Framus – Gretsch Drums

Framus Idolmaker D

Framus Idolmaker, en modell utviklet i samarbeid med gitaristen Steve Salas, debuterte som en Custom Shop Masterbuilt modell og ble en stund etterpå supplert med en modell som kom ut av Teambuilt German Pro serien til Framus. Modellen har blitt svært så populær, noe som ikke minst har vært takket være designen rundt den modellen, som både har vært godt synlig og ikke minst svært spillbar. For virkelig å gi den modellen et litt bedre utgangspunkt har Framus nå også besluttet at de vil slippe ut en D-series modell i løpet av 2019. Hva det betyr er at man nå også vil være i stand til å kjøpe seg denne modellen til en pris som langt flere har mulighet til å håndtere.

Framus Idolmaker D

De egenskapene man får med denne nye modellen er blant annet: en kropp av mahogni med en topp utført av AAAA flammelønn, en limt hals med et gripbrett av tigerstripet ibenholt, en finish kalt Nirvana sort transparent med en høyglanset avslutning, 22 jumbobånd av nikkel og sølv, en sadel av grafitt, en Seymour Duncan SH-1n i halsposisjonen og en EH-4b i stolposisjonen. Den har en volum- og en tonekontroll, tre-veis pickupvelger, Framus mekanikk og sikkert feste av reim fra Warwick – Warwick Security Locks. Den er utstyrt med en Tune-o-matic stol og forkrommet isenkram. Denne modellen kan dessuten også leveres som venstrehåndsmodell, og det ute tillegg i prisen. Gitaren blir levert i en Deluxe RockBag.

Framus Idolmaker D

Ideen til denne modellen kom når de skulle utvikle en signaturmodell i samarbeid med Steve Salas. De gikk tilbake til Framus egen historie, og der fant de modellen Television. Ved å prøve seg litt fram ble det til at de vendte gitaren rundt, noe som i seg sjøl ikke akkurat var noe voldsomt nytt, men etter en del justeringer fikk de satt en fasong og en design som virkelig satt i øyet. Og etter å ha prøvd en og annen Masterbuilt og Teambuilt på fabrikken i Markneukirchen i Tyskland sitter man igjen med et inntrykk av at de har lykkes veldig godt med denne gitaren. Det er ikke minst noe mer ergonomien som virkelig fungerer, samtidig som den er akkurat så spillbar og solid som man i dag gjerne forventer fra Framus.

Framus Idolmaker D

De elektriske gitarene i D-serien blir produsert i Kina med eksakt de samme kravene til kvalitet som man finner i Warwicks RockBass serie med basser. I tillegg blir alle gitarene i D-serien utsatt for en grundig kvalitetskontroll, først i Kina og så igjen i Markneukirchen i Tyskland.Det er kun førsteklasses tre som blir benyttet i denne modellen, noe som også gjelder for alle andre deler som går inn i produksjonen av Idolmaker D, som jo som sagt er basert på de Teambuilt og Masterbuilt modellene som har kommet ut av fabrikken i Tyskland. Pickupene i D-serien er produsert av Seymour Duncan i USA, og gripbrettene av tigerstripet ibenholt er særlig delikate. Den blir levert påsatt Cleartone strenger, og som sagt kommer den ferdig levert i en Deluxe RockBag. Prisen til sluttbruker er satt til 969,- Euro, og hva det blir lokalt må man sjekke ut hos den egne musikkhandleren. D-serien er omtrent halve prisen av en Teambuilt og tre til fire ganger rimeligere enn Masterbuilt. D-seriens Idolmaker vil være klar for levering fra juli i år.

Gretsch Brooklyn Micro Kit

For de med interesse for trommer meldes det fra Gretsch at de har kommet med en Brooklyn Micro Kit. Et kompakt sett som spiller slik man gjerne er vant med at et trommesett fra Gretsch vil spille. Det er et sett som bli levert i fem ulike konfigurasjoner, hvor basstrommen varierer fra 14×18 via 14×20, 14×22, 18×22 og opp til 14×24. De to første settene (GB-J484 og GB-E404) kommer med to tammer på henholdsvis 8×12 og 14×14. Skarpene er på henholdsvis 5×14 og 5,5×14. Det tredje settet (GB-RC424) har to tammer på henholdsvis 9×13 og 16×16 samt en skarpe på 5,5×14. Det fjerde settet (GB-EB256) kommer med tre tammer på henholdsvis 7×10, 8×12 og 14×16, samt en skarpe på 5,5×14. Det femte settet (GB-RC444) kommer med to tammer på henholdsvis 9×13 og 16×16, og den har en skarpe med dimensjonene 6,5×14.

Skallene er gjort av seks-lags lønn og poppel. Kantene er satt til 30 grader. De er utstyrt med trommeskinn fra Remo som standard. Coated hele veien på skarper og tammer, Gretsch Permatone av Remo. På undersida har de klare Gretsch Permatone av Remo. Basstrommene kommer med Coated Powerstroke Permatone av Remo med en hvit Remo Permatone av Remo i fronten, komplett med Gretsch egen logo.

Gretsch Brooklyn Micro kan leveres i elleve ulike finisher, dette er Abalone, eller perlemor om man vil

Det gis en del ekstra valg når det gjelder trommer i Brooklyn-serien, for de som skulle ønske å bygge på et slikt sett. Av tammer leveres 7×8, 7×10, 8×10, 8×12, 9×12, 9×13 og 10×14. Av gulvtammer kan de levere 12×14, 14×14, 14×16, 16×16, 16×18. Basstrommen kan du få i størrelsene 16×18, 16×20, 16×22, 18×20, 14×20, 18×22, 14×24, 16×24, 18×24 og 14×26. Mer info om dette settet finner du her – http://www.gretschdrums.com/drums/brooklyn – pluss en hel del mer Gretsch også sjølsagt.

Legg inn en kommentar