Dunlop/MXR – Pro Sound Effects

MXR Raijin Drive

Jim Dunlop bygde opp et solid firma i løpet av sin tid, og han gjorde også en hel del oppkjøp etter hvert. MXR var et av disse kjøpene, og det er med det varemerket han presenterer nok en nyhet nå – Raijin Drive. Det er en pedal som henter inspirasjon fra Japan og det som har kommet av ulike overdrive og distortion enheter fra den øya under årenes løp. Denne gangen gjør Dunlop det en gang ekstra, for ikke bare tok de utgangspunkt i sin japanske custom shop, MXR Custom Shop, de ga oppdraget til Shin Suzuki, som er en av de absolutt fremste når det gjelder design av effektpedaler og en som er høyt verdsatt over hele verden blant de som er på jakt etter den perfekte tonen. Han driver sitt eget firma i Tokyo, Shin’s Music, og han ble engasjert av MXR for å gjøre en ny design for dem. Den forrige han designet for MXR Custom Shop var Shin-Juku Drive, det var i 2016.

MXR Raijin Drive

Raijin Drive er en pedal som gjenskaper to ikoniske japanske pedaler, hvor overdrive og distortion blir levert i hver sin kanal for best mulig å optimalisere resultatet. Shin designet begge kanalene fra grunnen av, hvor han tilpasset dem på best mulig måte ved bruk av et par meget velutviklede ører. På det viset ble han i stand til å gjenskape det hele med en mer anvendelig og med en langt bedre respons totalt sett. Overdrive er myk, fet og vidåpen i følge Dunlop, mens Distortion kommer med en aggressive, harmonisk rik punch med akkurat nok gain til å bli god og tung. Hver kanal komplimenterer instrumentet ditt på et utmerket vis, og det er enkelt å svitsje mellom de to kanelene ved hjelp av en bryter. Nivå, tone og Drive kontroller gjør det i følge Dunlop svært enkelt å finne sin egen karakter via denne boksen. Raijin Drive kommer med kombinerte egenskaper som, i følge Dunlop, som jo eier MXR, gjør en pedal det absolutt burde være mer enn interessant å vurdere for det egne pedalbrettet. Akkurat det er noe hver enkelt må finne ut for sin egen del – i enden er det den eneste måten å finne ut av det på.

Pro Sound Effects

Så har det dukket opp en ny samling med lydeffekter. Denne gangen fra Pro Sound Effects, og et tillegg til deres serie med Wildlife lyder – lyder fra villdyrenes rike. Navnet på denne siste samlingen er Bengal Tiger Sound Library, og det er som navnet antyder en anselig mengde med lyder hentet ut av bengalske tigre. De beskriver det sjøl om en utsøkt samling av et spesialutvalg av lyder av friske tigerinnspillinger som er klare for mest mulig naturalistisk bruk og ulike lyddesigner applikasjoner. Lydene, som er temmelig uttrykksfulle for å si det slik, er hentet ut av en bengalsk huntiger, og de er fanget inn ved 24 bit og 192 kHz. Innspillingene er gjort av Chris Diebold, med kreditter fra Spider Man, Homecoming, Tranformers: The Last Knight, og de ble utført ved å anvende en Sanken CO-100K som hovedmikrofon. Det er en mikrofon som har en frekvensrespons som løper fra 20 Hz og hele veien opp til 100 kHz – i tillegg til at den er nok en kvalitetsmikrofon fra Sanken, som jo er kjent for å ha noen slike i utvalget sitt. Her det et vidt spekter av lyder som dype grynt, grom grynting og tung pust, og alle er klare for videre behandling når det gjelder alt fra tonehøyde til annet – noe som gjør dem perfekte for å lyddesigne beist, monstre og andre skapninger – i tillegg til å bruke lydene av den bengalske tiger slik de framstår i naturen. Biblioteket kommer med, i tillegg til de råe innspillingene, ferdig designede lyder som du enkelt kan trekke inn og droppe inn i dine egne animalistiske designer og scener. Hver enkelt lydfil kommer komplett med beskrivende metadata for raske og intuitive søk for på best mulige måte å øke både effektiviteten og kreativiteten. Som Chris Diebold sier det: «En av de mest utfordrende sidene ved det å skape vokaler av et hvilket som helst dyr, er på best mulige måte å få registrert følelser. Det er viktig å ha en så omfattende rekkevidde av innspillinger av dyr av høy kvalitet. Tigre og andre store katter har en helt unik gurglende lyd ut av strupene sine, og vi mener at vi med dette biblioteket er i stand til å levere svært omfattende muligheter i så måte.» i denne pakken vil du finne 150 lydeffekter, noe som krever 3GB med plass på en harddisk. Det inkluderer 104 opptak gjort med multimikrofoner. De mikrofonene som har blitt benyttet har vært Sanken CO-100K, Sanken CS-1e og en Neumann RSM-191. Alle lydfilene kommer som 24 bit 192 kHz WAV-filer, og de inneholder som sagt omfattende beskrivende metadata. Og når det hele først er kjøpt og betalt for er det 100 prosent fritt for royaltyer – hva du bruker det til er helt og fullt opp til deg og deg alene. Prisen for denne pakken, som du finner på – www.prosoundeffects.com/bengal-tiger – er satt til US $ 149 for en enbruker livstids lisens. Firmaet bak dette produktet befinner seg i Brooklyn, hvor de har vært siden 2004, og de har et utvalg med lydbiblioteker som det kan være vel verdt å sjekke gjennom i det tilfellet at man er på jakt etter noe man kan bruke for egen del i framtida. De har dessuten valgt å gjøre to filer hentet fra biblioteket Bengaltiger fritt tilgjengelig for nedlasting, for de som ønsker å sjekke dette ut og prøve seg litt fram for egen del.

Legg inn en kommentar