Gibsons store nylansering

Gibson Original Explorer, Flying V og Firebird
Gibson Original J-45, ES-335, Les Paul Standard og SG 61

Gibson valgte seg mandag 29 april og Nashville for lanseringen av det de mener er det store skiftet for det firmaets del. At det foregikk i Nashville er ikke så underlig siden det jo er der hovedkvarteret deres er plassert. Valget av dato er en helt annen sak, og henger mer sammen med det faktum at de nok trengt til å være litt realistiske før de valgte å ta på seg hele verden for å vise hva de nå var opp til. At dette har vært viktig for Gibson er det ingen tvil om, for de årene som hadde gått før dette hadde virkelig tæret på det meste i det firmaet. Når Gibson så dukket opp igjen på NAMM i Anaheim i januar så ikke bare sendte de et signal de markerte også på et meget tydelig vis at de var mer enn klare for å ta tak i framtida. Det at de maktet å gjøre seg klare for ny deltakelse på NAMM var en sak i seg sjøl. Det at de maktet å gjøre det på det viset de gjorde overrasket nok de fleste som hadde fått med seg deler av forhistorien. En som virkelig dro lasset i den forbindelsen var den nye sjefen, og denne var på ingen måte det samme som den gamle sjefen, med James «JC» Curleigh bak roret virket det som om noe hadde infisert Gibson totalt på et meget positivt vis. Med dagens presentasjon av de nye seriene forteller Gibson hele verden at de er i gang. Som markedssjefen, Cesar Gueikian sa det: «Energien fortsetter å bygge rundt våre nye serier og vi er veldig stolte av at vi har vært i stand til å bygge på våre tradisjoner for Original-serien, og for å bygge på egen innovasjon for Modern-serien. For ikke å snakke om at vi med denne annonseringen tar vår Custom samling til et høyere nivå. Faktum er, basert på det momentet, spenningen og etterspørselen vi har opplevd, besluttet vi å lansere den nye samlingen to måneder tidligere enn planlagt, noe som har vært en første gang for Gibsons del.»

Gibson Les Paul Standard 50-tallet
Gibson Les Paul Standard 60-tallet
Gibson Original Les Paul Special TV Yellow
Gibson Original Les Paul Junior Tobacco Burst
Gibson Original SG 61
Gibson Original ES-335

De tre nye seriene som ble introdusert denne dagen kommer med en rekke familiære kjennetegn, og er samlinger som henter inspirasjon fra historien samtidig som man også gjør et forsøk på å se framover. Seriene kalles henholdsvis Original, Modern og Custom Shop Collections. Og i disse seriene finner man en god del kjente modeller, modeller som har blitt meget godt ivaretatt og videreført av dagens Gibson. En kan jo starte med Original-serien, hvor man finner modeller som Les Paul Standard 50’s, Les Paul Standard 60’s, Les Paul Special utført i TV Yellow, Les Paul Junior utført i Tobacco Burst, SG 61 Standard med fabrikkmontert fast strengefeste, Maestro and sideveis Vibrolaer, SG Special og Junior, den klassiske ES-335 med flammet topp og blokkinnlegg, Firebird, Flying V og Explorer så vel som J45, Hummingbird og J-200. Med denne serien mener Gibson at de er så tro til historie og tradisjon som de kan være, og de er da også svært spent på hvordan disse instrumentene vil bli tatt imot blant de gitaristene som vil sette dem på prøve. Rent umiddelbart ser det ut som om de har fått ting på plass på et meget overbevisende vis. Så får man se da hvordan dette går hjem i markedet, om det også der finnes nok av de som både vil være enige med Gibson i dette, og samtidig også ta disse instrumentene i bruk.

Gibson Modern SG Tribute modell
Gibson Modern SG Modern
Gibson Modern Explorer B2
Gibson Modern Flying V B2

Modern-serien er også en serie med mange kjente navn, men her tar Gibson seg en del friheter i forhold til tradisjoner. Det forklares av Cesar Gueikian: «Modern-serien reflekterer en ny æra med innovasjon, noe Orville Gibson startet i 1894 og som Ted McCarty virkelig antente på femti- og sekstitallet. Denne serien kommer med en del nyere oppdateringer som musikere har vist å sette pris på, som letter kropper, push-pull systemer for å svitsje mellom Burst Bucker og P-90 lyder, innovative slanke halser med asymmetriske profiler, barbert hæl for enklere tilgang til det øvre registeret så vel som maksimal sustain og stabilitet.» Modern-serien består av Les Paul og SG Modern, Les Paul Studio og Tribute modeller, den nye ES-235 og Modern-versjoner av ES-335, Flying V og Explorer B-2 og Modern Hummingbird, J-45, J-15 og Parlor-størrelse akustiske modeller. Det blir en hel del å forholde seg til når disse instrumentene skal ut i markedet det er helt klart, og det er bare å holde øyne og øre åpne for når de kan dukke opp i ditt nærmiljø – eller om du skulle velge å ta en tur til et større marked for å kunne oppleve et større utvalg med en gang.

Gibson Custom Shop 60-års jubileeum 1959 Les Paul Standard
Gibson Custom Shop 60-års jubileeum 1959 Les Paul Standard
Gibson Custom Shop 60-års jubileeum 1959 Les Paul Standard

Den siste delen av denne presentasjonen var Gibson Custom Shop Original Collection, og den modellen de valgte å plukke ut for det oppdraget dette året var nok et valg som falt dem rimelig lett må man nok tro. «Gibson Custom Shop er toppen av handverk, kvalitet og utsøkt lyd. Hvert instrument feirer Gibsons arv gjennom nøyaktighet, autensitet og hensyn til detaljene,» sier Cesar Gueikian, og fortsetter: «Dette året velger vi å feire 60-års jubileet til 1959 Les Paul Standard, den hellige gralen, med vår mest historisk nøyaktige gjenskaping av den mest ikoniske gitaren i historien.» Eller som de sier det i annonsen for den modellen – 60 år seinere – det er fortsatt 1959.

Gibson Custom Shop 60-års jubileeum 1959 Les Paul Standard

Om priser sier ikke Gibson noe som helst når det gjelder noen av disse modellene. Er du nysgjerrig på en eller flere av disse modellene vil du garantert finne ut en hel del mer om slike detaljer, og en hel del annet, når det gjelder disse instrumentene. At det er en hel del mer fart og intensitet over Gibson nå er det helt klart ingen tvil om. Det skal bli spennende å følge fortsettelsen.

Legg inn en kommentar