Epiphone – fire nye modeller

George Thorogood er en av de nye signaturartistene hos Epiphone

Med en ny ledelse hos Gibson, som allerede i forbindelse med NAMM helt klart sa far at den revitaliseringen de kom til å utsette Gibson for også ville inkludere Epiphone. Nå begynner resultatene av det arbeidet å vise seg. I denne omgang er det fire modeller som har blitt utviklet i samarbeid med gitarister som Jared James Nichols, Lzzy Hale, David Rude og ikke minst George Thorogood. Modellene de har vært med på å designe hentes fra Les Paul, Explorer, Flying V og ES-125TDC henholdsvis. Disse har så blitt tillagt en del personlige valg av de respektive gitaristene som allerede er nevnt.

James Jared Nichols med sin «old Glory» Les Paul Custom

Og i tilfellet Jared James Nichols er det snakk om en Les Paul Custom som utgangspunkt. Den modellen han har valt å gå for henter inspirasjon fra en gitar han i sin tid lånte av Joe Perry, Aerosmith, og siden den kun kom med en enkel pickup så er det også hva Jared har valgt. Hans modell går under betegnelsen «Old Glory» Les Paul Custom, og han har en ekstra sterk tilknytning til nettopp Les Paul siden han kommer fra det som i sin tid var Les Pauls hjemby, nemlig Waukesha i Wisconsin. Modellen har blitt utført i stilen av en klassisk Les Paul Custom fra 50-tallet, og den er utstyrt med en enkel Seymour Duncan P-90, et gripbrett av ibenholt, stemmemekanikk av typen Rotomatic fra Grover og den blir levert i en EpiLite koffert komplett med et autensitetssertifikat. Jared James Nichols har under de siste fem årene virkelig jobbet opp et navn for seg sjøl, og det er ikke så rent få som har opplevd hans intense spillestil over hele gripbrettet og ingen plekter, kun fingrene. Det var en del som fikk oppleve han ved en del anledninger i forbindelse med NAMM i Anaheim i januar, hvor han også delte scenen med sønn og sønnesønn av Chuck Berry.

Lzzy Hale med sin Explorer Outfit
Lzzy Hale Explorer Outfit

Lzzy Hale er gitarist i bandet Halestorm, og hennes nye signaturmodell i samarbeid med Epiphone kalles ganske enkelt Explorer Outfit. Den kommer i form av en klassisk Explorer utført i Alpine White høyglanset finish med en flerlags belisting i sort og hvitt og et plekterbrett utført i gull metallikk. Halsen er av mahogni med en C-profil gjort helt ut etter Lzzy egne spesifikasjoner, et gripbrett av ibenholt med blokkinnlegg og medium jumbo bånd. Sadelen er levert av GraphTech og hodet er tradisjonelt Explorer hele veien med en vintage Epiphonelogo i gull utførelse. Pickupene på denne modellen til Lzzy Hale er Epiphone Alnico Classic PRO humbuckere som har den tonale kvaliteten til de klassiske humbuckerne fra 80-tallet, men hvor det i stedet blir benyttet Alnico magneter med et noe kraftigere utsignal for en litt mer moderne lyd. Ytterligere detaljer finner man på – www.epiphone.com – for de som lurer på litt mer rundt denne modellen, og de andre som blir nevnt på denne plassen.

Dave Rude med sin Flying V Outfit
Dave Rude Flying V Outfit

Så over til Tesla, og da snakker vi verken om mannen eller bilen, men bandet Tesla og ikke minst deres gitarist Dave Rude. Han har gått sammen med Epiphone for å utvikle det som har blitt hans signaturmodell, den kalles Dave Rude Flying V Outfit. Også den modellen kommer utført i Alpine White finish, men den skiller seg ut med et plekterbrett av simulert perlemor med en rød grunntone. Gitaren er utstyrt med to humbuckere av typen ProBuckers, komplett med coil-svitsjing. De har Grover Rotomatic mekanikk, jumbo størrelse på båndene og en sadel levert av GraphTech. Gitaren blir levert i en EpiLite koffert, og i følge Dave Rude skal den være minst like klar til å bli spilt på som den første han tok imot. Han ble med en litt overrasket. Han hadde hørt historier om gitarister som hadde jobbet lenge med en produsent før de hadde den modellen på plass som de ønsket seg, men den som kom tilbake til Dave Rude etter at detaljene var jobbet ut var helt ut etter hans ønsker. Og 31. mai startet Tesla sin neste turne i USA, info om den turneen finner du her – www.teslatheband.com/tour/ – det hele starter i St. Paul i Minnesota, for de som måtte ha interesse av det. I så tilfelle har du dårlig tid.

George Thororgood med sin «White Fang» ES-125TDC

George Thorogood er av den typen artister som strengt tatt ikke trenger til noen introduksjon. Han er smått legendarisk nå, etter å ha slengt på seg sin gode gamle Gibson ES-125 i svært mange år nå. For å gjøre noe slikt litt mer mulig for en hel del andre også har Epiphone valgt å utvikle, i samarbeid med George Thorogood, en modell som bærer hans navn og de samme karaktertrekkene som den modellen han hele tida har blitt assosiert med. Hele betegnelsen på denne nye modellen fra Epiphone er «White Fang» ES-125TDC Outfit. Modellen er en halvakustisk variant og den er utstyrt med to ProBucker P-90 singel-coil pickuper. Finishen på denne modellen er hva de beskriver som Bone White, hvit som bein med andre ord, og sånn sett en grei match til en av de låtene George Thorogood har blitt skikkelig godt kjent for – Bad To The Bone. Den kommer med et sertifikat som bekrefter at du besitter noe som er autentisk hele veien inn. Den blir levert i en spesialtilpasset koffert med et håndtak av slangeskinn. Mekanikken blir levert av Wilkinson, og er av deres DeLuxe type.

«White Fang» ES-125TDC
Detalj fra fronten av George Throrogood ES-125TDC
Spesialtilpasset koffert, med sertifikat og håndtak av slangeskinn

Originalen til denne modellen ble først introdusert i 1956, og da som en skolegitar. Den gitaren George Thorogood plukket opp, en modell fra den seine delen av 50-tallet, ble noe helt annet enn en skolegitar i hendene hans. George Thorogood har, sammen med sitt band The Destroyers, solgt mer enn 15 millioner album, bygd en klassisk katalog av egne hits og spilt med enn 8.000 voldsomme liveshow siden han først starten på sin egen ferd inn i musikkens verden. Han lover å ta i bruk sin nye signaturmodell på sin nye turne dette året – https://www.georgethorogood.com – en turne som vil gå under betegnelsen Good To Be Bad Tour: 45 Years Of Rock.

Legg inn en kommentar