Britannia Row – Apogee Sennheiser

Fra åpningen av Tottenhams nye stadion

For de som måtte få, eller ha, en eller anledning til å ta en tur innom Spurs (Tottenham) nye hjemmebane så kan det fortelle at de som har levert at du vil høre – med unntak av publikum – er levert av Britannia Row. Åpningsshowet var tre forestillinger, ti minutter og 62.000 fans, og i tillegg et fjernsynspublikum på flere millioner, en åpningsseremoni som helt klart krevde til en leverandør av tjenester i lydveien som krevde en hel del ekspertise.

Bakgrunnen for det hele ble lagt i 2017 når Britannia Row ble spurt om å levere en løsning for levende lyd på banen til Tottenham, White Hart Lane, lubben fra den nordlige enden av London. Det å levere lyd til anlegg av disse formatene er helt klart en utfordring. Vi snakker arenaer med kapasitet fra alt fra 60.000 til mer enn 100.000 tilskuere, og det er ikke bare snakk om å kunne levere lyd nok, det hele må også komme med en dekningsgrad og taletydelighet som gjør det mulig å kommunisere med publikum på et vis det ikke er mulig å misforstå i de tilfellene hvor det er viktig. Når det gjelder fotball vet man jo at ting raskt kan skje. Har man noensinne opplevd å være til stede på en fotballkamp med slike mengder publikum vil man ha en ide om hva det snakkes om. Støyen som et slikt publikum produserer er massivt for å si det mildt. Det krever en hel del av utstyret om man skal trenge gjennom den støyen på et slikt via at alt blir forstått. Alt dette fikset Britannia Row på et utmerket vis, og to år etterpå blir de spurt om de kan være med på levere en løsning som inkluderte teknikere og en kontrollpakke som kunne administrere et spesialarrangement i forbindelse med markeringen av åpningen av klubbens nye stadion.

Britannia Rows ansvarlige for klientkontakter, Tom Brown, sa det på følgende vis når han forklarte hvorfor dette var et oppdrag som måtte gjennomføres på et skikkelig vis: «Vi har hatt noen av våde eksperter på fjernsyn og turneer i arbeid på denne jobben. Med en event som dette er det ganske enkelt ikke rom for feil av noen slag.»

Britannia Row trakk også med seg inn Toby Allington, som ansvarlig for kringkastingslyden, og med erfaring fra BRITs / MTV / EMAs så hadde har stor erfaring med avviklinger som dette. Hans ansvar var å sørge for den lydstrømmen som Sky fikk til sine fjernsynssignaler, og som Sky mikset inn sammen med det de hadde av ambientmikrofoner fra arenaen. Kringkasteren var den som hadde den endelige kontrollen med hva som gikk ut til publikum.

Før kampen, som var mot Crystal Palace, fikk det tilstedeværende publikummet oppleve et show som gikk over 45 minutter med lagfavoritter framført av Tottenham Hotspur Marching Band før den offisielle åpningsseremonien som ble kringkastet direkte via UK TV. Artistene besto av et kor fra Gladesmore Community School, ledet av Steve Sidwell, med Lanya Matthews i spissen for den vokale feiringen. Elevene ble også satt sammen med Spurs superfan og Welch tenor, Wynne Evans.

Britannia Row forsynte miksen av den levende lyden til Sky Sports mannskap. Miksen ble utført på en Yamaha QL1, som også mottok Stems fra avspillingssystemet til Britannia Row. De hadde også med en del trådløse mikrofoner fra Shure, IEM fra Shure og 32 kanaler med RF ble også anvendt. Som Brown fortsatte: «Det krevde litt tid å finne ut av alt med RF, med en kanaliste som skulle passe kringkastingen via fjernsyn. Når det gjaldt utstyr valgte vi å designe det hele rundt en så kompakt løsning som mulig, vi ville at det skulle ha et så lite fotavtrykk som mulig. Vi bygde opp vår spesifikasjon rundt det varierte oppsettet av sangere fra soul, via Rap og hele veien til opera, som foregikk i løpet av ti minutter.»

Nå er ikke dette arrangementer som er ukjente for Britannia Row. De har hatt ansvaret for Rugby World Cup, Game 4 Grenfell (som var en minnekonsert etter tragedien på Grenfell) og et utvalg NFL og FA kamper for å ha nevnt noen få.

I følge Britannia Row var ikke seieren til Spurs på 2-0 over Crystal Palace den eneste suksessen den kvelden. Britannia Row var i stand til å levere et tilnærmet prikkfritt arrangement den kvelden ved hjelp av et mannskap som besto av:

Scott Maxwell, FOH tekniker

Steve Donovan, monitortekniker

RF tekniker og ansvarlig for mannskapet, Dan Lavi

Scenetekniker, Paul Gardiner

System/Scenetekniker, Sergiy Zhylnikov

Kommunikasjon og Scenetenikker, Tony Scaife

Mer om Britannia Row finner du på – www.britanniarow.com – om både denne saken og alt mulig annet de er involvert i.

Apogee Sennheiser AMBEO i hvit utførelse

Apogee Sennheiser AMBEO Smart Headset

Apogee Sennheiser I samarbeid om en mikrofon i kombinasjon med hodetelefon for innspilling av binær lyd, eller 3D innspilling om man vil. Det nye nå er at denne modellen nå kan kobles til en USB-C kontakt på en Mac, iPad Pro eller en Windows 10 datamaskin ved å benytte en Anker USB-C til Lightning Audio Adapter. Mer om Anker finner du her – https://www.anker.com/?utm_source=Zoho+CRM+Contacts&utm_campaign=ea19d3a594-apogee-Controlpromofinal_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_03b1375b20-ea19d3a594-102247825&mc_cid=ea19d3a594&mc_eid=10e3d9b411 – for de som måtte lure. Alle funksjoner når det gjelder mikrofonen blir beholdt, inkludert 3D innspilling når den benyttes sammen med iOS eller Windows 10 applikasjoner som fanger stereolyd.

Apogee Sennheiser AMBEO i sort utførelse

Alt rundt dette produktet er som man gjerne er vant til å se det fra Apogee Digital – www.apogeedigital.com – og AMBEO leverer muligheter for å ta opp 3D lyd med en meget høy kvalitet, og også muligheten for å koble inn eller ut lydene rundt deg. Apogee promoterer dette som en løsning du kan bruke i forbindelse med videoopptak du skaper hver eneste dag. Du kan i etterkant lytte gjennom disse innspillingene med en hodetelefon for å oppleve hva 3D stereo lyder som. Det gir litt mer rom til det hele med en gang. AMBEO er en løsning som kobles direkte til en Lightning-kontakt på en iPhone, og nå, ved hjelp av Anker adapter, kan den også kobles til USB-C kontakten til de enhetene som kommer med en slik kontakt. Du plasserer ganske enkelt hodetelefonene over ørene dine, og siden dette går via kabel er det ikke noe ekstra tid for kobling eller andre rutiner, det er bare å sette igang med en gang. Hodetelefonene er utstyrt med hver sin omni mikrofon av profesjonell kvalitet for en best mulig binaural innspilling for å fange lydene i miljøet ditt i 3D, akkurat som ørene dine oppfatter dem. Disse mikrofonene kommer også med Transparent Hearing og Noise Cancellation egenskaper som gjør det mulig å blande lyden fra miljøet ditt med din egen musikk eller velge den bort. Den har i tillegg også en telefonmikrofon som gjør det mulig å ta imot samtaler eller operere stemmekontroll på en iPhone. Hodetelefonene leverer slik man gjerne er vant med å oppleve det fra Sennheiser, og fra Apogee kommer den med deres Soft Limit kontroll og en mikrofon forforsterker samt presist avstemt A/D og D/A konvertering.

Legg inn en kommentar