Nytt fra Gibson

Lee Roy Parnell med sin Gibson Les Paul 1959 Standard

Gibson er i støtet akkurat nå, og for riktig å understreke det smeller de til med nok en ny signaturmodell for 2019. denne gangen er det gitaristen Lee Roy Parnell som får æren. Hans modell bærer betegnelsen Lee Roy Parnell Signature 1959 Les Paul Standard, og den vil bi levert i noe som beskrives som Abilene Sunset Burst. De som måtte ha vært gjennom Abilene vil nok kanskje forstå det, for alle andre er det noe man må akseptere når man ser gitaren. Denne modellen kommer til deg via Gibson Custom Shop, en garanti for at Gibson vil ha lagt all sin vekt og energi inn i å levere noe som skal være så presist som overhodet mulig i forhold til de ønskene Lee Roy Parnell har kommet med. Dette er forøvrig hans andre prosjekt i samarbeid med Gibson.

Den første modellen han samarbeidet med Gibson om var en 57’ Goldtop Signaturmodell, den også utviklet ved Gibson Custom Shop, og det ble en klassiker i seg sjøl ifølge Gibson. Det neste prosjektet i dette samarbeidet ble å utvikle en 59’ Burst med flammetopp som en naturlig arvtaker etter 57’ Goldtop. Konstruksjonselementene er de samme, så her vil man se den samme cutawaykonturen og de samme reviderte pickupene utfresingene, som er egenskaper som Parnell foretrekker for å kunne trekke mer karakter ut av treverket. Hver gitar kommer med en håndutvalgt topp av flammelønn og den er understreket av noe som blir beskrevet som «Abilene Sunset Fade» burst, noe som henter inspirasjon fra Lee Roy Parnells hjemby i Texas. Fargen blir beskrevet av Lee Roy Parnell her – https://www.youtube.com/watch?v=i-Io-mVvtLo – hvor han maler litt av historien rundt denne gitaren, og litt til. Pickupene som benyttes i denne gitaren er to som henter sitt fra den som ble benyttet i 1957. Både hals- og stolpickupen er spunnet med litt færre omdreininger enn vanlig, og det er en 57’ Classic ved halsen og en 57’ Classic Plus ved stolen. Gitaren kommer med en helt ny Vintage Tone krets som benytter seg av papi- i-olje kondensatorer og vintage type potter. Alle elementene i denne gitaren har blitt gitt godkjentstempelet av Lee Roy Parnell.

Gibson Les Paul 1959 Lee Roy Parnell

«Vår oppgave som artister er for meg det som lever i oss, og det siste du ønsker er noe som sloss mot deg underveis, du vil ha noe som hjelper deg», forklarer Parnell. «Denne gitaren spiller som en utvidelse av meg sjøl og den får deg til å spille en hel del mer av det du naturlig gjør bra.»

«Lee Roy er en unik gitarist og låtskriver som har hatt innflytelse gjennom ulike musikkformer og han har inspirert generasjoner av musikere som har fulgt i hans fotspor,» forklarer Cesar Gueikian, kommersiell direktør hos Gibson. «Jeg har hatt privilegiet av å tilbringe en hel del tid med Lee Roy, sett på mens han har spilt slide og skape fantastiske lyder med sine Les Paul gitarer, og alle her hos Gibson er begeistret over å se at vi har fått liv i dette samarbeidet når vi nå bringer ut den nye Lee Roy Parnell Signature 1959 Les Paul Standard til markedet for fans over hele verden.»

Mark Agnesi

Mark Agnesi setter seg ned for en samtale med Ray Burton, faren til den tidligere bassisten i Metallica, Cliff Burton, hvor samtalen dreier seg om den musikalske arven etter Cliff. I en video har Ray Burton, en av de mer berømte fedrene innenfor rock ‘n’ roll, satt seg ned for en samtale med Mark Agnesi Mark Agnesi er direktør for noe som beskrives som Brand Experience hos Gibson – erfaringer med produktene er vel litt opp den gata han vil operere. Noen av dere har kanskje allerede opplevd gjennom hans serie med videoer under tida hos Norman’s Rare Guitars, Guitars of the day, hvor han faktisk fungerte så bra at han ble hentet inn av Gibson denne våren. Videoen finner du her – https://www.youtube.com/watch?v=2Dm-8Ngb6bA&feature=youtu.be – og den er et godt stykke arbeid av Mark Agnesi, slik man etter hvert har vendt seg til når det gjelder han. Bare klikk på lenken og så dukker videoen opp.

Cliff Burton ble tidlig interessert i og opptatt av musikk når faren hans introduserte han klassisk musikk, gitar og bass. Burton hadde en sterk interesse av rock, klassisk og etter hvert heavy metal. Han begynte å spille bass når han var tretten år gammel, etter at han hadde spurt sine foreldre om han kunne få et instrument slik at han kunne følge den drømmen. Dette kom etter at hans eldre bror, Scott, døde, og han satt seg ned og øvde i minst seks timer hver dag. Det var et regime han holdt seg til også etter at han ble med i Metallica. Den grunnleggende undervisningen fikk han via en lærer på klassisk gitar, hvor han ikke minst elsket å spille Bach. Hans inspirasjon var musikere som Geddy Lee, Geezer Butler, Stanley Clarke, Lemmi Kilmister, Ed King og Phil Lynott når det kom til bass. Jimi Hendrix var også utrolig viktig for hans del.

«Cliff visste hva han ønsket å gjøre og han gikk ut og gjorde nettopp det,» sier Ray Burton. «Hvordan er det mulig å ikke støtte et barn som allerede har det initiativet i systemet sitt, og med et ønske om å skaffe seg et yrke den veien? Den måten han nærmet seg musikk på og den entusiasmen han viste fikk oss til å tenke – la oss se hva som skjer – så når han spurte om vi ville være villige til å støtte han i fem år ikke lenge etter det, det var ganske enkelt historie.»

Burtons råd til andre foreldre og artister er dette: «Det er en kjærlighetsaffære med mitt barn fordi han ikke bare var en god musiker, han var et eksepsjonelt menneske. Det er mye stor musikk der ute, og den er ment til å glede seg over – støtt dem. Se på dine barn som en skatt du behandler med kjærlighet. Oppmuntre dem så ofte som mulig uten å bli for krevende. Tillat dem å bli seg sjøl og vær snille med dem.» Burton ble med i Metallica i 1982 og var med på bandets tre første studioalbum: Kill ‘Em All, Ride the Lightning og Master of Puppets. Han ble dessuten kreditert for sangen «To Live is to Die» etter at han hadde gått bort, en låt som finnes på bandets fjerde album – And Justice to All, og var også inkludert i Rock the Rock and Rock Hall of Fame som medlem av Metallica fjerde april 2009. Se videoen så får dere med dere det hele.

Legg inn en kommentar