro.

Framus Diablo Progressive X Teambuilt
Framus Diablo Progressive X Teambuilt.
Framus Diablo Progressive X Teambuilt.

Diablo Progressive X Teambuilt kommer også med en kropp av mahogni, og de med en lokk det er enkelt å åpne, Easy Access er hva man mener. Toppen har fått den samme utfresingen som modellen over, men denne kommer med en flammelønn av AAA kvalitet. Halsen på denne modellen er påskrudd og også den er av lønn med et gripbrett av tigerstripet ibenholt. Også er er det snakk om 22 jumbo bånd. Som modellen ovenfor har også denne modellen en Floyd Rose original vibrato montert og igjen er det SH-2N og TB-4 humbuckere fra Seymour Duncan som sitter på gitaren. Det er også her kontrollen for volum og tone, en fem-veis Framus-svitsj og sikkerhetslåser for reimen fra Warwick. Denne modellen er tilgjengelig i følgende finisher – Nirvana sort transparent fløyelsmatt, sort eller burgunder blackburst transparent. Den leveres i en Starline RockBag. Denne modellen vil starte på 2.769,- Euro.

Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt.

Framus kan dessuten også skryte av at de fikk prisen Editors Choice fra det US-baserte magasinet Music Inc. i forbindelse med denne sommerens NAMM show i Nashville, Tennessee, og modellen som ble den æren til del var Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt.

Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt.

Og ønsker du mer informasjon om den modellen fra Framus er det bare å ta veien innom det følgende nettstedet – http://www.framus.de/en/Framus/Products/Guitars-and-Amps/E-Guitars/Custom-Shop-Masterbuilt-Basic-Guitar-Models/Panthera-II/Panthera-II-Studio-Supreme.html – hvor all informasjon om den gitaren befinner seg.

Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt.

Og Framus & Warwick vil jeg komme tilbake til i litt mer detalj etter hvert, for de som liker en og annen historie.

Legg inn en kommentar