Allen & Heath – Gibson

Fra studioet hos AMMP

Det var en mulighet som måtte dukke opp, og nå har det gjort det – en integrasjon mellom Allen & Heaths mikser SQ-7 og Abelton 10 Live. Med framveksten av alt digitalt så lå det faktisk litt i kortene, og når initiativet kommer fra Academy of Modern Music Production (AMMP), så ble det hele litt enklere å realisere. Her var det noen som hadde en ide, og som gjennom egen virksomhet hadde sett hvordan mye av dette kunne gjøres til en fordel for alle de som jobber med produkter som Abelton 10 Live og miksere som SQ-7. Så ved å føre disse to elementene sammen, en sequencer og applikasjon for en digital arbeidsstasjon, vil SQ-7 tilføre et så langt ikke oppnåelig nivå av kontroll og styring til dette læringssenteret i Mesa i Arizona, USA.

«Vi er mer enn et prosjektstudio og forskjellig sammenlignet med et universitet eller en annen form for skole,» sier etablerer av AMMP og deres egen ambassadør, Brandon Mandy. «Det som skiller oss ut er at vi legger vekt på undervisning som legger vekt på det å være en artist, samtidig som vi også demonstrerer alt som kreves for suksess, fra et teknisk og markedsorientert ståsted.» Det som setter denne SQ-7 installasjonen i et spesielt lys er den dype integrasjonen med Abelton 10 Live, noe – så langt Mandy vet – aldri tidligere har blitt gjort på dette viset noen gang tidligere. «Vi lærte tidlig at det å få til en god miks var det vanskeligste å få til med Abelton 10 Live,» forklarer Mandy, «fordi du alltid ble begrenset av mangelen på tilgang til bevegelige fadere.»

Mandy Brandon, grunnleggeren av AMMP

Etter nøye å ha vurdert sine behov fant teamet hos AMMP at det å integrere Allen & Heath SQ-7 med Abelton 10 Live via MIDI ville gi dem den beste løsningen. Med en gang de hadde satt på seg sine MIDI-mapping tenkehetter og lastet ned den nødvendige SQ DAW kontrollapplikasjonen, var de i stand til å bruke to-veis kontroll for å trekke ut mest mulig kraft ut av begge systemene for med det å sørge for at man kunne få funksjonalitet utover summen av de enkelte delene.

«Vi var litt ute på egenhånd, og la igjen fotspor som andre kan følge,» forklarer Mandy. «Med en gang vi hadde bygget en mal falt alt annet på plass. Nå er det slik at for hver gang vi starter et prosjekt så åpner vi kun malen og jobber videre derfra. Alle prosjekter kan lagres og tilbakekalles seinere, noe som gjør det mulig for oss å fortsette fra der vi slapp.»

Det å få full tilgang til den komplette funksjonaliteten til Allen & Heaths 48-kanal, 36 bussers SQ-7, inkludert de 33 motoriserte faderne som var den sentrale tiltrekningen til mikseren i første omgang. Sammen med de egenskapene som Abelton 10 Live DAW kan tilby dem har dette flyttet AMMP til en langt bedre plass, og det til kun en fraksjon av kostnaden forbundet med andre miksere.

«Vår produksjon har økt eksponentialt,» legger Mandy til. «Med en fullstendig taktil SQ-7 kontroll har vi ikke behov for noen andre styringsenheter. I tillegg til det har vi også koblet SQ-7 til alle våre andre studioer via Dante, noe som gjør det mulig for den å fungere som hjernen for alt vi gjør hos oss.»

De som lurer på mer rundt dette kan jo sjekke sidene til Allen & Heath – www.allen-heath.com – eller ta kontakt med deres norske distributør, Benum – www.benum.no – for svar på spørsmål og alt mulig annet man måtte lure på.

Dave Amato, REO Speedwagon, med sin egen Dave Amato Gibson Les Paul Standard Axcess

Dave Amato Les Paul Axcess Standard er nok en signaturmodell fra Gibson i Nashville, USA. Dave Amato er det nok en hel del som har hørt en god del av, for som medlem av REO Speedwagon gjennom en god del år nå har han oppnådd en hel del eksponering helt klart. Gibson mener sjøl at de med denne gitaren har funnet en perfekt balanse mellom tradisjon og det noe mer moderne. Når man ser gitaren så ser man med en gang at mye i det tradisjonelle er vedlikeholdt. Dette er en gitar som vil være tilgjengelig over hele verden, og akkurat når og til hvilken pris på dere finne ut av lokalt. All informasjon om gitaren finner dere på – www.gibson.com – og der sier Gibson at de dessverre ikke er i stand til å eksportere denne gitaren på grunn av CITES og restriksjoner når det gjelder rosentre. Akkurat det er ikke aktuelt når det gjelder denne modellen siden den ikke inneholder rosentre uansett.

Dave Amato Les Paul Standard Axcess, baksida

Kroppen og halsen er gjort av mahogni, mens toppen er framstilt av flammelønn. Gripbrettet på denne modellen vil være av hvit ibenholt gripbrett. Utgangspunktet for denne modellen fant Dave Amato i sine to favorittmodeller fra Gibson, den ene en ’59 nyutgivelse og den andre en Les Paul Axcess. Ønsket hans var at finishen skulle være preget av hans egen hjemby, og betegnelsen har følgelig blitt Boston Sunset Fade. Halsen er av en litt ekstra kraftig utførelse, og hodet har blitt solid forsterket samt at overgangen mellom hals og kropp har blitt formgitt med en jevn og fin overgang. Den kommer med to stykk ’57 Classic Plus pickuper, humbuckere, og denne modellen er også utstyr med en Floyd Rose tremolo. Det siste er et solid avvik fra alt det mer tradisjonelle ved en Les Paul, og det er kanskje ikke noe som faller i smak hos alle, men for Dave Amato var det et helt naturlig valg – ikke minst fordi dette har blitt hans primære gitar på scenen og i studio. Denne modellen kommer med alle hans favorittspesifikasjoner.

Dave Amato Les Paul Standard Axcess, fra sida – hvor en ser hvordan hodet er formet og hvordan halsen møter kroppen

«Når jeg starter å spille på min nye Les Paul på scenen, så smiler jeg, for denne gitaren dirigerer all min energi til publikummet,» sier Dave Amato. «Spillbarheten er helt utrolig. Med Floyd Rose stolen kan du foreta stupbomber og den holder seg perfekt stemt. Det å spille den live med dens ’57 Classic Plus pickuper gjennom mine forsterkere lyder helt utrolig. De har en klar tone og kan samtidig være temmelig mektige. Halsen med den hvite ibenholten spiller som smør. Den er spektakulær og alle faller for utseendet og lyden i denne gitaren. Philip Whorton, fra Gibson Custom Shop, og jeg valgte ut Boston Sunset Fade fargen. Jeg har alltid elsket Les Paul med flammetopp, og jeg har alltid ønsket min egen. Denne erfaringen med Gibson var bare helt fantastisk og utrolig enkel, det var en stor glede og utrolig moro å jobbe med teamet fra Gibson Custom Shop.»

Dave Amato, REO Speedwagon, med sin egen Dave Amato Gibson Les Paul Standard Axcess

Om du ønsker å høre med fra Dave Amato, og ikke minst få et inntrykk av hva gitaren lyder som så ta en tur innom – https://www.youtube.com/watch?v=xAnWpBhHkdk – der finner du et klipp med han og gitaren, Dave Amato Les Paul Axcess Standard.

Legg inn en kommentar