Apogee Digital – Friedman – AER

Apogee Digital har lenge vært godt kjent for sine konvertere for studiobruk og innspilling i ulike andre situasjoner også. Nå har de kommet ut med en ny versjon av en mikrofon med innebygd konverter – Apogee HypeMIC er navnet de har gitt dette produktet. Den kommer fullt ferdig for bruk i en egen liten koffert for formålet, og i den kofferten finner man mikrofonen, et stativ for bordbruk, stativadapter, popfilter, Micro-USB til USB C kabel, Micro-USB til USB A kabel, Micro USB til Lightning kabel og en kvikkstarter guide.

Apogee HypeMIC underside

Det man da får er en mikrofon som kommer med en innebygd analog kompressor, med tre ferdig innstilte nivåer, Apogees PureDIGITAL tilkobling for lyd opp til 24 bit ved 96 kHz. Mikrofonen er en kondensertype mikrofon med en membran med nyrekarakteristikk. Det er også en egen utgang for hodetelefon på mikrofonen med blandeegenskap og innspilling uten forsinkelse. Det er ikke behov for å sette opp noe som helst i forkant det er kun å sette opp mikrofonen og koble den til og så sette i gang. Formatet på denne mikrofonen er 124 mm x 38 mm x 38 mm med en vekt på 0,2 kilo. Den tåler et maksimalt lydtrykk på 130 dB, målt ved 1 prosent THD ved 1 kHz. Følsomheten er -36 dBfs ved 94 dB SPL ved 1 kHz. Støynivået er på -108 dBfs (A) ved 0 dB gain. Den maksimale gain som kan trekkes ut av forforsterkeren er 46 dB.

Apogee HypeMIC

Den innebygde kompressoren er virkelig hva Apogee ønsker å understreke når det gjelder valget av denne mikrofonen. De mener at det for svært mange brukere kan vise seg å bli et meget fint verktøy når man ønsker å løfte en stemme eller et instrument i miksen. Den kommer som nevnt med tre faste innstillinger, og for å bruke betegnelsene Apogee benytter seg av – Shape It, som er en det laveste nivået, og som passer utmerket godt for å få fasong på stemme eller instrument under innspilling, den neste kaller de Squeeze It, og det er en medium innstilling som Apogee mener vil egne seg ypperlig for de som skaper podcaster, intervjuer og streaming, når man gjerne vil trekke litt mer pop ut av stemmen din, det tredje nivået kaller de Smash It, og da snakker vi en relativt høy grad av kompresjon, og noe som Apogee mener virkelig er ideell for de situasjonene hvor du ønsker å kringkaste med en skikkelig stor lyd. Den forrige modellen Apogee MIC+ går for $ 259 mens Apogee HypeMIC vil sette deg tilbake med $ 349. Ytterligere informasjon finner dere hos – www.apogeedigital.com – og der gis det også informasjon om hvor man kan få tak i sin egen mikrofon blant disse. Apogee HypeMIC har vært på markedet siden januar.

Det kanskje ikke alle forunt å ha råd til en Friedman forsterker til gitaren, men nå forsøker Friedman å gjøre hverdagen litt enklere for den enkelte. Det gjør de ved å introdusere en fotpedal, en overdrivepedal, som er ment å fange tonen i en Friedman BE-100 forsterker, en forsterker som har bevist sin verdi for svært mange gitarister over hele verden. Nå er det ikke slik at dette ikke har vært gjort før, for det har det, Friedman slapp for en tid tilbake BE-OD som enkel kanals pedal, den nye heter BE-OD Dual, og den legger til en ekstra kanal og et ekstra sett med kontroller for mellomtonen. Kretsen forøvrig er identisk med den første modellen.

Den øverste rekka, eller kanal 1 om man vil, er identisk med den originale BE-OD pedalen. Den andre kanalen har blitt satt opp med litt mindre gain, noe som gjør det langt enklere å sette opp for solo og rytme, helt avhengig av hva ens behov måtte være. BE-OD er ment å skulle levere en autentisk rørforsterkerlyd med de kontrollene du trenger til for å tilpasse din egen lyd på best mulige måte. Kontrollene inkluderer en Tight svitsj med tre posisjoner, volum, gain, bass, mellomtone, diskant og presence. Dette er, i følge Friedman, alt du vil trenge til for å stille inn egen lyd fra mild overdrive til gain Nirvana. Pedalen er bygd i USA og er designet for å tåle tiår med tung bruk.

Friedman BE-OD Deluxe er en pedal som ikke sendes ut med batterier, men den kommer med en splittkabel for 18 volt operasjon. Det er nemlig noe av det viktige med denne pedalen. Den vil virke med kun en enkel 9 volts forsyning, men skal man ha ut det lille ekstra, og vel så det, så trenger man til to. Med 18 volt til å drive denne pedalen får man med en gang en hel del mer dynamikk tilbake.

AER AKI 5 Plus

Så et par nyheter fra AER. Det første som kan nevnes er et produkt de har gitt betegnelsen AKI 5 Plus. Det er et pickupsystem for akustiske instrumenter, og det er et system som henter lyd fra to ulike kilder. Det er en kombinasjon av en piezo krystall som blir kombinert med en elektret kondenser mikrofon, hvor alt er integrert i endepluggen. Nivået på mikrofonen er justerbart via en forforsterker med en nivåkontroll plassert i lydhullet. AER lover at AKI 5 Plus vil levere kraftig volum og et imponerende trøkk i kombinasjon med svært støysvake komponenter for det best mulige signal til støy forholdet. Utgangssignalet er +10 dBV. Strømmen forsynes av det 9 volt batteri. Designen forøvrig består av et støysvakt Klasse A/B utgangssteg og et FET inngangsteg med svært lavt støynivå.

AER Compact 60-4 i grønn, rød og hvit

Deres akustiske forsterker Compact 60-4 har vært ute en god stund allerede, så akkurat det er ingen nyhet. Det er en modell som AER har solgt tonnevis av gjennom en del år, og hvor brukerne sies å være svært så fornøyde med alt hva denne forsterkeren kan levere – i tillegg til at den også er svært, kompakt. Det man får ut av den dobbeltkonede høyttaleren som sitter i dette kabinettet er smått imponerende. Med et format på 260 mm x 325 mm x 235 mm og en vekt på 6,5 kilo er det ikke en forsterker som belaster brukeren i noen særlig grad heller.

AER Compact 60-4 i sort, hvit struktur og brun

Det nye dette året er at man har kommet ut med et fargerikt utvalg av denne modellen, så her er det bare å plukke den egne favoritten – eller ha noen å velge mellom helt avhengig av hvilke oppdrag man tar ut på.

Legg inn en kommentar