Soundbrenner – RockBoard

Soundbrenner the Core

Soundbrenner presenterte meg for sin neste generasjon metronom på NAMM i Anaheim i januar. De fleste detaljene var da allerede på plass. Det som gjensto var en hel del testing og raffinering av teknologien og tilpassing av produksjonen. Det man ble presentert ga inntrykk av et produkt som hadde blitt tildelt en hel del tanke, og hvor de fleste av oppdateringene var en refleksjon av at mer enn 4.500 musikere hadde kommet opp med kommentarer og ønsker for framtidige generasjoner av deres, etter hvert litt smartere, smartklokke – for nå har den også klokke som funksjon, pluss en hel del mer. Lanseringen av dette nye produktet vil de legge til Summer NAMM som går av stabelen i Nashville i midten av juli. Soundbrenner Core er hva de har døpt den, og så langt har de fått inn forhåndordre for mer enn en million dollar.

Florian Simmendinger, Soundbrenner CEO

Som sagt, i tillegg til å gi deg en metronom, så kommer Soundbrenner Core også med et magnetisk kontaktstemmeapparat (hvor enheten enkelt vris løa fra basen og så festes til noe magnetisk metall på det instrumentet du ønsker å stemme), et dB-meter og klokke. Klokken har dessuten også mulighet for å motta push og ringeinformasjon via iOS og Android. Et solid løft opp fra den originale versjonen fra Soundbrenner. Eller som Florian Simmendinger, selskapets direktør og med blant de som etablerte Soundbrenner: «Siden starten har Soundbrenner alltid vært fokusert mot det å fjerne friksjon når det kommer til musikkøvelser. Vi er ivrige til å kunne hjelpe de millionene som prøver men feiler når det kommer til musikalske aspirasjoner. Soundbrenner Core er et musikkverktøy som snarere kommer seg unna vei enn i veien hele tida. Den er allerede en kjempesuksess, og med denne vil vi fortsette med å vokse våre månedlige supportere av mer enn en halv million aktive brukere over hele verden.»

Soundbrenner the Core

Soundbrenner Core kommer med fire egenskaper, hvor tre av disse er tett relatert til hva en musiker gjerne er opptatt av, eller utsatt for, helt ut avhengig av hvordan man ser det. Det første er den vibrerende metronomen som gjør det mulig for musikere å føle takta, hvor et hørbart klikk har blitt erstattet med vibrasjoner som er sju ganger kraftigere enn de man gjerne finner i andre smartklokker, og den er drevet av noe som kalles en 7G ERM motor. Den kan brukes alene eller synkronisert opp mot opp til fem andre enheter brukt av andre musikere – alternativet ville neppe vært like mye å hige etter, for å si det sånn. Den vibrerende metronomen er basert på Soundbrennes første produkt, the Pulse, som har blitt solgt i opp til 70.000 eksemplarer i musikkforretninger i mer enn 45 land. Denne gangen komme Soundbrenner, the Core, med et magnetisk kontaktstemmeapparat. Du vrir ganske enkelt klokka løs fra sin base og så fester du den magnetisk til det instrumentet du ønsker å stemme opp. Kontaktmikrofonen er av piezovarianten, og den fanger effektivt opp vibrasjonene fra strengene og tilbyr nøyaktig stemming. LED-ringen rundt klokka fungerer som en indikator, med ulike farger, som hjelper musikeren å søke fram til den rette tonen. Denne gangen kommer klokka også med et dB-meter innbygd, noe de mener vil være et viktig tiltak for å forebygge hørselsskader hos musikere. Med det meteret måles hele tida lydtrykket ved den posisjonen musikeren befinner seg, og klokken sender ut et varsel når nivået går inn i et farlig nivå. Nytt denne gangen er at Soundbrenner nå også har sørget for at produktet også er en klokka. Nå har den ombord en klokka, med alle de funksjonene man forventer at en klokke skal komme med. Den er nå dessuten også i stand til å motta push og ringevarsler fra brukerens iOS eller Android smarttelefon – man regner jo med at det er noe alle har i dag.

Soundbrenner the Core, løsnet fra basen som bruk som stemmeapparat

Mer info vil du finne på – www.soundbrenner.com – og du må også vite at de gjør the Core tilgjengelig for forhåndsordre via Indemand by Indiegogo – https://www.indiegogo.com/projects/soundbrenner-core-the-4-in-1-smart-music-tool#/ – og det er snakk om en hyggelig rabatt for de som dukker tidlig opp.

RockBoard MOD 1 front og bakside

RockBoard har også annonsert en del nyheter nå. Rockboard er et produkt som kommer fra Framus & Warwick, og de annonserer nå tre nye Moduler til sine RockBoards, brett hvor du kan huse pedalene dine, og hvor de enkelte modulene gjør det hele til en meget behagelig oppgave. De kommer også med et eget LED-lys for effektbrett så vel som StomPete og BigToe toppinnsatser for fotbrytere.

RockBoard MOD 2 front og bakside
RockBoard MOD 3 front og bakside

De tre modulene som nå kommer er MOD 1 (alt-i-ett TRS & XLR Patchbay), MOD 2 (Alt-i-ett TRS. MIDI & USB  Patchbay) og MOD 3 ( Alt-i-ett TRS & XLR Patchbay for vokalister og akustiske musikere). De har alle blitt oppdatert og raffinerte og tilbyr de følgende tilleggsegenskapene i versjon 2: Hvor MOD 2 og MOD 3 V2 kommer med en tillagt plug-through kontakt, som alltid har vært tilgjengelig på MOD 1. De har fått et noe mindre hus. Et avtakbart frontpanel i sort. Separat tilgjengelige MOD RACK tillater montering også på tredjeparts brett. Disse vil være tilgjengelige fra slutten av juli. MOD 1 for 74,90 Euro, MOD 2 for 76,90 Euro og MOD 3 for 79,90 Euro.

RockBoard ABD koffert
RockBoard ABD koffeert

Alle RockBoards, med unntak av DUO 2.0, er nå tilgjengelige med en koffert av ABS, med unntak av gigbag og flightkoffert. Alle RockBoard ABS koffertene er tilgjengelige separat. Disse koffertene er lettere enn flightkofferter, med likefult robuste nok til hverdagslig turnevirksomhet. Lokkene kan tas av og går som en hette over pedalbrettet slik at brettet enkelt kan enkelt og raskt bli tatt ut av kofferten. De profesjonelle versjonene av ABS koffertene kommer med TSA 2 låser og hjul på de større modellene.

RockBoard LED Light

RockBoard LED Light er en belysningsløsning som vil bidra til å gjøre alt på et pedalbrett langt mer synlig på en scene med lite eller høyst variabelt lys. Det festes til pedalbrettet ved hjelp av tre skruer, og kan festes til omtrent et hvilket som helst pedalbrett. Det er fire ulike intensiteter for lyset, og det kan settes til en av seks ulike farger – hvit, rød, grønn, blå, gul og rosa. Strømmen forsynes via en strømforsyning på ni volt, som er en opsjon. Prisen på LED Light vil være  39,90 Euro.

RockBoard StomPete
Hex-nøkkel
StompPete og BiToe montert på et utvalg pedaler
RockBoard BigToe

Til slutt har de et par tilsatser for knottene på effektpedaler, nemlig StomPete og BigToe. De leveres begge i sølv eller sort finish og de passer enkelt på toppen av en vanlig knott på en pedal, men vil øke fotavtrykket for det å engasjere den effekten som blir tildelt en slik. StomPete kommer som et enkelt stykke som fikses til pedalen ved hjelp av en 1,5 millimeter hex-skrue. Det er tre stykker i pakken, og den er gjort av aluminium. BigToe kommer i to deler for sikker festing til pedalen og enkel fjerning. Produktet er en kombinasjon av aluminium og ABS. Også BigToe blir levert som tre i hver enkelt pakke. StomPete vil koste 8,90 Euro og BigToe vil gå for 9,90 Euro. De vil være tilgjengelige fra oktober av i år.

Vil du vite mer om RockBoard så finner du det her – www.rockboard.de/en/Home.html – eller – www.w-distribution.de – eller du kan ta en tur innom musikkhandleren din for å finne ut av når dette er å finne i din nærhet.

Legg inn en kommentar