Framus Panthera II – Supro Tri Tone

Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt

Framus slipper nå et par nye modeller av sin Panthera II, som Masterbuilt og som Teambuilt. Det er den gamle Framus Panthera Studio Supreme som har opplevd en gjenvisitt og en aldri så liten oppdatering, og som nå blir presentert som Framus Panthera II Studio Supreme, med en utfreset topp. Toppen er tilnærmet tredimensjonal med noen meget godt synlige konturer på begge sider av senterstykket. Dette er noe mange nok kjenner igjen fra deres Idolmaker modell, og det er noe som gjør Panthera II Studio Supreme lett gjenkjennelig og ekstremt estetisk. Alle instrumentene i Masterbuilt og Teambuilt seriene kommer med PLEK utført båndarbeid, komplett med Framus eget IFT, eller Invisible Fretwork Technology. Det er noe som er utviklet hos Framus & Warwick av Hans Peter Wilfer, sjefen sjøl, og det er en metode hvor sporet for båndet ikke skjæres tvers over gripbrettet, men kun freses inn med litt solid tre igjen på begge sider, noe som er med på å gjøre halsen litt mer stabil. Alle Masterbuilt kommer med avrundede bånd. All Teambuilt gitarene vil bli levert med sertifikat som bekrefter autensitet, og et originalt foto fra 2019.

Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt
Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt – baksiden med det matchende lokket

Framus Panthera II Studio Supreme Masterbuilt blir produsert i Custom Shop hos Framus i Markneukirchen i Tyskland. Kroppen er av mahogni, med et matchende lokk over elektronikken på baksida. Toppen blir framstilt av AAAA flammet lønn, og hvilket arbeid som går inn i å få det så perfekt som mulig får man et visst inntrykk av via de fotoene som følger denne artikkelen. Halsen blir limt til kroppen, og den blir utført i enten flammet lønn eller mahogni, helt ut avhengig av hvilke Custom Shop opsjoner man velger. Gripbrettet blir gjort av tigerstripet ibenholt og utstyrt med 22 jumbo bånd og opplyste sidemarkeringer. Mekanikken kommer fra Graph Tech, og de er av den låsbare typen og med knotter av tre som matcher gitaren forøvrig. Den kommer dessuten også med en Graph Tech Tusq sort sadel med lav friksjon. Gitaren er også utstyrt med originale Seymour Duncan pickuper: APH-1N Alnico II Pro i halsposisjonen, APS-1 RW/RP Alnico Pro II singel coil med staggered magneter i senterposisjonen og en SH-5 Custom i stolposisjonen. Det er også volum- og tonekontroller, med push/pull for splitting av humbucker, fem-veis bryter, to-veis bryter (fri for bly), en Tune-o-Matic stol fra TonePros og Warwicks egenutviklede sikkerhetsfester for rem. Gitaren blir levert i en håndlagd bag av ekte lær, en Rockbag, og det er dessuten også vedlagt et individuelt sertifikat som bekrefter gitarens ekthet som en Framus Masterbuilt. Dette er et instrument som kun produseres etter ordre er plassert, og prisen vil starte på Euro 5.559,00, og hvor man til slutt ender er helt ut avhengig av hvilke egenskaper man måtte ønske og hvordan gitaren til slutt settes sammen.

Framus Panthera II Studio Supreme Teambuilt
Framus Panthera II Studio Supreme Teambuilt – baksida
Framus Panthera II Studio Supreme Teambuilt

Framus Panthera II Studio Supreme German Pro Teambuilt, som på alle mulige måter springer ut av mye av det samme hos Framus, med unntak av at noen av rutinene er litt annerledes. Det gjør dette instrumentet en god del rimeligere enn en Masterbuilt modell. Kroppen er av mahogni, og også denne har tilgang til elektronikken fra baksida, nå riktignok via noe Framus beskriver som et «Easy Access» lokk. Toppen på denne modellen er utført med AAA flammet lønn. Halsen er gjort av lønn, og også denne kommer med e gripbrett av tigerstripet ibenholt med 22 jumbo bånd og sadel. Denne er også utstyrt med originale Seymour Duncan pickuper: APH-1N Alnico II Pro i halsposisjonen, en APS-1 RW/RP Alnico Pro II singel coil i senterposisjonen og en SH-5 i stolposisjonen. Den er utstyrt med volum- og tonekontroller, med push/pull for splitting av humbucker, en fem-veis svitsj, en to-veis svitsj (blyfri), en TonePros Tune-o-Matic stol og Warwicks sikkerhetslåser for reimene. Framus Panthera II Studio Supreme Teambuilt er tilgjengelig i de følgende transparente høyglansede finishene: Nirvana Sort, Antikk Tobakk, Burgunder Sort burst, Lagune Blå burst og Vintage Sunburst. Den blir levert i en Starline Rockbag. Prisen på Framus Panthera II Studio Supreme Teambuilt er Euro 2.549,00, så har man en ide om hvor den havner prismessig. Mer informasjon om disse modellene, og alt annet Framus, finner du her – www.framus.de – og er dette interessant for din del får du ta en tur innom musikkhandleren din.

Supro Triple Tone

Den den litt andre enden har man en ny gitar fra Supro i USA, Supro Triple Tone, en modell er klar for handelen. Det er gitar som kommer i sort og forgylte metalldeler. Det er en massiv elektrisk gitar med tre pickuper, inspirert av en sjelden modell fra 1959 – Supro Triple Tone. Det var i sin tid en smokingsort art deco inspirert modell med tre pickuper, som ble introdusert i 1959 og kun produsert i ett år. Nå, seksti år etterpå introduserer Supro Triple Tone på nytt, med en del moderne justeringer til instrumentet. Den kommer med en limt hals, Tune-o-Matic stol, tommelkontur og økt tilgang til de øvre båndene. Sjøl mener Supro at dette helt klart er ting som vil gi gitaristen en seriøst spillbar gitar med autentisk vintage mojo. Tri Tone deler sin distinkte cutaway med deres bestselgende modell, Dual Tone, som ble spilt på av både Link Wray og David Bowie. Kroppen på Triple Tone er gjort av massiv mahogni. Den belistede halsen er gjort av lønn med en myk og fløyelsaktig finish med en radius på tolv tommer og et gripbrett av pau ferro.

Supro Triple Tone

Sammen med den distinkte dyp-sorte fargen, reversert trappetrinns strengeholder, børste forgylt mekanikk og et stilrent dobbelt plekterbrett, er et helt definerende høydepunkt til det originale instrumentet de Ralph Keller designede Vistatone pickupene. For sjøl om de ser ut som humbuckere så er Vistatone pickupene singel-coil pickuper med støykansellering med tonnevis av utgangssignal i følge Supro. Når det kommer til Supros nye 2019 Tri Tone så kombinerer man en overspunnet Super Alnico i stolposisjonen med et par autentiske Vistatone pickuper i hals- og midtposisjonen. Disse spesiallagde, kraftige, vintage singel coil pickupene leverer et solid utvalg Suprotoner, som går fra varm jazz og glovarm blues til sørstatsrock og total psykedelisk. Du får full tilgang til de soniske mulighetene på Supro Tri Tone ved hjelp av de tre individuelle volumkontrollene for hver enkelt pickup, en fem-veis svitsj og master volumkontrollen. Gitaren er som sagt tilgjengelig nå, og på en video presenterer firmaets direktør, David Koltai, Tri Tone – https://www.youtube.com/watch?v=_IV1pssSjLk&list=PLBmR5mvRhWkFwOHwG72zefRppOjTVwv4G&index=2&t=0s&utm_source=Pigtronix+Supro+Press&utm_campaign=9f59a39644-EMAIL_CAMPAIGN_2019_06_07_08_23&utm_medium=email&utm_term=0_55e33a4f1a-9f59a39644-89067445&mc_cid=9f59a39644&mc_eid=58d476797b – og vil du vite mer så gis det mer informasjon via – https://suprousa.com – prisen på denne modellen er satt til US $ 999,-. Det gir en liten indikasjon i det minste.

Legg inn en kommentar