Morley – Daredevil

Morley markerer sitt jubileeum nummer 50 dette året

Morley, og det er kanskje noen som husker dem fra den tida da de dukket opp på det norske markedet, runder femti år dette året. De markerer det med en del produkter, og også en hel del planer for den videre drifta av det firmaet. Kjente ting som deres Wah-Wah pedaler er på plass, og de har også lekt litt med planer om å gjøre en spesialversjon av den ekkopedalen de i sin tid slapp, komplett med alt oljesøl og den kvaliteten den ga tilbake. I denne omgang er det er par litt praktiske bokser som de gjerne ville vise fram, en ABY og en ABC velger, alt sammen i form av en boks som enkelt kan parkeres på gulvet sammen med alt mulig annet du måtte ha av pedaler.

Morley ABY

Med sin Morley ABY Pro Selector gjør de et forsøk på å eliminere litt hodepine som en og annen kanskje kan ha hatt når man har hatt et ønske om å rute en inngang til to utganger. De mener jo sjøl at deres ABY boks er akkurat hva doktoren kan ha anbefalt for å fjerne trykket i hue. Denne versjonen har et noe høyere hus slik at tilgangen blir litt forenklet, en spesialbygd trafo fra Morley, stille svitsjing, reversert polaritet og en jordløftbryter. De har en advarsel i denne forbindelsen, og det er at denne boksen aldri må brukes på aktive høyttalerlinjer, for da vil du skade din forsterker, høyttalere eller begge deler. Ut over det er dette de egenskapene denne boksen kommer med:

 • Den ultimate ABY forsterker velgeren. rute en inngang inn i  to utganger. Velg A, B eller begge.
 • Spesialbygd Morley 1:1 isolerende trafo for absolutt transparens og utgangsnivå.
 • Enkelt tilgjengelig og solid kabinett av stål; 127 x 85,5 x 70 millimeter (L x W x H)
 • Stille svitsjing for å hindre popping og lekkasje.
 • Reversert polaritet svitsj for å forhindre faseproblemer.
 • Jordløftbryter for å bekjempe brum fra jordsløyfer.
 • Et høyfrekvensfilter aktiveres når jordløftbryter er engasjert for å eliminere uønskede frekvenser.
 • Strøm via et enkelt 9-volt batteri eller via en ekstern strømforsyning, enten fra Morley eller annen kilde.
 • LED indikator, kvikklipp på batteridøra og ett års garanti.
Morley ABC

Morley ABC Pro Selector lover å løse de samme problemene med hodepine noen måtte ha når ting skal kobles sammen, men håp om at alt så skal virke uten problemer av noen art. Også denne bygger videre fra den originale ABC svitsjen til Morley. Forskjellen er at denne boksen er i stand til å fordele en enkelt inngang til tre utganger. Og de egenskapene Morley gjerne holder fram i den forbindelsen er som følger:

 • Den ultimate forsterkervelgeren. Rute en inngang inn i tre utganger. Velg A, B, eller C individuelt eller I enhver kombinasjon.
 • Spesialbygd Morley 1:1 isolerende trafo for absolutt transparens og utgangsnivå.
 • Enkelt tilgjengelig og solid kabinett av stål; 168 x 111 x 69 millimeter (L x W x H)
 • Stille svitsjing for å hindre popping og lekkasje.
 • Reversert polaritet svitsj for å forhindre faseproblemer.
 • Jordløftbryter for å bekjempe brum fra jordsløyfer.
 • Et høyfrekvensfilter aktiveres når jordløftbryter er engasjert for å eliminere uønskede frekvenser.
 • Strøm via et enkelt 9-volt batteri eller via en ekstern strømforsyning, enten fra Morley eller annen kilde.
 • LED indikator, kvikklipp på batteridøra og ett års garanti.
Daredevil Bootleg

Daredevil, med opphav i Chicago, USA, er også ute med noen nye pedaler for denne våren. De leverer pedaler med omfattende innslag av håndarbeid, og de er i stand til å tåle en hel del juling – i et pedalbrett vil de vare hele livet uten nevneverdige problemer. Steller du pent med dem vil de også gjøre det samme med deg. For de som er nysgjerrige på alt rundt pedaler i dagens verden finnes det er ressurs dere utmerket godt kan legge på minnet med en gang, og det er Effects Database – http://www.effectsdatabase.com/ – hvor det som finnes av pedaler er mulig å lete opp og sjekke ut informasjon rundt. Så over til denne vårens produkter fra Daredevil.

Daredevil Bootleg

Bootleg er en analog ekkopedal som er bygget opp rundt en Princeton 2399 IC. Den er designet for å levere en klassisk inspirert lyd inspirert av vintage båndekkoer. Jo lenger du setter forsinkelsen jo mer lo-fi aktig og forvrengt vil repetisjonene bli. En av de tingene som skiller Bootleg fra andre ekkopedaler er Dirt-seksjonen i denne pedalen, en del som legger til litt ekstra gain til repetisjonene.  Forløpningen blir lysere når repetisjonene langsomt fader ut – ganske annerledes enn det man gjerne finner i båndbaserte ekkoenheter. Det er dessuten også inngang for en fjernkontroll for Bootleg, hvor det kan kobles til en fotsvitsj for innstilling av tap-tempo. Prisen på denne er satt til 249 Euro, en indikasjon om ikke annet.

Daredevil Drive Bi

Drive-Bi er den neste pedalen ut fra Daredevil. Det er en tokanals OP-amp basert gain krets. Den er designet for medium til høygain overdrive forsterkerlyder. Sjøl så påstår Daredevil at Drive-Bi både er ekstremt dynamisk og rå. Den lave enden av pedalen legger til litt ekstra skitt, sustain og overdrive til forsterkeren samtidig som den driver utgangen. Hi-gain siden utvider bassområdet, metningen og utgangskompresjonen for ekstremt varme lyder. Sjøl mener de at de har kommet opp med noe som utmerket godt kan beskrives som en av de mest naturlig lydende forvrengningspedalene på markedet. Den er også ideell til boosting av et soloinnslag. Den kan opereres med ni volts batteri om ønskelig. Prisen er satt til 229 Euro.

Daredevil Supernova V2

Den siste i denne trioen denne våren fra Daredevil er Supernova V2 silicon fuzz – et supert bitt, kornete, vintage type fuzz som blir satt sammen fullstendig for hånd i Chicago. Det er et par litt kule detaljer rundt denne pedalen. Det er en Depth-kontroll som skifter fra en gjennomskjærende, bright tone a la en Vox TB eller Fuzzrite over mot en stor mettet fet fuzz med plenty av bånn og sirupstjukk godhet – det er i alle fall hva de sier. Med fuzzkontrollen hele veien opp vil du få et kraftig gain med en hel del kant til den, tonnevis av rasping og harmoniske tekstur. Drar du den litt tilbake vil den myke opp en hel del for å gi litt mer sustain noe som med en gang gir en del flere opsjoner tonemessig. Et annet triks er å mate fronten av denne pedalen med en overdrive for å skape noen kule oktavtype overtoner til fuzzen – nesten som en liten synth. Det er en fuzz for soloer som skjærer gjennom med tekstur, fete rytmetoner, fuzz av en annen verden og rett ut vintage type varme og sustain. Daredevil mener helt klart at dette utmerket godt kan være den eneste fuzzen du trenger å ha i brettet ditt – om det er tilfelle er noe du må finne ut av på egen hånd. De sier den vil gå for 229 Euro.

Legg inn en kommentar